Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?"— Előadás másolata:

1 Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?

2 Akkor is Isten szépsége van benne, ha nincsenek kezei, sőt lábai sem!

3 De mi, felvilágosult emberek, elkezdjük sajnálni, és elhitetjük velük, hogy szerencsétlenek. Miért engedsz ilyen rosszakat, Istenünk? De Isten gondolatai ettől messze vannak!

4 Látod, felnőtt ez a fogyatékos gyermek és rád mosolyog
Látod, felnőtt ez a fogyatékos gyermek és rád mosolyog! Ő Nick Vujicic Ausztráliából.

5 Ő már úgy gondolkodik önmagáról is, mint az Úr
Ő már úgy gondolkodik önmagáról is, mint az Úr! ”Mert drága vagy a szememben, mert becses vagy nekem és szeretlek” (Iz 43,4)

6 Hosszú út vezetett idáig
Hosszú út vezetett idáig. Szülei bár kereszténységüket mindig komolyan vették, mégis csapásnak tartották életét. Édesanyja, mikor meglátta őt újszülöttként így kiáltott: „vigyétek innen”! A keresztény közösség gyászolta születését… Sőt egy idő után ő maga is az öngyilkosságra gondolt… Mennyire távol járhatunk az Úr gondolataitól!

7 „Miért pont én. … De Isten nem válaszolt évekig
„Miért pont én?… De Isten nem válaszolt évekig. Nem furcsa, amikor Isten nem válaszol? Vagy amikor keressük Istent, és nem találjuk? Van egy ok, amiért Ő még nem válaszol. Miért engedi, hogy szenvedéseken és próbákon menjünk át? Azért, hogy megerősíthessen minket, és hogy magához közelebb vonjon minket, és így Őmellette nőjünk. Nála mindennek célja van!”

8 Jeremiás próféta által tanít az Úr: Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek - mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket. Ha kerestek, megtaláltok; föltéve, hogy szívetek mélyéből kerestek. Megengedem majd, hogy megtaláljatok! (Jer 11,14)

9 „De miért tesz minket próbára. Vagy miért engedi a próbatételeket
„De miért tesz minket próbára? Vagy miért engedi a próbatételeket? Először is azért, hogy meglássuk, hogy Nélküle semmik vagyunk! Másodszor, hogy segítsünk azokon, akik hasonló próbákon mennek keresztül, és bátorítsuk őket. Ez a mi javunkat szolgálja! Ez az Ő dicsősége!”

10 „Isten örömében van az erőm
„Isten örömében van az erőm! Megtörténhet, hogy Ő nem állítja meg a vihart. De átkarol, s szárnya alatt véd majd, amíg a vihar lecsendesedik Ez a mi reményünk Krisztusban! Ezért tudok mosolyogva itt állni előttetek, és el tudom mondani, hogy Isten szeret téged és engem!”

11 Nick járja a világot és mosolyogva tesz tanúságot Isten szeretetéről és a kereszt titkáról. A következő képeken nézd csak meg, mennyien hálásak gondolatainak…

12

13

14

15

16

17

18 ”Testvéreim, tartsátok nagy örömnek, ha különféle megpróbáltatások érnek benneteket.” (Jak 1,2)

19 Nézd meg a róla készült videót is, hétköznapjairól, egyik előadásáról!


Letölteni ppt "Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések