A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Advertisements

A kolerikus vérmérséklet
A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.
Neveléselmélet, nevelésfilozófia
A tanulók társas készségeinek fejlesztése
A testületi munka szervezési, vezetési módszerei 1. RÉSZ EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ-TRÉNING.
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
Energiatervezés Alapfogalmak.
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
A Kiválóság Útja ‪ „Ha kis változást akarsz elérni, változtass a cselekedeteiden, ha ugrásszerű változásra vágysz, változtass a paradigmáidon!” ‪ /Stephen.
Sikeres Székelyföld – 3 Fórumsorozat Csíkszereda, november 25. RÁDULY ATTILA Elnök, Zöld Nap Egyesület, Kézdivásárhely KÖRNYEZETTUDATOSSÁG.
Szakíts magadnak időt…..
A tanulás idegrendszeri alapjai
7. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
PSZICHOLÓGIA …ÉS AZ ORVOSTUDOMÁNY
A „közbülső változók” bevezetése
DÖNTÉSELMÉLET A DÖNTÉS = VÁLASZTÁS A döntéshozatal feltételei:
5. előadás Ember és vezetés, vezetési stílus
Gyermekvédelmi politika I. Levelező tagozat 2008/09. tanév/őszi félév.
Az érzelmi intelligencia
A kognitív önszabályozás perspektívája
„OKOS TANÁCS NÉLKÜL AZ ERŐ LEROGY …” HORATIUS
A szociális kompetenciák fejlesztése drámapedagógiai módszerekkel
Művelődés és szórakozás
Értelmi fogyatékosságok kórtana
A kulturális intelligencia
Testnevelés tantárgypedagógia 7. ea.
Soft skills.
Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
Az F-próba szignifikáns
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
MCE Konferencia MMM – Hatékony kommunikáció MCE Konferencia Pécs MMM – A controller hatékony kommunikációja Megérteni Meggyőzni.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A STRATOSZ KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKKÉPVISELETI TANÁCSADÓI SZOLGÁLATA (KONCEPCIÓ ÉS MEGVALÓSÍTÁSI TERV) OFA – STRATOSZ PROJEKT 2004 Tanulmány + internetes konferencia.
A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.
E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN Tanulmány + power-point internetes konferencia vázlat OFA - STRATOSZ PROJEKT 2004 internetes konferencia.
EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU)
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
Quality Human Management
Kutatási kiválóság egytemi-akadémiai együttműködésben: egyetemi perspektíva Szabó Gábor elnök, MRK Egyetemi Tagozat rektor, Szegedi Tudományegyetem
2. Döntéselméleti irányzatok
A Grafobúvár ünnepi kínálata. Hogyan hat Rád a négy őselem? Tűz, víz, levegő és föld: Az ember személyiségét ez a négy alapelem határozza meg. A négy.
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
Dijkstra-algoritmus. A Dijkstra-algoritmus egy mohó algoritmus, amivel irányított gráfokban lehet megkeresni a legrövidebb utakat egy adott csúcspontból.
2007.okt. 4. Biztonságos iskola... konferencia
AZ „AUTÓK SZOCIOLÓGIÁJA” Rémai Dániel 2007 Minden jog fenntartva!
SZERVEZETI MAGATARTÁS III.
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
Személyiségfejlesztő blogok
Érzelmi intelligencia
Vezetőknek, akiknek számít önmaguk hatékonysága
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Az M&E Csoport Tagja MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Az M&E Cégcsoport Tagja Stratégiai.
GfK HealthCareDr. Lantos Zoltán – Kapcsolat a gyógyító emberrel2011. február 24. Kapcsolat a gyógyító emberrel Kreatív megoldások az orvosok elérésében.
Domszky András: Önmenedzselés és etikai kérdések a szakértői munkában A szakértői munka jelentősége, elismertsége az ellátórendszerben. Függetlenség, szervezeti.
Képes Érzelmi Intelligencia Teszt a éves korosztály számára
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
Bevezetés a játékelméletbe
Biyovis a mi üzletünk.
Minisztériumok, központi közigazgatás
A játékkonfliktus, mint a magatartás eltérés jelzője
Országos tanácsadási konferencia
Az online marketing legújabb generációja
Szociális kompetencia
Előadás másolata:

A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING

A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING 4. RÉSZ „AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA (EQ) JELENTŐSÉGE”

"Az érzelmi pallérozottság legalább olyan fontos része a műveltségnek, mint a matematikában vagy az olvasásban jártasság." Karen Stone Mc Crown pszichológus

"Kutatási eredmények bizonyítják, hogy életünk majd minden területén fontosabb szerepet játszik az EQ, mint az IQ. Ez a törvényszerűség fokozatosan érvényesül napjainkban, amikor a kontrollra épülő ipari korszakból átlépünk a motivációra épülő információs korszakba. Az én-tudatosság, az önmotiváció és az önmenedzselés kulcs összetevője az empátiának és a társas kapcsolatoknak." Dr. Stephen COVEY A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyv szerzője AZ INTELLIGANCIA (IQ) ÉS AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA (EQ) SZEREPE ÉLETÜNKBEN

A TUDATOS INGERÚT JÓVAL HOSSZABB, MINT AZ ÉRZELMI INGERÚT!!!

AZ ÉRZELMI RACIONALITÁSUNK HATÁRA SOKKAL KITERJEDTEBB, MINT A TUDATOS RACIONALITÁSUNK HATÁRA!!!

Az akadémiai IQ alapján hozható döntéseinkhez tartozó cselekedeteinknek határt szab korlátolt racionalitásunk, aminek a felismeréséért Herbert Simon Nobel-díjat kapott, de az EQ alapján ilyen esetekben még gyakran találunk érzelmileg racionális meg- oldásokat, ami a racionális cselekedeteink határát jelentősen kibővítheti. AZ ÉRZELMI RACIONALITÁSUNK HATÁRA SOKKAL KITERJEDTEBB, MINT A TUDATOS RACIONALITÁSUNK HATÁRA!!!

Az érzelmi racionalitás zónájába esnek azok a céljaink, illetve azok elérésére irányuló cselekedeteink, melyek elérésére illetve végrehajtásra tudatos racionális érveink alapján már nincs lehetőségünk, de érzelmi elménk még képes eredményesen közbelépni. Ezzel elérkezett az idő, hogy kijelentsük, hogy a tudatos racionalitáson túl létezik egy érzelmi racionalitás. A tudatos racionalitás határán túli érzelmi racionalitásra azért van lehetőség, mert az érzelmi ingerek elkerülve a tudatos agyat egy rövidebb ingerúton jutnak el a cselekvést irányító „agyrészbe”. Az érzelmi racionális mezőben azok az érzelmi információkra történő reagálások tartoznak, melyek a tudatos racionalitás mezőből már "kiesnek". ÉRZELMI RACIONALITÁS ÉS ANNAK LEHETŐSÉGE

A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING 4. RÉSZ VÉGE „AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA (EQ) JELENTŐSÉGE”