Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MP4 lejátszók.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MP4 lejátszók."— Előadás másolata:

1 MP4 lejátszók

2 Áttekintés Az első hordozható digitális zenelejátszó készülékek megjelenésekor tömörített zenei formátumként szinte kizárólag csak az MP3 formátum létezett. Tömörítésre az akkor elérhető, viszonylag kis memóriaméret miatt volt szükség. Idővel újabb tömörített zenei formátumok is megjelentek a piacon, és a hordozható készülékek gyártói ezek lejátszási lehetőségét is beépítették a termékeikbe, de az MP3-lejátszó elnevezést már nem lehetett lemosni ezen termékekről.

3 Video lejátszás megjelenése (MP4)
A fejlõdés késõbbi szakaszában jelentek meg azon készülékek, amelyeket a jobb láthatóság és eladhatóság miatt már színes kijelzõt kaptak. A színes kijelzõ új lehetõségeket is nyitott. A zenelejátszás mellett képeket és kisméretű, kisfelbontású videoklipeket is megjelenítettek a lejátszók. Amint a videolejátszó funkció jobban elterjedt és a videoformátumok is nézhetõbbé váltak, az ilyen mp3-lejátszók már mp4-lejátszóként kezdtek elterjedni a köztudatban

4 MP3 lejátszók A legtöbb zenei formátumot lejátszották.
Az MP4 megjelenése a video lejátszást tette lehetővé, de nem minden formátumot.

5 MP5 Az MP5 kategória ebben hoz elõrelépést. Itt találhatóak meg azok a készülékek, melyek többféle videoformátumot képesek lejátszani. Gyakorlatilag ezekkel a lejátszókkal valósul meg az eddigi elvárás, hogy könnyen tudjunk videót nézni bárhol, bármikor. Az MP5-lejátszók segítségével nem lesz szükség konvertáló programokra.

6 MP5 jellemzői … hogy MP5-lejátszónak minõsüljön: memóriabõvíthetõség,
beépített kamera, esetleg vezeték nélküli kommunikációs lehetõségek (Wi-fi, Bluetooth, GPS, DVB-T). Nagyobb (min. 2,5") kijelzõ méretet és az univerzális videoformátum-lejátszást tartják fontosnak

7 Összegzés Az MP4-lejátszó olyan MP3-lejátszót takar, ami video lejátszásra is alkalmas. Az MP5-lejátszó pedig olyan MP4-lejátszó, amely többféle video formátumot ismer és nagyobb kijelzõ mérettel rendelkezik.

8 További jellemzők Tárhely: általában 8 GB, de ennek a többszöröse is előfordul már. Kijelző mérete: 2,5”-tól Ár:


Letölteni ppt "MP4 lejátszók."

Hasonló előadás


Google Hirdetések