Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009."— Előadás másolata:

1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, július KIS MÓNIKA Dél-Alföldi Régió, programvezető

2 Az Országos Foglalkoztatási Közalapítványt (OFA) 1992
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítványt (OFA) június 30-án hozta létre a Munkaügyi Minisztérium, január 1-i közalapítvánnyá történő átalakításakor az alapítói köre kibővült a Magyar Köztársaság kormányával. Küldetése a munkanélküliség enyhítésének, a foglalkoztatás bővítésének a szolgálata, amivel fontos szerepet tölt be a hazai foglalkoztatáspolitikai intézményrendszerben.

3 Létrehozása óta több mint ötszázezer hátrányos helyzetű ember munkához jutását segítette elő közalapítványunk, közel 5000 projekt támogatásán keresztül, 38,4 milliárd forint kihelyezésével.

4 Tevékenységeink Az OFA tevékenységeinek középpontjában innovatív, összetett pályázati programok kidolgozása, és teljes körű pályázati rendszer működtetése áll. A programok döntően foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű emberek munkahelyzetének javítására, meglévő munkahelyek megőrzésére, és munkaerőt fejlesztő képzések  támogatására irányulnak.

5 OFA-ROP HÁLÓZAT Az OFA 2005 októberében hat regionális irodával
Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Veszprém), és 19 fővel létrehozta az OFA-ROP Hálózatot, amely speciális és teljes körű térítésmentes szakmai szolgáltatást nyújtott a szociális gazdaság területén működő foglalkoztatási kezdeményezésekben, és a foglalkoztatási partnerségekben érdekelt szervezetek és intézmények számára. A központi program (ROP 3.2.3) befejezését követően 2008-tól a szervezeti egység OFA HÁLÓZAT néven tovább működik a szombathelyi regionális irodával kibővülten.

6 OFA HÁLÓZAT A Hálózat az OFA feladatainak ellátásában fontos háttér-támogató tevékenységet fejt ki: a pályázati programokhoz kapcsolódóan szakmai segítségnyújtást, egyéb támogató szolgáltatást biztosít helyi, regionális szinten az OFA által támogatott projektszervezetek részére. Továbbá más hazai ("Nem mondunk le senkiről" program) és EU-s programok (TAMOP 1.4.1/07-2 PERTU projekt) koordinálásával fenntartja a ROP projektben megtanult és sikerre vitt tevékenységi formákat.

7 A közelmúlt programjai
MEGŐRZÉS program Beérkezett pályázatok száma: db Formailag nem megfelelő: db Elutasított: db Támogatott: db Megítélt támogatási összeg: Ft

8 MUNKÁBA program Beérkezett pályázatok száma: 90 db
Formailag nem megfelelő: 7 db Elutasított: db Támogatott: db Megítélt támogatási összeg: Ft

9 Szociális szövetkezetek
A támogatási program elsődleges célkitűzése volt, hogy Magyarországon olyan szociális szövetkezetek alakuljanak, amelyek munkanélküli, illetve szociálisan hátrányos helyzetben lévő emberek számára munkafeltételeket teremtenek és közösségi alapjukból – kulturális, oktatási, szociális és egészségügyi juttatásokon keresztül tagjaik szociális helyzetének javítását segítik elő.

10 Tevékenységi terület Ilyenek lehetnek pl.:
Háztartásban ellátandó munkák kiváltása vásárolt szolgáltatással, Személyi, szociális, oktatási és kulturális szolgáltatások, Minden olyan közfeladat ellátása, melynek fenntartására ellátási szerződés köthető az állammal (közreműködhet közmunka, közhasznú, valamint közcélú munka biztosításában is), A munkába járást, a munkavállalást gátló tényezők lebontását megvalósító tevékenységek, Háziipari, vagy kisipari szolgáltatások. Termelés, feldolgozás, értékesítői, beszállítói tevékenység (ipari, kereskedelmi, vagy mezőgazdasági területen egyaránt), illetve Más, a szövetkezeti törvény által nem tiltott tevékenység, amely hosszú távon fenntartható.

11 Aktív pályázati programok
Szövetkezz/2009 Szociális szövetkezetek fejlesztése és bővítése (Meghívásos) Beadási határidő: augusztus 31., február 28. TÁV/ Távmunka támogatása a leghátrányosabb helyzetű kistérségek munkavállalói esetében Beadási határidő: július 31.

12 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Dél-Alföldi Regionális Iroda 6721 Szeged, Brüsszeli krt. 21. Tel./Fax: 62/ Web:


Letölteni ppt "Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009."

Hasonló előadás


Google Hirdetések