Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Advertisements

EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. Rendelet 2014.
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Az anyakönyvi igazgatás
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
A Ket. tervezett módosítása
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
A közúti fuvarozás helyzete Napi Gazdaság Konferencia Karmos Gábor - főtitkár.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
Változások a hazai zaj- és rezgésvédelmi védelmi szabályozásban
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
BELÜGYMINISZTÉRIUM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartó Főosztály Az adminisztráció csökkentése.
Eljárási rend a közlekedési igazgatási ügyintézés során
Balatonalmádi 2006 május GÉMOSZ Országos Közgyűlés Ivanics Lajos Szerviz Bizottság.
Köszöntöm a GÉMOSZ Közgyűlés résztvevőit! Központi Közlekedési Felügyelet Közúti Jármű Felügyelet Köszöntöm a GÉMOSZ Közgyűlés résztvevőit! Mihalek Miklós.
Mihalek Miklós Felügyelet vezető május 26., Galyatető
A hulladékká vált gépjárművek kezelésének egyes kérdései A hulladékká vált gépjárművek kezelésére több magyar jogszabály is vonatkozik, amelyek az Európai.
Újabb lépés az „e közigazgatás” jegyében: KÖKIR
Vasútszabályozási Osztály
A JÜB fogalma és funkciói
Az egyéni vállalkozás.
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Nemzetközi és hazai előírások az e-jármű tervezésekor és jármű átalakításkor Németh Erika
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
1 Vállalkozói adminisztratív tehercsökkentés Előadó: Dr. Nagy Ádám Főosztályvezető-helyettes Ipari és Építésgazdasági Főosztály.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató Az elektronikus ügyintézés lehetőségei az APEH ügyfélkapcsolati rendszerében Miskolc, szeptember 2.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
A közigazgatási eljárás II.
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Az OHÜ évi (előzetes) közszolgáltatói mérlege
Közbeszerzési Döntőbizottság
Fontosabb illetékekkel kapcsolatos részletszabályok
Közbeszerzési Döntőbizottság
Előadás másolata:

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartási Főosztály Az adminisztráció csökkentése a közlekedési igazgatási hatósági eljárásban Közgyűlés Galyatető 2007. május 17-18.

Az adminsztráció szükséges szintű fenntartása mindenki érdeke. Tulajdon védelme bűnmegelőzés jogi helyzet átláthatósága és kezelhetősége Európai Bizottság cselekvési programja kkv. adminisztrációs tehercsökkentésről (2012re -25%) Magyarország: 1029/2007.(V.9) Kormány határozat a kormányzati deregulációs programról. (2008. december 31-ig megvalósítandó)

Szabályozás és tervezetek áttekintése Az Bizottság értelmező közleménye másik tagállamból származó gépjárművek nyilvántartási eljárásáról (2007/C 68/04.) Új járművek [ jelenleg a személygépkocsikra és motorkerékpárokra majdnem teljes körű, az autóbuszok és tehergépjárművek vonatkozásában a keretirányelv felülvizsgálata folyamatban van] EK-típusjóváhagyás EK megfelelőségi igazolás (COC okmány)

kiskereskedők részére rendszám, okmány, útnyilvántartás összefüggései A kibocsátása a GYÁRTÓ felelőssége!!! A jelenlegi szabályozás NEM KÖVETELI MEG a COC okmány járműkísérő szerepét. A műszaki megvizsgálás kapcsolatai, tekintettel a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 23.§. (7) bekezdésére. Szakmai rendszám: kiskereskedők részére rendszám, okmány, útnyilvántartás összefüggései nem jelent nyilvántartásba vételt

JÁROK rendszer Működési logika Személyes megjelenés Jármű és kérelem/ügy keresés Ügytípus választás Elektronikus kérelem Ügyintézés Hiánypótlási felhívás Hatósági határozat Adatkérés a szakrendszerből Megszüntető végzés Kérelem nyomtatás Elbírálás Felfüggesztő végzés Törzskönyv gyártás kezdeményezése Kérelemnek helyt ad Elutasító határozat Kapcsolódó tevékenységek Forgalmi engedély nyomtatás Adatbázis aktualizálás

JÁRMŰ Okmányirodai szakrendszer Rendszerkapcsolatok Eredetiség vizsgálati nyt. Figyelőztető alkalmazás Cégnyilvántartás, SZIG, Útlevél nyilvántartás, VEN, Adóhatósági rendszerkapcsolat (APEH) EVIG, IRKA, ReAlk, adatszolgáltatások Körözési nyilvántart. Származás ell. nyilvánt. KEP ISZL SZL JÁRMŰ Okmányirodai szakrendszer Jármű kísérő lap TR STB (Bianko) XR IGFB VPOP Első szakaszban Törzskönyv gyártás Közlekedés Felügyelet Későbbi szakaszban Műszaki érv. változás Műszaki adatlap Javasolt kapcsolat

Új jármű forgalombahelyezése: Az első forgalomba helyezésre irányuló kérelemhez csatolni kell: a Műszaki Adatlapot, a forgalmi engedély és a törzskönyv illetékének megfelelő illeték megfizetését tanusító igazoláset, a tulajdonjog megszerzését igazoló okiratot. A kérelem benyújtásakor be kell mutatni: a forgalmazók részére biztosított és a jármű értékesítésekor kitöltött Járműkísérő lapot, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötéséről szóló igazolást, a rendszámtábla igazgatási szolgáltatási díjáról, a rendszám érvényesítő címke díjáról, a vagyonszerzési illeték befizetéséről szóló postai feladóvevényt, a külön jogszabályban meghatározott személygépjármű esetében a regisztrációs adó megfizetéséről szóló igazolást, ügyfél azonosító okmány.

69. § (1) A járműkísérő lap a járműforgalmazók és a járműgyártók (a továbbiakban: gépjármű-forgalmazók) által Magyarországra behozott, illetve a Magyarországon gyártott új járművekre kiadott szigorú számadásos okmány, amely kitöltése után a jármű belföldi nyilvántartásba vételéig igazolja a jármű feletti rendelkezési jogot „(4) A gépjármű-forgalmazók a járműkísérő lapok igénylése iránti kérelmet a kormányzati portálon keresztül elektronikus úton is előterjeszthetik.” PROBLÉMA!!! A kiadott Járműkísérő lapok gyártók, forgalmazók közötti „átadása”. A BM rendeletben meghatározott kitöltési szabályok a biankó okmányok átadását nem preferálja, NEM MEGENGEDETT!!! A HIVATAL fejlesztései az adminisztráció csökkentése érdekében: Elektronikus ügyintézési lehetőségek bővítése Adatszolgáltatási megekeresések on-line alapú teljesítésének bővítése

Megoldandó feladatok A Bizottság értelmező közleményéből eredően átvizsgálni a jelenlegi szabályozást. COC okmány sorsa – akár a bontásra történő leadásig a jármű életút követése? Szakmai rendszámtáblákkal kapcsolatos szabályozás kialakítása – a szakmai szervezetek és érdekképviseletek véleményének kikérése mellett.

Nemzetközi vizsgálatokon alapuló megállapítások: Az ügyfélszolgálati központok és virtuális (elektronikus ügyintézés) hozzáférés lehetőségének javítása, a hatósági eljárások egységesítése és egyszerűsítése, az ügyfelek elégedettségének rendszeres mérése, valamint a hivatalok ügyfelek felé történő számonkérhető „ vállalásait” tartalmazó, ún. Ügyfélszolgálati Charták bevezetése. Nemzetközi vizsgálatokon alapuló megállapítások: • az állampolgárok államba vetett bizalmának megrendülése; • növekvő elvárások a közszolgáltatásokkal kapcsolatosan; • az állami kiadások megugrása, az igényelt erőforrások túlzottá válása; • az állam által ellátandó feladatok tisztázatlansága; • a közigazgatási szervezetek hatáskörének és feladatainak definiálatlansága; • túlbürokratizált, bonyolult, átláthatatlan intézményi működési folyamatok; • a köztisztviselők nem megfelelő ösztönzése és szakmai tudásának hiányosságai. A magyar közigazgatásban a nemzetközi tendenciákhoz hasonlóan megjelentek a bürokratizálódásból eredő hatékonysági és eredményességi problémák. Ezek megoldása jelenti az egyik legfontosabb célja a közigazgatás reformjának végrehajtására.

Megköszönve megtisztelő figyelmüket, további eredményes konferenciát kívánok.