Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Internetes források alapján készítette:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Internetes források alapján készítette:"— Előadás másolata:

1 Internetes források alapján készítette:
Linux és/vagy Windows? Internetes források alapján készítette: Reiczigel András ELTE IK 2009

2 Tartalomjegyzék Bevezetés Különböző vélemények:
Bár a vélemények megoszlanak... Biztonság: Összehasonlító táblázat: Betiltották a Microsoft Windows-Linux összehasonlító hirdetését

3 Bevezetés A Microsoft Windows a Microsoft Corporation többfeladatos, grafikus felhasználói felületek, és azzal rendelkező operációs rendszerek, valamint bizonyos mobiltechnológiák családja. A "Windows" szó és logó a Microsoft cég védjegye.

4 Bevezetés A Microsoft Windows a Microsoft Corporation többfeladatos, grafikus felhasználói felületek, és azzal rendelkező operációs rendszerek, valamint bizonyos mobiltechnológiák családja. A "Windows" szó és logó a Microsoft cég védjegye. A Linux egy operációs rendszer, a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú programok egyik legismertebb példája.

5 Különböző vélemények:
„Linux <=> Windows olyan, mint a motorkerékpárok <=> autók: Mindkettő jármű, mellyel el lehet jutni az úton A-ból B-be. De különbözik a formájuk, a méretük, eltérőek a vezérlőszerveik és mindkettő alapvetően máshogy működik.”

6 Különböző vélemények:
„Linux <=> Windows olyan, mint a motorkerékpárok <=> autók: Mindkettő jármű, mellyel el lehet jutni az úton A-ból B-be. De különbözik a formájuk, a méretük, eltérőek a vezérlőszerveik és mindkettő alapvetően máshogy működik.” „Lehet építeni ezekből motorkerékpárt is, meg autót is. Van aki inkább motorozni szeret, az olyan disztribúciót választ. Aki autózni akar, az meg olyat.

7 Biztonság: A Windows "születése" óta elsősorban a nem szakmabeli felhasználókat célozza meg, és legnagyobb számban a mai napig otthoni gépeken illetve munkaállomáskon használják. A Linux alapjául szolgáló Unix rendszerek az egyetemi laborokból és a komoly üzleti világból (banki, kutatási szféra) indultak ki.

8 Biztonság: A Windows "születése" óta elsősorban a nem szakmabeli felhasználókat célozza meg, és legnagyobb számban a mai napig otthoni gépeken illetve munkaállomáskon használják. A Linux alapjául szolgáló Unix rendszerek az egyetemi laborokból és a komoly üzleti világból (banki, kutatási szféra) indultak ki. Mára a két rendszer konvergál, tehát a Microsoft próbálja a szerverpiacon is növelni a részesedését, a Linux és hasonló rendszereken pedig a fejlesztők a "hétköznapi" felhasználó igényeit is igyekeznek kiszolgálni (kényelmes grafikus felület, automatikus hardver detektálás, stb).

9 Összehasonlítás Telepítés Driverek Vírusirtó, tűzfal
Programok telepítése Gyakran használt programok (asztali számítógépek és laptopok esetében) Frissítés Windowsos programok futtatása Testreszabás Ár

10 Windows-Linux elterjedtségének összehasonlító grafikonja


Letölteni ppt "Internetes források alapján készítette:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések