Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean"— Előadás másolata:

2 Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Várallyai László Agroforesterie Formation en Europe FR1-LEO

3 Célkitűzések és fejlesztési módszerek
A projekt fő célkitűzése, hogy a képzési igények és elvárások szintézise alapján a jelenlegi meglévő képzési programok figyelembevételével hozzon létre egy közös keretet a következő fontosabb célok megvalósítására: egy újszerű képzési rendszer kialakítása (moduláris képzés, IKT szakemberek részvétel), egy technikai együttműködési támogatás létrehozása a projekt megvalósításához kommunikációs eszközökkel (tájékoztatás a partnerek számára és promóció) és hozzáférés biztosítása a projekt alatt és után a tudásbázishoz és a képzési szolgáltatásokhoz (tudás adatbank, interaktív szolgáltatások). Ennek megvalósítására a következő módszereket alkalmaztuk: Meglévő eszközök és szolgáltatások feltérképezése. Kollaboratív munkakörnyezet kialakítása. A tananyag fejlesztés, oktatás és képzést biztosító architektúra tervezése. E-Learning környezet implementálása. Tanulók és oktatók számára szükséges multimédia eszközök tervezése a rendszer használatához.

4 Agrárerdészet képekben

5 Partnerek

6 Kollaboratív eszközökrendszer

7 e-Learning a Moodle LMS platformon
Azt terveztük, hogy a Moodle rendszert fogjuk használni a projekt keretein belül az e-learning megvalósításához. Azt több éves tapasztalatainkra, a rendszer referenciákra, a rendszer széles funkcionalitására és új funkcióira alapoztuk. Néhány új, a projekt szempontjából is fontos funkció. Kapcsolat felhő szolgáltatással. Mobil eszközök támogatása. Moodle rendszert folyamatosan javítják, fejlesztik. Moodle a legnagyobb online Learning Management System világszerte több mint 80 millió felhasználóval. Stb.

8 Moodle mint kollaboratív eszköz és LMS http://moodle.agrofmm.eu/

9 Agroforestry BSc a GTK-n és MÉK-en

10 A Vidyo rendszer A Vidyo portfólió ( mindent tartalmaz, amit telepíteni kell: a HD video együttműködéstől a központi infrastruktúra megoldásokig. Az általunk használt eszközök mindegyikén fut, az okos telefonoktól a tableteken keresztül, az asztali videó-rendszerekig HD minőségű videót biztosít minden résztvevőnek. A VidyoDesktop alkalmazás kiterjeszti a kiváló minőségű videokonferenciát Windows, Mac és Linux számítógépekre, így e rendszerek felhasználói is részt vehetnek videokonferencián az irodában, otthon, vagy akár útközben is. Támogatásával full HD és dual-screen multipoint video is készíthető. A VidyoMobile kiváló minőségű videokonferencia alkalmazás, amely népszerű mind Ipad és Android tableteken, okostelefonokon is. Részt vehetünk személy-személy vagy multi-party videokonferencián az irodában, otthon, vagy utazás közben mind a vezeték nélküli szélessávú és mind Wi-Fi kapcsolat használatával.

11 Vidyo – Virtuális munkamegbeszélés

12 A használt videokonferencia rendszer
Az NIIF nagy sebességű kutatási és oktatási hálózata, lehetővé teszi ennek biztosítását. A rendszer által biztosított két fontos együttműködési szolgáltatás ( Video- és asztali konferencia rendszer (IP alapú videokonferencia). A Videotorium egy videó megosztó portál a felsőoktatási, a kutatási és a közgyűjteményi intézmények és alkalmazottaik számára, amellyel akár nagy felbontású (HD) minőségű kutatási és oktatási felvételek oszthatók meg az érdeklődő felhasználók körében.. A hálózatban jelenleg található mintegy 140 tárgyalóterem terminálok és egy asztali videokonferencia rendszer is rendelkezésre áll. Az AgroFE projektben használjuk az MCU (Multipoint Control Unit) rendszert, amely HD szolgáltatást, képes felvenni és / vagy közvetíteni az interneten. Az asztali (Desktop) rendszer is használható, mert minden partner csatlakozhat egy virtuális tárgyalóteremhez, amely az összes résztvevővel csatlakoztatható az MCU szerverhez. Ez az asztali rendszer a Vidyo szoftverrel működik.

13 A videokonferencia rendszer használata

14 Videotorium (http://videotorium.hu/)

15 Agrof-MM Web - http://agrofmm.eu/

16 Agrof-MM Facebook https://www.facebook.com/AgrofMMEU

17 A tudásbázis és szolgáltatás architektúra

18 Agrof-MM KDB Prototípus - http://kdb.agrofmm.eu/en/

19 A Rubedo rendszer

20 A Rubedo rendszer – Digital Assets Manager

21 A Rubedo rendszer – Elasticsearch

22 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean"

Hasonló előadás


Google Hirdetések