Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71."— Előadás másolata:

1 Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.

2 Sokféle memóriakártya létezik. A fejlesztők azon dolgoznak hogy a kártyák mérete csökkenjen, eközben teljesítményük nőljön.

3 A flash memóriakártyák: Szilárd félvezetőkön Szilárd félvezetőkön alapuló technológiát használnak. Nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Elészítésük olcsó. Szilárd félvezető Szilárd félvezető technológia a félvezetőn belüli eletromágneses és kvantummechanikai hatások alapján működik.

4 Típusaik: -CompactFlash (CF) -Secure Digital(SD) -SDHC (Secure Digital High Capacity) -SmartMedia -Memory Stick -xD-Picture Card -MultiMediaCard (MMC) -Játékkonzolok mentéskártyái

5 Régi digitális fényképezők használták a képek tárolására. Két típusa létezett Type1 és Type2. Ma már csak a Type2 van használatban. 40 tűs IDE portal kapcsolódhat a számítógépekhez is. Nagyjából akkora mint egy gyufás doboz.

6 Ez a legelterjedtebb manapság mivel sokkal nagyobb a teljesítménye mint elődjének az MMC kártyának. Többféle SD kártya létezik: SD,Mini SD,Micro SD. Ezek között csak méretbeli a különbség. Ezeket mobiltelefonokban, videokamerákban és fényképezőgépekben használják. A kártyákat 4 csoportra osztlyuk: class 2,class 4,class 6 és class 8.Ez azt jelzi hogy hány MB/s-ben dolgozik a kártya.

7 Ez a megjelölés az SD 2.0-t jelöli.Nagy kapacitású 2-32GB közötti memória kártya. Eredetileg 3 csoprtra osztották:Class2,Class4 és Class6.De már létezik 133x-os kártya ami képes 20MB/s sebeségre.A gyártók tervezik az SDXC verziót aminek a memóriája 64GB felett lesz.

8 Ez egy elavult kártya.A Toshiba fejlesztette ki.Minimálisan 2MB - Maximális an 128MB memóriája volt.

9 Ezt a Sony fejlesztette ki és dobta piacra 1998 Októberében. Ezt PSP-k, PDA-k, mobiltelefonok,MP3- lejátszók és digitális fényképezők memóriájának használják. Viszonylag nagy tároló kapacitása van.

10 Ez egy flash memóriakártya, amelyet a Fuji és az Olympus fejlesztett ki 2002-ben. Ezt szinte csak ennek a két cégnek a készülékei használjak. 18 érintkezős. Az Olympus nemrég kiadta az új High Speed xD-Picture Card-ot ami rengeteg új funkcióval bír.

11 Az MMC -t a Siemens és a Sandisk fejlesztette ki 1997-ben.Ez az SD kártya elődje. Ezt mobiltelefonokban, MP3lejátszókban és PDA készülékekben használták. 7 érintkezős és soros busz csatlakozója van.

12 A játékkonzolok ezt a játék profiljainak és mentéseinek tárolására használják. Ezt a mentési megoldást Sony PlayStation konzol első két verziója valamint a Nintendo GameCube használja. A Nintendo következő eszköze a Wii azonban már belső memóriára és SD kártyára is képes menteni.

13 A memóriakártyák manapság nagyon megbízhatóak, akár 1 millió órás működésre is képesek amennyiben nem károsodnak külsőleg. Ez kb.100 éves folyamatos használat. Fontos megemlítenem hogy szelektív hulladékként lehet kezelni őket ha elromlanak.

14


Letölteni ppt "Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71."

Hasonló előadás


Google Hirdetések