Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BIOS újdonságok és érdekességek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BIOS újdonságok és érdekességek"— Előadás másolata:

1 BIOS újdonságok és érdekességek

2 BIOS újdonságok és érdekességek
Úgy néz ki a régi, jól bevált rendszer felett eljárt az idő! Az új alaplapok BIOS szinten is számtalan újdonságot hoznak! Eljött az ideje a BIOS revitalizálásának, mind a külsőt, mind a belsőt illetően.  Olyan újdonságokat mutat fel az elődhöz képest, mint az assembly helyett C-ben írt programkód! (Ennek köszönhetően ugyan kicsit több erőforrásra van szüksége működéséhez, cserébe viszont jóval rugalmasabbá válhat.)

3 BIOS újdonságok és érdekességek
Ezek közül az egyik leglátványosabb és szerintem legelőremutatóbb az Asus által kifejlesztett Express Gate névre hallgat. Az A.E.G. arra lett kitalálva, hogy a gép bekapcsolása után másodpercek alatt felálljon egy minimalista rendszer . Ez a rendszer tartalmazza a legnépszerűbb és ”legfontosabb” funkciókat!

4 BIOS újdonságok és érdekességek
Firefox alapú webböngésző Levelező program Skype - telefon Különböző kommunikációs szoftverek (pl: msn) Képnézegető szoftver Zenelejátszó szoftver Játékok

5 BIOS újdonságok és érdekességek
Asztali verzió

6 BIOS újdonságok és érdekességek
Netbook verzió

7 BIOS újdonságok és érdekességek
Kényelmes megoldások….

8 BIOS újdonságok és érdekességek
Beüzemelés Az alaplap első bekapcsolásakor azonnal betöltődik! A BIOS-ban Tools menüpontban ki tudjuk kapcsolni!

9 BIOS újdonságok és érdekességek
Beüzemelés Pár kattintással elérhető Mindent grafikus felületen végezhetünk el 1. GRAFIKUS BEÁLLÍTÁSOK (felbontás) 2. HÁLÓZATI KAPCSOLAT

10 BIOS újdonságok és érdekességek

11 BIOS újdonságok és érdekességek
Belülről… Intel X38 lapkakészletre épül Alaplapra integrált modul (csak olvasható flash memória,IC) Bővítőfoglalatok között helyezkedik el

12 BIOS újdonságok és érdekességek
Pozitívum A biztonságot a Linux alap jelenti, és az a korlátozottság amit egy ilyen mini operációs rendszer tartalmaz. Erre felhasználó által nem lehet telepíteni semmit , ami telepítve van rá, az gyárilag van rajta. Nincs szükség merevlemezre. A felhasználónak a Windows operációs rendszert nem kell elindítania, ha a neten keresztül akar valamit elintézni, hanem azt az A.E.G segítségével végezheti el, majd kapcsolhatja ki a gépet.

13 BIOS újdonságok és érdekességek
Jövőkép Linux-alapú rendszer számos alkalmazás futtatására lenne alkalmas. Például a külső meghajtók kezelése, a médialejátszó vagy az adatmentési képességek mind-mind nagyon hasznos funkciók lennének. video

14 BIOS újdonságok és érdekességek
Ezzel szemben… Grafikus felületre helyezték a hangsúlyt! A rendszer médiák lejátszására, böngészésre, kisebb játékok futtatására is alkalmas.

15 BIOS újdonságok és érdekességek

16 BIOS újdonságok és érdekességek

17 BIOS újdonságok és érdekességek
Elsőként az Intel P45-ös chipszetre épülő P45D3 Platinum tulajdonosok próbálhatnak ki először, ha frissítik alaplapjuk BIOS-át a gyártó által kiadott legfrissebb változatra. Nagy előnye a megoldásnak, hogy többnyelvű támogatással is rendelkezik. Szerintem az MSI által kínált technológia jó alternatíva lehet a hagyományos BIOS-szal szemben. video

18 BIOS újdonságok és érdekességek
Wake On Lan/Wlan Érdekesség

19 BIOS újdonságok és érdekességek
Wake On Lan/Wlan Maga a technológia nem mondató új találmánynak! A Wake-On-LAN alapvetően egy szoftver-hardver megoldás a távoli számítógép beindítására. Annak ellenére, hogy ma már szinte mindegyik hálókártya és alaplap ismeri ezt a funkciót, a felhasználók zöme még mindig nincs tisztában a WOL használatával.

20 BIOS újdonságok és érdekességek
Wake On Lan/Wlan Az ATX szabványnak megfelelő számítógépek normál kikapcsolásakor a rendszert valójában nem áramtalanítjuk. Kikapcsolt állapotban is vannak eszközök, amelyek továbbra is kapnak tápellátást. Ha a WOL funkciót aktiváljuk, akkor a PC kikapcsolása után a hálózati kártya továbbra is működni fog (igaz csökkentett funkciókkal) és folyamatosan figyeli a bejövő ethernet-csomagokat. Ha a megfelelő csomag érkezik ("magic packet"), akkor a hálózati kártya jelzést küld az alaplap számára, amely beindítja a gépet.

21 BIOS újdonságok és érdekességek
Wake On Lan/Wlan Szükséges hardver eszközök: - minimálisan ATX 2.01 szabványnak megfelelő tápegység - ATX-es alaplap WOL csatlakozóval, - minimum PCI 2.1 kompatibilis hálózati kártya WOL csatlakozóval,  - WOL kábel (3 eres szalagkábel). (Abban az esetben, ha mind a hálózati kártya, mind az alaplap támogatja 2.2-es PCI szabványt, akkor a WOL kábel elhagyható. Egyéb esetben ajánlott a használata.)

22 BIOS újdonságok és érdekességek
Wake On Lan/Wlan Hardver telepítési lépések: - hálózati kártya behelyezése a megfelelő PCI csatlakozóba, - hálózati kártya és az alaplap összekötése a WOL kábellel, - alaplap BIOS-ában a WOL engedélyezése (általában a "Power Management" opció alatt).

23 BIOS újdonságok és érdekességek
Bemutató élőben!

24 BIOS újdonságok és érdekességek
Köszönöm a figyelmet! Készítette: Varga Roland Informatikus-Könyvtáros hallgató


Letölteni ppt "BIOS újdonságok és érdekességek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések