FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc. Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Advertisements

Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
Virtualizált Biztonságos BOINC Németh Dénes Deák Szabolcs Szeberényi Imre.
Videó feldolgozás Microsoft Windows alatt
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
"Free phone" Kozellné Szabó Csilla Ozeki Informatikai Kft.
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
Szoftver Fogalma, típusai.
Bemutatkozás Mádi Gábor BME – 3. év villamosmérnök (Bsc) MobilNetPályázat I. – BME I. helyezés – mywalk.
Új online technológiák: lehetőségek és kihívások Kerese István Fejlesztési platform üzletág igazgató Microsoft Magyarország
BIOS újdonságok és érdekességek
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
2007 ISP TANFOLYAM ÉSZAKNET, LH COM. USER AUTHENTIKÁCIÓ •MAC – IP •MAC – DHCP •MAC – IP – RADIUS •PPPoE – RADIUS.
Mit tudhat az adserver az internetezőről és szabad-e tudnia?
WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
mLearning megoldások Moodle környezetben
Iratkezelő rendszer fejlesztése WPF alapokon
Microsoft Expression Studio Multimédia à la Microsoft: Web-, animáció-, videó- és képszerkesztés Telek Andrea.
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
MP4 lejátszók.
1 Hálózati Operációs Rendszerek gyakorlat Bevezető Előadó: Bilicki Vilmos
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Eszterházy Károly Főiskola ─ Médiainformatika Intézet HTML (HiperText Mark-Up Language) HTML leírónyelvvel írjuk le, hogy a weboldal elemei (képek, szöveg,
A pendrive.
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
Microsoft szoftverek a szakképzésben
Új modulok a szakképzésben SharePoint Designer, Expression Web Gubicza József.
Internetes források alapján készítette:
Közösségi portálok használata
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Nem irodai programok fájltípusai
mLearning - A Moodle használata mobil eszközökön
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
Flash és PHP? De még mennyire! Kiss-Tóth Marcell
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
Visual Basic 2008 Express Edition
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Operációs rendszerek fejlődése
Varga Viktor – G36ECF 1/5 Vendéglátói szoftverek sajátosságai Varga Viktor.
13.tétel Mutassa be a honlap készítésére alkalmas szoftvereket! Hasonlítsa össze a Macromedia Dreamweaver és Microsoft Office Frontpage programokat!
Az internetes keresési módszerek
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.
Webfejlesztés, Internet Explorer 10 Komjáthy Szabolcs
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
Multimédiás lejátszóprogram
SZOFTVEREK (programok)
Minden amit az adathordozókról tudni kell. Történelmi áttekintés.
"Free phone" Kozellné Szabó Csilla Ozeki Informatikai Kft.
Videó-szerkesztő programok és videó-formátumok
Assoc. Prof. Ján Gunčaga, PhD. Faculty of Education Catholic University in Ružomberok Nyílt forráskódú szoftverek és IKT az oktatásban.
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
Békés megyei Kossuth Lajos Szakképző Iskola
Készítette: Hugyesz Ádám Iskola: Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola Felkészitő: Posgay Erzsébet.
Fájlrendszerek.
Készítette: Juhász Attila
33.óra Videóformátumok.
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
SZOFTVEREK (programok)
Internet és kommunikáció
MySQL története, részei, felhasználhatóság, PHPMyAdmin
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc

Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak számít a legkülönbözőbb médiatartalmak elkészítésében. Legyen az webes vagy windowsos, vagy mobil felületekre készülő animáció vagy alkalmazás.

Leggyakrabban banner hirdetések és video webes felületen történő lejátszásához használják.

Szintén nagyon gyakran alkalmaznak Flasht azokon az oldalakon ahol háttérzenét vagy interaktivitást is használnak.

Honnan tudjuk, hogy egy alkalmazás Flash segítségével készült?

Kattintsunk jobb egérgombbal a tartalomra és, ha ott megjelenik az „About Adobe Flash Player X” akkor bizonyosságot nyerhetünk!

Maga a technika hosszú évek óta fénykorát éli, olyan óriás vállalatok használják mint például a: Volkswagen Sony Dell Opel McDonald’s Siemens Samsung Greenpeace

Miért pont a Flash? Legyen szó egy Linux, Windows vagy akár egy OSX rendszerről a Flash tartalmat képes vagyok ugyanabban a formában lejátszani mint azon a számítógépen, ahol készítették. A világ számítógépeinek 97%-án van telepítve valamilyen Flash lejátszó!

A technológia gyors elterjedésének több oka van, például hogy megjelenésekor úttörőnek bizonyult a dinamikus tartalmak kezelésében. Ma már szinte minden felhasználói számítógépen megtalálható, mert a legtöbb böngészőprogrammal és elterjedt felhasználói operációs rendszerrel kompatibilis. Viszonylagos kis mérete és egységes, megbízható megjelenése a legstabilabb kliens oldali interaktivitást biztosító technológia a webes fejlesztések területén. A webes tartalmak jó része, és számos szolgáltatás ma már elképzelhetetlen lenne Flash (vagy a lassan megjelenő alternatívái) nélkül. Pl: FLV Player, Microsoft Silverlight, Java fx

Ugyanakkor a Flash kliensoldali lejátszóprogramja korántsem tökéletes, például nem megfelelően optimalizálták a benne található ún. video codec-eket, így rendkívül erősen leterheli a kliens számítógépet. Ez például több, a közelmúltban, vagy napjainkban debütáló netbook-on is érezhető hátrányokat okoz a felhasználónak.

Az Adobe ráadásul nem szívesen portolja a lejátszót új platformokra, például az Apple iPhone első generációs tagjai is kénytelenek voltak nélkülözni, és ez sok tucat, még ma is kapható okostelefonra és PDA-ra is igaz. Hátrány továbbá, hogy a Flash-ben prezentált weboldalak tartalmait nem képes egyik keresőrendszer sem indexelni, így nem jelennek meg azok a találati listákban. Biztonsági problémák is gyakran előfordulnak a Flash lejátszóban.

Miért is jó a flash?

Látványos kivitelezés Ötletgazdag megvalósítás Kreativitásunknak csak magunk szabunk határt Könnyed használat Könnyű szerkeszthetőség És persze a biztonság, (képek, videók menthetősége[lopás gátlás])

Összefoglalva A Flash egy olyan multimédia készítő platform, amelynek segítségével a web designerek és más kreatív tartalmakat fejlesztő emberek egy olyan eszközt kapnak kezükbe, amelynek segítségével képesek lesznek interaktív tartalmakat kivételesen magas szintű tipográfiai megoldásokat, jó minőségű videókat és folyamatos mozgású animációkat készíteni.

A Flash története 1993 megalakul a FutureWave Software cég és létrehozták első saját terméküket, a SmartSketch-t. A számítógépek a PenPoint OS nevű tollal rajzoló rajzprogramot használták, viszont a SmartSketch- nek az volt a célja, hogy a számítógépes grafika létrehozása olyan egyszerű legyen, mint amikor papíron rajzol az ember. Amikor a PenPoint elbukott a kereskedelmi piacon, a SmartSketch-et átírták Microsoft Windows-ra és Mac OS-re.

A terméket az Adobe kínálta és a Microsoft használta fel az internetes csevegő programjához, az MSN-hez decemberében a Macromedia megszerezte a vektor-alapú animációs szoftvert és később kiadta Flash néven, amelynek címe a szerződéskötő cég, a FutureWave szavaiból származik, mégpedig a „Future” és a „Splash” szóból.

Végül néhány érdekes oldal:

Köszönöm a Figyelmet!