Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP-1.4.2-07/1.-2008-0001.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP-1.4.2-07/1.-2008-0001."— Előadás másolata:

1 Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP-1.4.2-07/1.-2008-0001

2  A MÁI 2008. szeptemberétől egy kiemelt projektet, központi programot, indít az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív programjának (TÁMOP 1.4.2) keretében.  A műhelyhálózat létrehozásának célja a segédeszköz javító és fejlesztő szolgáltatások helyi elérhetőségének biztosítása a mozgássérült emberek számára.  A projekt szervesen illeszkedik abba a folyamatba, amely MÁI-t komplex rehabilitációs szolgáltatást nyújtó, országos módszertani fejlesztő központtá alakíthatja.

3  A segédeszköz javítás, és kölcsönzés, valamint adaptáció lehetőségének elérhetővé tétele a vidéken élő mozgássérült emberek számára is.  A szervizelés, mint szolgáltatás kiterjesztése a segédeszközök javításán túl azok egyéni szükségletekhez igazított átalakítására, adaptációjára is.  A segédeszközök kiválasztásában, forgalmazásában, javításában közreműködő rehabilitációs és egyéb szakemberek képzése és szemléletformálása. A projekt céljai I.

4  Megfelelő segédeszközök biztosításával a fogyatékos emberek számára a lehető legmagasabb szintű önállóság lehetővé tétele munkavállalási esélyeik növelése érdekében.  A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási arányának növelése közvetve és közvetetten egyaránt. A projekt céljai II.

5  A fogyatékos embert nemcsak fizikai állapota jellemzi, hanem a társadalomban, környezetében betöltött szerepe, képességei, valamint saját funkcióképességének csökkenését vagy javulásának szubjektív megítélése.  Az FNO módszere egyrészt egyéni állapotfelmérésre, másrészt a segédeszköz egyéni szükségleteket maximálisan figyelembe vevő átalakításának megtervezésére ad lehetőséget. A projekt módszertani sajátossága: FNO

6 Az ország valamennyi régiójában segéd- és sporteszköz-javító, átalakító műhelyeket hozunk létre. A műhelyeket a tevékenységükhöz szükséges összes eszközzel felszereljük, az épületeket felújítjuk és akadálymentesítjük.  A műhelyek a már két éve működő budapesti segéd- és sporteszköz műhely mintájára végzik tevékenységüket. Minden egyes műhely a budapesti műhely munkáját szabályozó és leíró működési kézikönyvet, (mely tartalmazza a szabályzatokat, munkaköri leírásokat, a tevékenységek részletes leírását, az adminisztrációs követelményeket, stb.) alapul véve működnek. Műhelyekhez kapcsolódó szakmai tevékenység I.

7  A műhelyek tevékenységei:  segéd-, és sporteszközök karbantartása, javítása, átalakítása,  segéd-, és sporteszköz-kölcsönzés  mozgásterapeuta, ortopéd szakorvos javaslata alapján segéd-, és sporteszközök egyéni szükségletekhez igazított átalakítása, fejlesztése,  segéd-, és sporteszközök használatának betanítása, nyomon követése,  szakmai együttműködés segéd-, és sporteszközgyártókkal, forgalmazókkal, mozgáskorlátozott embereket támogató szervezetekkel, rehabilitációs intézményekkel. Műhelyekhez kapcsolódó szakmai tevékenység II.

8 A projekt mérföldkövei 2010.szeptember2009.szeptember 6. műhely 2010.szeptember2009.szeptember 5. műhely 2010.szeptember2009.szeptember 4.műhely 2009. szeptember2008. szeptember 3. műhely 2009. szeptember2008. szeptember 2. műhely 2009. szeptember2008. szeptember 1. műhely 2009. június2008. szeptember Központi módszertani műhely fejlesztése BefejezéseKezdete


Letölteni ppt "Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP-1.4.2-07/1.-2008-0001."

Hasonló előadás


Google Hirdetések