Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás"— Előadás másolata:

1 Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
COACHING 11/2007 2011. április 28

2 Bemutatkozás Madai Kriszta „A hős útja projekt” www.madaikriszta.hu
coach, szupervízor, coach képző, női munkaerő-piaci szakértő „A hős útja projekt”

3 Miért lettem vállalkozó?
Hogyan működik a vállalkozásom, ha minden pontosan úgy alakul, ahogyan azt legmerészebb álmaimban elképzelem? Mit teszek - hogyan telnek a napjaim? Milyen értékeim valósulnak meg ebben a képben? Hogyan érhetem el a célomat? Mit teszek ma?

4 Időgazdálkodás Tevékenységek áttekintése: Mi a célja a cselekvésnek?
Összhangban áll a kitűzött iránnyal?

5 Jelenlegi helyzet felmérése
Mennyire elégedett Ön jelenleg életében a munka és a magánélet egyensúlyával? Milyen egyensúlyi szinttel lenne elégedett jelen életfázisában? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

6 Mi a munka és magánélet egyensúlya?
Akkor érezzük egyensúlyban magunkat, ha mind a munkánkban, mind pedig a magánéletünkben az általunk legfontosabbnak vallott értékeket élhetjük meg!

7 Személyes alapértékek
Mik az Ön számára legfontosabb alapértékek a munka és a magánélet területén? Sorolja fel a legfontosabb 3-3 értéket! Jelenlegi élete mennyiben tükrözi a felsorolt alapértékeket?

8 Mi a munka és a magánélet egyensúlya?
az egyensúly nem egyenlő súlyt jelent az egyensúly mindenkinél máshol van egyénenként időről-időre változó lehet a személyes és szervezeti életciklus függvényében

9 Alapértékek és szerepek kapcsolata
A nők számára az egyensúly elérésének egyik legnagyobb akadálya a különböző szerepek összehangolásának igénye, és az energia megfelelő elosztása a szerepek között.

10 Szerepek Ön milyen szerepeket tölt be?
Milyen külső és belső elvárások tartoznak ezekhez a szerepekhez? Mennyire reálisak ezek az elvárások? Mik azok az elvárások, amelyeket tudok módosítani? Hogyan kívánom módosítani ezeket az elvárásokat?

11 Mi segít engem szerepeim és értékeim összehangolásában?
Önismeret Önbizalom Saját erősségek ismerete Nemet mondás Másoktól átvett szerepminták tudatosítása és felülírása Saját magamra fordított idő Támogatók

12 Önismeret Az egyensúlyt mindenkinek saját, egyéni igényeihez mérten kell kialakítania. Az önismeret sokat segíthet abban, hogy valós képet alkossunk magunkról, képességeinkről, vágyainkról és lehetőségeinkről.

13 Mit teszek saját magamért?
Mit tesz Ön jelenleg mentálhigiénés és fizikai egészsége megőrzése érdekében? Mit tervez tenni a következő 6 hónapban?

14 Eredményes önmenedzselés
Motiváció – Őszinte szembenézés azzal, miben vagyok jó és mit csinálok élvezettel! Építse be ezeket a mindennapokba! Energia egyensúlyozása – Azokra a tevékenységekre helyezze a prioritást, amelyekből energiát nyer! Iktasson be minden nap egy olyan időszakot, amikor csak egy dologra koncentrál!

15 Eredményes önmenedzselés
Optimizmus – Ha magabiztos abban, hogy meg tudja oldani a helyzetet, ez egyben azt is jelenti, hogy nem fél szembenézni a valósággal! Ha nehéz helyzetben van, a megoldás keresése előtt tegyen valamit, ami energiát ad! Kapcsolati hálók – A támogatói háló magasabb pozícióhoz vezet és érzelmi biztonságot ad! Mutasd meg magad! – Mit tehetek én magamért, a saját céljaim eléréséért?

16 10% kedvezmény az áprilisban induló női csoportra
AJÁNDÉK 10% kedvezmény az áprilisban induló női csoportra

17 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések