Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Blu-ray Disc. Bóta Laca A Blu-ray-ről általában  A Blu-ray névben a „blue” a lézer színére utal, amit ezen technológia használ, a „ray” pedig az optikai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Blu-ray Disc. Bóta Laca A Blu-ray-ről általában  A Blu-ray névben a „blue” a lézer színére utal, amit ezen technológia használ, a „ray” pedig az optikai."— Előadás másolata:

1 Blu-ray Disc

2 Bóta Laca A Blu-ray-ről általában  A Blu-ray névben a „blue” a lézer színére utal, amit ezen technológia használ, a „ray” pedig az optikai sugárra.lézer  Egy nagy tárolókapacitású digitális optikai tárolóeszköz-formátum.  A DVD utódjának szánják. Sokáig formátumháborúban állt a HD-DVD-vel.  A Blu-ray technológia röviden BD, elterjedése széles körökben egyelőre várat magára, elsősorban a technológia drágasága miatt.

3 Bóta Laca  mérete a szabványos CD lemezével megegyező  405 nanométeres ibolyakék lézert használják  Nagyobb adatmennyiséget lehet felírni rá  Egyre jobban elterjed mert a lejátszók ára folyamatosan csökken  A stúdiók egyre jobb minőségben gyártják a filmeket

4 Bóta Laca Működése  A DVD felvevő által fogadott és dekódolt jeleket tömörítik egy MPEG kódolóval és úgy rögzítik a lemezre.MPEG  A BS digitális sugárzása esetén megvan a lehetőség arra, hogy a kiegészítő adatfolyam többszörös legyen, és kívánalom, hogy ezt az adatot felvegyük és olvassuk.  A BD kék lézert használ (amiről egyébként a nevét is kapta). A kék lézer rövidebb hullámhosszon működik (405 nanométer), mint a vörös lézer (650 nanométer).  Egy 2 órás felvételhez 22GB szükséges ami kb. ötszöröse egy sima DVD-nek.

5 Bóta Laca Az ábra mutatja, a felvételi kapacitást az adatforgalom és a felvételi idő függvényében.

6 Bóta Laca Otthoni lejátszás és védelem  Az 50 GB-nyi tárhely tökéletes Full HD-s filmek tárolására 1920×1080-as felbontásban (a DVD 720×576)  Ezt visszaadni csak a Full HD (HD Ready 1080) televíziók tudják.  A Blu-ray filmeknél alapvető a HDMI kapcsolat a felbontás és a másolásvédelem miatt, ezért ilyen csatlakozással ellátott TV-re is szükség van.  Jelenleg háromféle másolásvédelem létezik.  A legmegbízhatóbb a BD+, mely arra képes, hogy a lejátszóban illegálisan másolt lemezt megjelöli, és internetről, vagy egy eredeti lemezbe beépített programmal akár le is zárja.

7 Bóta Laca LG BD370 asztali lejátszó

8 Bóta Laca LG BD370 kívül, belül

9 Bóta Laca Tudnivalók  YouTube-ra feltöltött videók nézegetése és egyes lemezek esetében valós idejű plusz (BD Live) tartalmak letöltése pl.: filmelőzetesek,csengőhangok, filmfeliratok.  MKV, DivX, MPEG4, JPEG, MP3 és a WMA, valamint az MP4 és az AVI fájlformátumokat is támogatja  Kezeli a BD, DVD és a sima CD-t is

10 Bóta Laca Újdonságok

11 Bóta Laca 100 GB egyetlen Blu-ray lemezen !  A Sharpnál kifejlesztették az új 500 mW-os lézert, amivel lehetővé válik a három- és négyrétegű (100GB) Blu-ray lemezek írása 8x sebességgel  Előreláthatóan tartós lesz mivel a tesztek szerint a lézer 80 fokos környezetben max. teljesítményen üzemelve 1000 óránál hosszabb üzemidőre volt képes.  Még nem engedélyezték a tömeggyártást mivel a szabvány még nem tartalmaz három és négy rétegű lemezeket.

12 Bóta Laca A világ első 12x-es Blu-ray írója (Pioneer)  BDR-S05J-BK  minden létező lemezformátumot támogató belső meghajtót  SATA csatlakozó felület, és 4 megabájtnyi gyorsító tár  BD-R/R DL lemezeket 12x-es, BD-RE/RE DL médiákat pedig 2x-es,CD/DVD korongok esetén a maximális írási sebesség 40x és 16x.

13 Bóta Laca BDR-S05J-BK

14 Bóta Laca Sharp Aquos DX LCD tévé  26"-52" képátló  Beépített Blu-ray felvevő és lejátszó  Extra:7X funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy a lemezre 7-szer hosszabb anyagot rögzíthessünk, mint amennyit alapesetben lehetne minőségromlás nélkül  Image Select funkció, ami automatikusan a szoba fényviszonyaihoz és az éppen sugárzott műsorhoz igazítja a képi beállításokat  Motion Guide: háttérvezérlés szírűen lehet válltani csatornát, ha pl. nem akarunk lemaradni egy tévéműsorról, internet hozzáférés, Blu- ray tartalmak.

15 Bóta Laca Sharp Aquos DX

16 Bóta Laca Sharp Aquos DX (20”-52”)

17 A bemutató forrásanyagai

18 Bóta Laca A bemutató forrásanyagai  http://hu.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc http://hu.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc  http://bluray.blog.hu/ http://bluray.blog.hu/


Letölteni ppt "Blu-ray Disc. Bóta Laca A Blu-ray-ről általában  A Blu-ray névben a „blue” a lézer színére utal, amit ezen technológia használ, a „ray” pedig az optikai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések