KTE UFK KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ EGYESÜLET „ÚJ SZAKMÁRA ÍTÉLVE” Pályázati program bemutatója.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hírlevél küldés WEB-SET-tel. Törvényi háttér • évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (reklámtörvény)
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
VisiScanner TM Beltéri látogatóelemző szoftver A vállalatról…  2005-ben alapították magyar szakemberek.
az áldozatokért és a tettesekért
Marketing Mészáros Judit Renczes Ágoston Adatbázis
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
2005. április 15.Kulcsár Zoltán - ppos.hu1 Adatvédelem az önkormányzatoknál Kulcsár Zoltán.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Az információs jogok.
Összeállította: Könyves Tóth Pál
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Cégnyilvántartás.
Szabálysértési méltányossági kérelem
Az információs alapjogok
Adatvédelmi fogalmak.
A személyes adatok védelme és a közérdekű adatok nyilvánossága
Adatvédelem és nyilvánosság az egészségügyi adatkezeléseknél Adatvédelmi Biztos Irodája 2005 Dr. Sziklay Júlia.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közérdekű adatok nyilvánossága
Változások a szabálysértési jogban
Utazási iroda alapítása
Az államigazgatási adatvagyon közcélú hasznosításának lehetőségei Kodaj Katalin.
Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A KATASZTRÓFAVÉDELEMNÉL
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
ADATVÉDELEM – JOG évi LXIII. tv. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALA
A múlt megismerhetősége, mint a közérdekű és személyes adatok kapcsolódási pontjai C SINK L ÓRÁNT főosztályvezető (KIM) egyetemi adjunktus (KRE)
Térfigyelő rendszer Baján
Internettel kapcsolatos adatvédelmi kérdések Szabó Endre Győző Adatvédelmi Biztos Irodája november 20.
KUKKOLÓK és KUKKOLTAK JOGAI
2005.évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről
Személyes adat Bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból.
Alapfogalmak.
Alkotmányos jogi védelem
Adatvédelmi alapelvek
Jogesetmegoldás. Egy napilapban rendszeresen politikai témájú publicisztikát közlő, igen népszerű újságíróról egy másik lap az egyik publicisztika állításaival.
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról 1. § (1) E törvény célja annak biztosítása, hogy - ha e törvényben.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Jogszabályi változások, aktuális feladatok Partnerség és együttműködés az informatikai támogató rendszer bevezetéséhez kapcsolódóan Emberi Erőforrások.
Adatvédelmi nap 2010 Kamerás megfigyelés Magyarországon Jóri András.
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
Az adatvédelem szabályozása
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
„Információvédelem menedzselése VIII. Szakmai Fórum Budapest, november 19. Aktualitások az információvédelemben Tarján Gábor ügyvezető igazgató.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
112 Dr. Dósa Imre.  Áttekintő  Új adatvédelmi törvény  Alapjogi beágyazás  Ráncfelvarrás  Újdonságok  Javaslatok a felkészüléshez.
Dr. Andrássy Gergely Herendi és Purebl Ügyvédi Iroda tel:
Gazdik Judit Ápolásfejlesztő, intézményi szakoktató
ADATVÉDELEM – JOG évi LXIII. tv. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról.
Információbiztonsági és adatvédelmi alapismeretek
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
A GDPR jogi vonatkozásai
Adatvédelem az egészségügyben
Kárelhárítás Zöldi Irma OVF.
Előadás másolata:

KTE UFK KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ EGYESÜLET „ÚJ SZAKMÁRA ÍTÉLVE” Pályázati program bemutatója

A programban résztvevő szervezetek KTE UFK Kiemelkedően Közhasznú Egyesület Bács-Kiskun Megyei Igazságügyi Hivatal AGIOSZ Oktatás- szervező Bt. WORK FOR YOU Bt. STADION KHT.

„1/A. § (1) E törvény hatálya a Magyar Köztársaság területén folytatott minden olyan adatkezelésre és adatfeldolgozásra kiterjed, amely természetes személy adataira vonatkozik, valamint amely közérdekű adatot vagy közérdekből nyilvános adatot tartalmaz. (2) E törvényt a teljesen vagy részben automatizált eszközzel, valamint a manuális módon végzett adatkezelésre és adatfeldolgozásra egyaránt alkalmazni kell…” Értelmező rendelkezések: bűnügyi személyes adat: „3. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetőleg a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés- végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;…” évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról

Készültségi fok a program során (%)

Nemek létszám-megoszlása

A program lebonyolítását végző munkatársak Pályázatban tervezett: Program-koordinátorProgram menedzserMunkavédelmi szakember Szerződés-módosítás után Program menedzserek (2) Program- koordinátor Munkavédelmi szakember Munkafelügyelők (2+1)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!