Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A pendrive.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A pendrive."— Előadás másolata:

1 A pendrive

2 Története A pendrive kifejlesztésének elsőségét több cég is fenntartja. A Trek nevű cég kezdte először forgalmazni a 2000-es év elején, viszont nem írja le pontosan ezt az eszközt, inkább egy szélesebb adattároló családdal foglalkozik Az izraeli M-Systems cég október 12-én regisztrált egy honlapot, mellyel a pendrive-megoldásuk reklámozását célozták. Termékük 2001-ben IDEA díjat nyert. Az IBM foglalkozott termékük terjesztésével, de csak december 15-től lehetett vásárolni tőlük. Forrás:

3 Az USB kulcs sokkal egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá tette az adatok szállítását.
Képek :

4 Felépítése A pendrive egy parányi nyomtatott áramkört tartalmaz, a ráerősített fémcsatlakozóval, általában egy műanyag tokba téve A tokozása a felhasználói igényektől függően változatos: van por‑ és cseppálló kivitele, kiemelten ütésálló kivitele is. Forrás:

5 Egy általános pendrive belső részei
1. USB-csatlakozó 2. USB-vezérlőmodul 3. Ellenőrző pontok 4. Flash-chip 5. Kvarc-oszcillátor 6. LED 7. Írásvédelmi kapcsoló 8. Egy második memóriachip helye Forrás:

6 A csatlakozója a személyi számítógépeken elterjedt „A típusú” USB csatlakozó
Önálló áramforrásuk csak akkor van, ha egyéb szolgáltatással is rendelkeznek, például adatmennyiség-kijelzés vagy MP3-zenelejátszás, diktafon funkció. Képek :

7 Pár eszköz, ahol alkalmazzuk ezt a technológiát
Autórádióknál Mp3, Mp4 lejátszóknál, zsebrádióknál Forrás: Diktafonoknál

8 Fájlrendszere A pendrive-ok általánosan FAT vagy FAT32 fájlrendszerrel vannak előformázva, azonban NTFS-sel vagy más fájlrendszerrel is formázhatók. A merevlemezekhez hasonlóan futtathatók rajta hibajavító, adat-helyreállító programok. A töredezettségmentesítés viszont nem lehetséges. (Mivel a flash memória „random elérésű” tárolással dolgozik, így az adatok sorrendiségének nincs jelentősége.) Forrás:

9 Kapacitás, sebesség A pendrive-okból is sokféle van. Ez nem csak az alakjukra, tárolókapacitásukra, hanem sebességükre is vonatkozik. Nem mindegy, hogy a gigabájtos nagyságrendű adatot pár perc vagy fél óra alatt másoljuk-e fel. A mai világban 512Mb-tól 256Gb-ig kaphatóak pendrive-ok Képek :

10 Előnyei és hátrányai Előnyei: Hátránya:
Nem pusztítja el őket a környezet mágneses tere, nem karcolódik az adathordozó rétegük, szinte elpusztíthatatlanok. Kis helyen elférnek Nagy mennyiségű adattárolás (Akár 256GB) Jelszóval védhető az adat Hátránya: Kis méretük miatt, könnyen elveszíthetjük Képek :

11


Letölteni ppt "A pendrive."

Hasonló előadás


Google Hirdetések