Fenntarthatatlan gazdaság avagy a „politikai korrektség” diszkrét bája.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Antropológia VIII. A lélek.
Advertisements

A szükséglet, mint energiai, az energiai, mint szükséglet..
FENNTARTHATÓ FÖLD és a felé tett lépések dr. Hetesi Zsolt
by Louis Armstrong and Kenny G from the album Classics in the Key of G ENJOY Hagyd, kérlek, hadd fusson le a fájl magától. A zene a következő képnél kezdődik.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Jánosi Beatrix szeptember 08.
GLOBÁLIS válság – TOTÁLIS csőd Előadás a „Kiutak a gazdasági válságból: a fenntartható fejlődés irányai” konferencián (Budapest, MTA, május 14.)
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT KEDD Az emberek és a természeti erőforrások kizsákmányolása A misszió lehetőségek ideje.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
Egészség-műveltség = Health Literacy ☺
Tudás, közösség, hatalom
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
A jelenléten alapuló fejlesztés Az előadás menete A fejlesztés szükségessége, fogalma A probléma lényege A javasolt modell.
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
A neo-weberiánus állam vonzásában Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök MKT 46. Közgazdász-vándorgyűlés Eger június
Bibó István: Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem
Újévi vidámságok Néhány válogatott humoros mondás – hogy jókedvben fogadd az Új Esztendőt! Gyűjtötte és szerkesztette: Hermess.
A magyar pártfejlődés történeti perspektívában. A távolabbi múlt általi determináció tézise MTA PTI, október. 8. Csizmadia Ervin.
A fenntartható fejlődés alapelemei, globális célkitűzései
PÉLDÁK, ÖTLETEK VITÁZÁSHOZ
Juhász Ildikó
A FRANCIA FORRADALOM.
Az ipari forradalom.
ARISZTOTELÉSZ (Kr. e ).
Világomban minden rendben van
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Madách Imre: Az ember tragédiája A bemutató eredetijét készítette: Takács Zoltán 11. NF Illusztráció: Zichy Mihály A prezentációt készítő.
Filozófia és Tudománytörténet Tanszék Mi a filozófia?
Környezet-gazdaságtan Környezet és tudomány. Ember és környezete Környezet: természetes és mesterséges elemek A Húsvét-szigetek esete A környezet döntő.
Nemzetközi politikai gazdaságtan II.

Globális problémák, diák szemmel
- Előkelő athéni családból származott - Fiatalként politizált, de csalódott a demokráciában, ezért a filozófia felé fordult, Szókratész tanítványa lett.
KISTÉRSÉGEK SZEREPE A TUDÁSALAPÚ TÁRSADALOMBAN Varga Csaba Stratégiakutató Intézet
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
CSR ALAPÚ MOTIVÁCIÓ ÉS BÉREZÉS I.A CSR FOGALMÁRÓL II.CSR ALAPÚ BÉREZÉS III.CSR ALAPÚ MOTIVÁCIÓ IV.CSR ALAPÚ GLOBÁLIS BÉRPOLITIKA MULTINACIONÁLIS VÁLLALATOKNÁL.
A hippokratészi eskü értelmezése
A nevelő munka tervezése intézményi szinten
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK BBTE Szociológia és Szociális Munkásképző Kar Szociológia Tanszék Szociológia szak Péter László.
Gosztonyi Gergely Propaganda és hatalomkoncentráció A szereplők bármilyen hasonlósága valamely valós személyhez vagy helyzethez kizárólag és csakis a véletlen.
Thomas Piketty Paris School of Economics
Az egyéni haszon és a közjó kapcsolata Dr. Joób Márk c. egyetemi tanár.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Dicséretek – 4/1 Az én Uram dicső Megváltó, Segít, akárhová megyek. Csodáiról tudok beszélni, Mindenki lássa meg! Mindenki lássa meg, Az én Uram dicső.
Endogén területfejlődésCélmeghatározás: A TERÜLETFEJLESZTÉS CÉLJA 1 Mandulavirágzási Tudományos Napok – a Fenntarthatóság Európája március 4-5. STRATÉGIAI.
Ha majd a nappal véget ér
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Válság és kilábalás László Csaba adópartner
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
A fenntarthatóság szempontrendszere és a jövő iskolája Varga Attila, Országos Neveléstudományi Konferencia Budapest,2011. november 3.
Erdélyben járunk, a bennszülöttek egy része vámpír. Az emberek mindig azt mondják, amit igaznak hisznek, a vámpírok az ellenkezőjét. De az embereknek és.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Társadalmilag felelős működések különböző színterei a nonprofit, forprofit és állami, önkormányzati szektorban Herpainé Márkus Ágnes, igazgató Társadalmi.
Fenntartható ipar Victor András. „Ipar” iparkodik (nyelvújítási elvonás) ‘előállít, termel, szolgáltat’ piacképes produktum fogyasztás.
1. A „két történet” összevetése /1. ( Ter 1,  Ter 2, 4-9 (10-14) ) a) H ASONLÓSÁGOK : – Az ember Isten „alkotása”, „teremtménye”. – A férfi.
Következtetések a patrióta gazdaságpolitika eredményeiből a jövő teendőire dr. Vereczkey Zoltán MKIK alelnök szeptember 20. Debrecen.
Spinóza ( ) Descartes-nál megoldatlan kérdés: Hogyan lehet hatással egymásra a test és a lélek (nála ugyanis ez két különböző szubsztancia). Spinóza.
Globális környezeti problémák
Regionális identitás és öntudat: létező jelenség Magyarországon?
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
Mi a filozófia?.
Spinóza ( ) Descartes-nál megoldatlan kérdés: Hogyan lehet hatással egymásra a test és a lélek (nála ugyanis ez két különböző szubsztancia). Spinóza.
Vojtina ars poetikája-összefoglalás
A teremtő és gondviselő Atya
Előadás másolata:

Fenntarthatatlan gazdaság avagy a „politikai korrektség” diszkrét bája

Közbevetés a „politikai korrektség” eredendő inkorrektségéről Aki ma fel meri tételezni, azt hogy van alanya a „politikai korrektségnek”, az a legsúlyosabb gondolat-bűnt követi el, összeesküvés elméleteket gyárt és/vagy gyűlöletbeszél, tehát önmagát rekeszti ki a „normális” közbeszédből (hallgatás, gúny, megbélyegzés) vélemény hatalmi diktatúra Mici Mackó esete Nyuszi barátjával…

Miféle gazdaság…? Egy drámai felismerés: olyan, hogy, gazdaság NINCS! Amit annak látunk, az csupán az ember számára külső és belső természet érintkezési felülete: interface, vagy kommunikációs mód, belső természetünk anyagi szükségleteivel a külső természet felé fordulunk. Lássuk hogyan…?

A közgazdaságtan gonosz mostohája „The business of the business is the business” (Milton Friedman) Nálam a haszon, nálad a költség! Ami tehát gazdaságnak látszik, az valójában egy rejtett, ám annál brutálisabb globális hatalom- szerkezet hamis foglalata. Az externáliák szép új világában a külső és belső természet csak erőforrás majd hulladék tároló, ráadásul „csak a baj van vele”, hisz állandóan lázadozik, és megnehezíti, a „gazdaság” „hatékony” működését. (24 óra és 0) Nem volna itt az ideje, hogy „leváltsuk” végre?!

Globalizáció = a valóság leváltása Az emberi gondolkodás számára a valóság létszintjeit az alábbiak jelenítik meg –Az anyag –Az élet –A lélek Ha tehát a világ urai le akarják váltani a lázadó valóságot, akkor anyag helyett műanyag, élet helyett mű-élet (génsebészet), lélek helyett mű- lélek (konzum-idióta, pláza-zombi, „való világ”)

Washingtoni Konszenzus avagy a világ felszámolásának programja Liberalizálj! Deregulálj! Privatizálj! Susan Sontag: A betegség, mint metafora A globalitás rejtett hatalom szerkezete –Kényszerítő hatalom ( multinacionálisok) –Fegyelmező hatalom (IMF, hitelminősítők) –Értelmező hatalom (globális médiumok )

Nov 15th 2008

A „fenntarthatóság” szép ideája Akkor most mindezek alapján minek is lássuk a Fenntartható Fejlődést? Bibó István: hamis realisták és túlfeszült lényeglátók pusztító polaritása, vagy… Van-e tér és esély a „lényeglátó realista” létkarakterének felépítésére…? „Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem” Hazugság és Félelem örvénye

Mi tehet egy kis „lokalitás”? Az emberi cselekvés lehetséges szintjei Mikro szint: önmagunk lelke mindig „kéznél van”, kis közösségi készülődés… Mezo szint: a nemzetállam szintű uralmi struktúrák lokális és globális felelőssége Makro szint: ha közvetlenül nem is tudjuk befolyásolni a globális folyamatokat lelki, erkölcsi, szellemi közvetítésekkel IGEN!