Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Operációs rendszerek fejlődése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Operációs rendszerek fejlődése"— Előadás másolata:

1 Operációs rendszerek fejlődése

2 A számítógépek gyerekkorukban olyan programot használtak ami csak parancsok megadásával működött. Ez a program volt mindennek az alapja. Ezt hívták DOS-nak.

3 A DOS rendszerére épültek
olyan segédprogramok mint pl.: a Norton Commander, ami javított a gépek kezelhetőségén

4 Ahogy a technika fejlődött úgy jöttek létre az akkori korhoz képest fejlett operációs rendszerek amik elősegítették a számítógép használatának könnyítését ilyen volt a Windows 95 ami nem volt elég stabil, de rengeteget segített a számítógépek kihasználtságában.

5 Pár évvel később a Microsoft egy újabb operációs rendszerrel állt elő a Windows 98-al. A rendszer stabilitása nagymértékben megnőtt de ebbe is voltak hibák. Sok programot játékot terveztek amit ez a program tudott futtatni. Rendszeres hibája az úgynevezett kék halál

6 A technika fejlődésének köszönhetően az operációs rendszerek is fejlődtek. Nem sokkal a windows 98 után megjelent a Windows 2000, ami újra csak kisebb hibák kiküszöbölésében tér el a 98tól. Fejlettebb hálózat rendszer illetve biztonságosabb beállítások jellemzik.

7 A Windows Millenium az Xp elődje, már rendelkezett fejlett hálózat beállításokkal, más más ikonokkal. Főleg játékokra specializálódott software volt.

8 Manapság az emberek már a Windows XP Professional, Home, Winter Edition operációs rendszereket használják. Ezt a programot melyet Bill Gates alkotott már majdnem a legfejlettebb programok közé sorolhatjuk. Ezekre a fajtákra az Internetről tölthetők le újabb és újabb frissítések amelyek a rendszer stabilitását, biztonságát, gyorsaságát és megbízhatóságát segíti elő. Ez a software már majdnem automatikus(telepítés).

9 A Linux a Windows XP butított alverziója ami külön áll az XP-től, ingyenes letölthető és nagyából megbízható software.

10 Korunk jelenleg legfejlettebb operációs rendszere a Windows Vista
Korunk jelenleg legfejlettebb operációs rendszere a Windows Vista. Ami a számítógép vizuális képét 3 dimenzióban jeleníti meg. Hatalmas gép igény kell hozzá hogy megfelelően működjön(még nem próbáltam).


Letölteni ppt "Operációs rendszerek fejlődése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések