Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre."— Előadás másolata:

1 Okostelefonok

2 A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre szükség? A válasz nagyon egyszerű: hódít az internet és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások. Ahhoz, hogy egyszerűen tudjunk csatlakozni ezekkel a masinákkal a Világhálóhoz, valamilyen mobil "sztráda" szükséges. Ennek az elvárásnak leginkább a GSM technológia felel meg. Mobil - tehát nem helyhez kötött - és az EDGE-nek köszönhetően már viszonylag gyors is. A régebbi PDA-k még nem rendelkeztek mobilrésszel, tehát telefonálásra nem használhattuk őket, viszont az irodai alkalmazásokban verhetetlenek voltak.

3 Az okostelefonok olyan operációs rendszert futtatnak, melyek szinte teljesen egyénre szabhatóvá teszik a terméket. Így lehetnek Windows és Symbian alapúak. Tesztalanyunk pedig a PDA-knál megismert PALM OS-t használja, mely szintén bővíthetővé, egyénre szabhatóvá teszi kedvencünket. A TREO 650-es biztonsággal tudja futtatni az Outlook-hoz, a Power Point-hoz, az Excel-hez és a Word-höz hasonló progikat, melyek egy Documents to Go programcsomagként vannak mellékelve. Igaz, ezek az alkalmazások sok esetben nem úgy jelennek meg a PALM-on, mint ahogy azt a PC-n megszokhattuk, de ezek a progik szinte minden irodai elvárásnak megfelelnek.

4 Üzemeltethetjük telefonként, hisz minden olyan szolgáltatással rendelkezik, ami a kommunikációhoz szükséges. Megtalálható benne a fejlett, többlépcsős telefonregiszter, az SMS és MMS szerkesztő. Természetesen alkalmas e-mailek küldözgetésére és fogadására is, mivel alapból integrálták memóriájába az e-mail kliens alkalmazást. A multimédiás üzenetek alapjául szolgáló fotókat saját magunk is elkészíthetjük, hisz rendelkezik egy digitális zoommal megáldott VGA kamerával, amivel videoklipeket is készíthetünk. A gyors procinak köszönhetően akadozás nélkül és élvezhető minőségben játssza le ezeket az alkotásokat. Minden ilyen multimédiás állomány szinkronizálható számítógépünkkel, Bluetooth- on, Infrán és kábelen keresztül. Persze ezeket MMS-ként és e-mailként is tudjuk postázni ismerőseinknek.

5 A szövegbevitelben a QWERTY billentyűzet segédkezik, melyet az érintő képernyőre is ki tudunk vetíteni, és a ceruzával tudjuk bökdösni a leírni kívánt karaktereket. Így jó gyorsan írásba tudjuk foglalni velős gondolatainkat. Még az a veszély sem fenyeget, hogy mire bepötyögjük, elfelejtjük, mit akartunk. Ezt a csodamasinát alapból használhatjuk manager kalkulátorként, számológépként, ébresztőóraként, diktafonként, videó- és MP3 lejátszóként és internetböngészőként. Programok telepítésével pedig jóformán mindenre használható, hisz több ezer olyan program létezik, ami erre az operációs rendszerre íródott.


Letölteni ppt "Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések