ÖT TALÁLKOZÁS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Advertisements

Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A munka, mint teremtettségünk része Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 5. rész.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
Istennek a teremtés munkáiból való dicsérete
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Mózes 1. könyve A termtésről
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
103. zsoltár („A Dávidé.”) Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Istenünk, sok-sok feszültség,
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Ujjongjatok az Úrban, igazak, a hívőkhöz illik a dicséret!
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
JÓ REGGELT !.
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Áldjad én lelkem a dicsőség örök Királyát! Őnéki mennyei karokkal együtt zengj hálát! Hárfa és lant, mennyei angyali hang, mind az Ő szent nevét áldják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Szombat? Úr napja? Munkaszüneti nap?
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Az Özönvíz.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
JÓ REGGELT !.
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Zsoltárok 104:24 „ Mily számtalanok a te m ű veid, Uram! Mindazokat bölcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal.”
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
55.
Urunk megkeresztelkedése
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
JÓ REGGELT !.
Nem mond le rólad, vissza fogad téged
A teremtő és gondviselő Atya
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

ÖT TALÁLKOZÁS

8. ZSOLTÁR Az éneklőmesternek a gittithre; Dávid zsoltára. Mi Urunk Istenünk, mily felséges a te neved az egész földön, a ki az egekre helyezted dicsőségedet.  A csecsemők és csecsszopók szájával erősítetted meg hatalmadat a te ellenségeid miatt, hogy a gyűlölködőt és bosszúállót elnémítsd. Mikor látom egeidet, a te újjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, a melyeket teremtettél: Micsoda az ember - mondom - hogy megemlékezel róla? és az embernek fia, hogy gondod van reá? Hiszen kevéssel tetted őt kisebbé az Istennél, és dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt! Úrrá tetted őt kezeid munkáin, mindent lábai alá vetettél; Juhokat és mindenféle barmot, és még a mezőnek vadait is;  Az ég madarait és a tenger halait, mindent, a mi a tenger ösvényein jár. Mi Urunk Istenünk, mily felséges a te neved az egész földön! 

Mi hozta létre ezt a sokszínű világot? www.kezdetek.hu

Isten a Teremtő A Kezdet Legendák és mítoszok A szellemvilág teremtése Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő. Zsid 11,3 Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. 1Móz 1,1 Legendák és mítoszok A szellemvilág teremtése A teremtés bizonysága

A Szentháromság - Isten munkája ATYA Áldottai vagytok ti az Úrnak, aki teremtette a mennyet és a földet. Zsolt 115,15 SZENT SZELLEM FIÚ Az Istennek lelke teremtett engem, és a Mindenhatónak lehelete adott nekem életet. Jób 33,4 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett. (Jn 1,3)

Elválasztás, benépesítés 1. nap 2. nap 3. nap Szárazföld kiemelkedése Növényvilág megteremtése Világosság és sötétség elválasztása Összefüggő vízrétegek elválasztása

Elválasztás, benépesítés És látá Isten, hogy minden amit teremtett vala, íme igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap. 1Móz 1,31 4. nap 5. nap A levegő és a víz benépesítése állatokkal, madarakkal Szárazföldi állatok és az ember megteremtése 6. nap Nap, hold, csillagok teremtése és elhelyezése az égbolton

HETEDIK NAP (SABBAT) Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, amelyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, amelyet alkotott vala. És megáldá Isten a hetedik napot, és megszentelé azt; mivelhogy azon szűnt vala meg minden munkájától, melyet teremtve szerzett vala Isten. 1Móz 2,2-3

Hogyan teremtett Isten? a, A teremtés Isten akarata volt Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremtettek. (Jel 4,11) b, A nem láthatókból állította elő a láthatóakat Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő. (Zsid 11,3) c, Isten, szava által teremtett Az Úr szavára lettek az egek, és szájának leheletére minden seregük. (Zsolt 33,6) d, A Fiú-Isten által teremtett Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette, (Zsid 1,2) e, Isteni erő által Ő teremtette a földet az ő erejével, ő alkotta a világot az ő bölcsességével, és ő terjesztette ki az egeket az ő értelmével. (Jer 10,12) f, Isteni bölcsesség által Az Úr bölcsességgel fundálta a földet, erősítette az eget értelemmel. (Péld 3,19)

És az evolúció??

Hogyan is jöttünk létre? Az ember teremtése Hogyan is jöttünk létre? És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké (1Móz 2,7)

Mit jelent az Istenképűség? Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket.(1Móz 1,27) Hármas egysége Hallhatatlanság Öntudat, Istentudat, világtudat Beszéd Szabad akarat

Az ember feladatai 1, A föld betöltése 2, Uralkodás a teremtettségen 3, Vegetarianizmus

Édenkert Őrzés és művelés Állatok elnevezése Éva teremtése

A házasság szentsége és szövetsége Nem jó az embernek egyedül Nem az állatvilágból Teljes egység létrejötte

Mi csúszott félre? A bűn forrása nem Isten! Bűn a szellemvilágban A bűnbeesés Következmény A bűn büntetése

A halál problémája Fizikai halál Szellemi halál Második (örök) halál A halál hatása a mindennapi életben A halál legyőzése

Isten visszatartja a gonoszt A ember üdvössége miatt Az evangélium miatt A bűn elterjedése miatt Céljai érdekében Természeti csapások miatt A harag kiáradása

A jövő reménysége Isten terve Jelenlegi állapot és gonosz befolyás a földön A világ ítélete A világ helyreállítása A helyreállított föld áldásai Új ég és új föld

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET Kérdések?

Következő alkalom