Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A civil szféra munkaerő-piaci lehetőségei, foglalkoztatási kapacitás növelése Ea: Tóth István.
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Ellátások, KEDVEZMÉNYEK
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Tb-Járulékok, szociális hozzájárulási adó
Foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségek
2013. évben várható változások a társadalombiztosítás fedezeti rendszerében Széll Zoltánné előadása.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
NYUGDÍJVÁLTOZÁSOK.
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
A nők 40 éves nyugdíjazásáról… • A nők kedvezményes nyugdíjazásával foglalkozó új szabályok szerint az a nő, aki kereső tevékenységgel és a gyermekneveléssel.
A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló évi LXXX. törvény évi változásairól.
2014. évi Társadalombiztosítási jogszabály változások
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Munkaerő-piaci mentorképzés civil szervezetek részére
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
NAV Tájékoztatási és Koordinációs Osztály
START-kártya igénylése
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Munkajogi alapismeretek
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Munkaerő-piaci aktív és passzív eszközök a hazai foglalkoztatási jogban Kiselőadások alapján Borbély-Pecze Tibor Bors.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Tájékoztató MUNKÁLTATÓI FÓRUM 2014.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
Foglalkoztatást elősegítő programok SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet Szeged, 2009/2010 I. félév.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
Munkahely megtartási és teremtési támogatások
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
Lorem ipsum. GOP Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely teremtési képességének támogatása.
A térség munkaerő piaci helyzete, a évi munkaerő piaci terv, támogatási lehetőségek Tápiószentmárton, június 5. Lovasné Szemők Ildikó Kirendeltség-vezető.
Tájékoztató a munkahelyteremtéssel, munkahelymegőrzéssel, foglalkoztatással kapcsolatos támogatásokról, valamint a Start kártya igénybevételének lehetőségéről.
Jáger László kirendeltségvezető
Álláskeresőként történő nyilvántartás
A START program(ok) Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors Inspires, BCE december 8.
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Új kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Készítette: Görgei Zsolt.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Készítette: dr. Solymár Gabriella osztályvezető A Munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó kedvezmények érvényesítése.
Foglalkoztatási támogatások, kedvezmények Előadó: Patai Ferencné Munkavállalási tanácsadó Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Gyöngyösi Kirendeltség.
2009. ÉVI ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS Előadó: Szűcs Józsefné APEH Észak-Alföldi Régió Bevallási Osztály 2. Főosztályvezető-helyettes.
Munkahelymegőrzés, munkahelyteremtés március.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Foglalkoztatáshoz kapcsolódó pályázati, támogatási lehetőségek Mórahalom, március 19. Kondor Árpádné kirendeltségvezető DaRMK Mórahalmi Kirendeltsége.
A térség munkaerő-piaci helyzete Előadó: Schwarcz Gáspár kirendeltség-vezető Pest Megyei Kormányhivatal Ráckevei Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége.
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Társadalmi tudatformálás
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Egyéb munkaerő-piaci programok
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

Készítette: B. B.

Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait befejezte, vagy megszakította, és a tanulmányai befejezését követően első ízben létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt és e jogviszony létesítését megelőzően megbízási szerződés, vállalkozási szerződés alapján vagy egyéni vállalkozóként sem végzett munkát.

Munkáltató által igénybe vehető kedvezmények az alap- és középfokú végzettséggel rendelkező vagy végzettséggel nem rendelkező pályakezdő fiatal foglalkoztatásakor a munkáltatót a munkaerő-piaci járulék és tb-járulék összege helyett a foglalkoztatás első évében a havi bruttó kereset 10%-ának, második évében 20%-ának megfelelő fizetési kötelezettség terheli. a felsőfokú végzettségű pályakezdő fiatal foglalkoztatásakor a munkaerő-piaci járulék és tb-járulék összege helyett a foglalkoztatás első kilenc hónapjában a bruttó munkabér 10%-ának, azt követő három hónapjában 20%-ának megfelelő közterhet köteles a munkáltató megfizetni.

START kártya az alábbi adatokat tartalmazza: a kártya tulajdonosának neve, születési ideje, születési helye, anyja neve; a kártyatulajdonos adóazonosító jele; a kiállítás kelte; az érvényesség időtartama.

A START PLUSZ program Indult: július 1. Célja, hogy támogassa a: kismamákat, kisgyermekeket nevelő szülőket, közeli hozzátartozót ápoló családtagokat és a tartósan munka nélkül lévőket.

Ki jogosult START PLUSZ kártya kiváltására? a GYES, a GYED, a GYET, valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni, vagy aki a gyermek egy éves korának betöltését követően, e gyermek után igénybe vett GYES folyósítása mellett kíván munkát vállalni, feltéve, hogy foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll. Illetve az a tartósan álláskereső személy, akit az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilván tart a START PLUSZ kártya igénylésének időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapja, pályakezdő álláskereső esetében 8 hónapon belül legalább 6 hónapja.

Munkáltatót megillető járulék- kedvezmények A támogatás a programban azt a munkáltatót illeti meg, aki a program jogosultjait munkaviszonyban foglalkoztatja. A munkáltatónak a kedvezménnyel csökkentett közteher összegét az alábbiak szerint kell lerónia: a foglalkoztatás első évében a munkáltatót a 27% társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett a bruttó munkabér 10%-ának megfelelő fizetési kötelezettség, a foglalkoztatás második évében a bruttó munkabér 20%-ának megfelelő fizetési kötelezettség terheli.

A START PLUSZ kártya az alábbi adatokat tartalmazza: a kártya tulajdonosának neve, születési ideje, születési helye, anyja neve; a kártyatulajdonos adóazonosító jele; a kiállítás kelte; az érvényesség idő- tartama.

A START EXTRA program Indult: július 1. Célja, hogy támogassa az: 50 év feletti vagy alacsony iskolai végzettségű tartósan álláskeresőket és a rendelkezési állási támogatásra jogosult álláskeresőket.

Ki jogosult START EXTRA kártya kiváltására? az a tartósan álláskereső, aki az igénylés időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapig álláskeresőként volt nyilvántartva és az 50. életévét betöltötte, az a tartósan álláskereső, aki az igénylés időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapig álláskeresőként volt nyilvántartva és életkorra való tekintet nélkül legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, a rendelkezésre állási támogatásra jogosult álláskereső, akit az igénylés időpontjában az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilvántart, és rendelkezésre állási támogatásban részesül.

Munkáltató által igénybe vehető járulékkedvezmények A foglalkoztatás első évében a munkáltatónak nincs járulékfizetési kötelezettsége, a foglalkoztatás második évében a 27%-os társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett, a bruttó munkabér 10%-ának megfelelő járulékfizetési kötelezettség terheli.

START EXTRA kártya az alábbi adatokat tartalmazza: a kártya tulajdonosának neve, születési ideje, születési helye, anyja neve; a kártyatulajdonos adóazonosító jele; a kiállítás kelte; az érvényesség idő- tartama.

Fontosabb kérdések Miért éri meg a munkáltatónak? Mely esetben jogosult a munkáltató a kedvezmény érvényesítésére? Kinek kell kiváltani és mikor? A kedvezmény mértéke? Hogyan érvényesítheti a munkáltató a kedvezmény? Vissza kell-e fizetni a munkáltatónak az igénybe vett járulékkedvezményt?

Start kártyák igénylésének változásai a évben évben változatlanok a szabályai a pályakezdő fiatalok által kiváltható ún. Start-kártya igényléseknek, illetve ehhez társul újonnan bevezetett kártyaként az ún. Start Bónusz kártya.

Ki jogosult a START BÓNUSZ kártya kiváltására? Aki a GYES, a GYED, a GYET, valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni. Aki a gyermek egyéves korának betöltését követően, e gyermek után igénybe vett gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni. A tartósan álláskereső személy, akit az állami foglalkoztatási szerv a START BÓNUSZ kártya igénylésének időpontját közvetlenül megelőzően legalább 3 hónapig folyamatosan álláskeresőként tartott nyilván.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!