Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett."— Előadás másolata:

1 Gondolatok Salkaházi Sára naplójából

2 Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett elmegyünk, észre sem vesszük, nem tartjuk fontosnak. Mennyit pazarolunk el így!

3 A szeretetben egészen Krisztusnak adott akarok lenni. Akiket nem tudok érzelmileg szeretni,azokat megpróbálom Krisztusért nagyon szeretni...

4 Mindent szeretettel kell kezdeni!Azért állunk meg félúton, mert nem ezzel kezdjük a dolgokat. A napot is és minden napot szeretettel kell kezdeni...

5 Nem igyekszem letagadni, ha rábukkanok a rosszra, hanem üstökön ragadni – csak ez segít. És ilyenkor egy pillanatra, csak pillanatra,Krisztus elé állni lélekben és azt mondani: „látod ez van bennem,de észrevettem, megfogtam,ki akarom dobni. Segíts Jézus!“

6 Te látod Jézus, hogy szívemnek minden vágya, hogy egészen Tiéd legyek... Jézusom, áldd meg ezt az elhatározásomat, és segíts, segíts!

7 Gondolnom kell, többet kell gondolnom arra,hogy tudok jó is lenni,hogy van bennem jó tulajdonság is. Dédelgetni kell magamban a jót, hadd növekedjék,hadd terjeszkedjék.

8 Édes Jézusom, szeretném, ha napközben sokat tudnék Rád gondolni... Nemcsak Neked élni és Neked dolgozni, hanem egy-egy gondolattal,egy-egy röpimával felröppenni Hozzád.

9 Ments meg engem, Uram a kevélységtől...

10 Ó, szeretnék mindent, mindent, amivel Jézusnak örömet szerezhetek!

11 A kísértésben csak a tabernákulum előtt kapok erőt. A nyugtalanságot csak az tudja megnyugtatni...... Gyengeségem csak itt lesz erőssé, minden negatívumot csak ő tesz pozitívummá...

12 Ne engedd, hogy egy pillanatra is, csak porszemnyire hűtlen legyek. Vállalni akarok minden megpróbáltatást, kísértést, amit csak adsz, csak azt kérem, hogy ugyanakkor erősséget, kitartást is adj.

13 Különféleképpen zörget az Úr. Mindig és mindenben meglátni és észrevenni a zörgetést. És azonnal megnyitni... Zörget a szívemen,akarja tudni, hogyan szeretek másokat.

14 Mindenkit egyformán akarok szeretni. Nehéz nekem szeretni? Mi nehéz benne? Talán neki is nehéz engem? Neki is teher az, és nekem is viselnem kell az Ő terhét. Segíteni neki.

15 Krisztusom, Téged akarlak, Téged kereslek. Először úgy próbáltam, hogy emberszíveken át Isten felé, most azt akarom, hogy Krisztus szívén keresztül jussak el az emberekhez.

16 Ó ha tudnám egész értékében megérteni, megbecsülni, értékelni a szenvedést. Akkor örömmel fogadnék mindent… Milyen jó az Úristen, hogy mindig és újra és újra megpróbál...

17 Minden rosszul vagy sehogy végzett lelkiismeretvizsgálat egy egy elhajított kincs...

18 Akarom, hogy Jézus lássa minden cselekedetemben és tevékenységemben a hálát. Krisztusnak adott akarok lenni. Minden akaratommal Bele kapcsolódni, nem mondani, nem érezni, de élni, élni, csinálni, munkálni a cselekvő hitet. Úgy legyen!

19 Krisztus, fürössz meg Szent szívedben, hogy úgy térdeljek a Lelkiatya elé, mint a Te lábadhoz, hogy úgy tárjam fel nyomorúságomat mint Neked. Egészen nyíltan akarok alázatos és őszinte lenni, hogy egészen jó lehessek.

20 Látod én olyan tehetetlen, gyenge, esendő vagyok. Légy türelemmel, s én lassan olyan leszek amilyennek Te akarod.

21

22 Szeretni akarom a halált. Már most készülök a halálra. Készulök, hogy mindennap keressek alkalmat önmagamnak a meghalásra.

23 Lehet, hogy néha egészen kicsi, csekély és egészen prózai dolog az, ami lelkemet leköti… Ne mondjam, hogy ezek olyan semmiségek, melyek szóra sem érdemesek a lelkiéletben…. Legyek szabad mindentöl……legfőképp legyek szabad az apróságoktól.

24 Mi akkor nem tévedünk a szeretetben, ha azt akarjuk és tesszük amit Isten.

25 Nem elég szeretni, rendezetten kell szeretni…

26

27

28 Semmi sem fontos, csak az, hogyan szeretem az Úristent, az Úr Jézust. Egész lelkemmel Bele kell kapcsolódnom …

29

30 Legnagyobb könyörgésem, mindig visszatérő kérésem: Add, hogy mindig jobban szeresselek!

31

32

33 Minden úgy történjen, amint akarod. Én mindent készséges lélekkel akarok elfogadni, még ha minden csepp véremet oda is kell adnom …

34 A kassai Regina Pacis ház


Letölteni ppt "Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett."

Hasonló előadás


Google Hirdetések