Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Ma 2009 szeptember 11. péntek, Teodóra napja van. Belső szépség a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten.
Két ellentétes kijelentés Istenről:
Ádventi ráhangoló gondolatok
ALAPIGE: 1Kir 3,
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
JÓ REGGELT !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Dávid imádsága..
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem,  Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Szombat? Úr napja? Munkaszüneti nap?
Mt 19,16-30.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Biblia Templom a mennyben Történelemkönyv a jövőről
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
Református istentisztelet
Értékeld az elmúlt évet:
Prédikátor könyve. Prédikátor könyve
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
„Nap és pajzs az Úr, kegyelmet és dicsőséget ad az Isten
Nem mond le rólad, vissza fogad téged
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
ÉLETMÓD, BOLDOGULÁS II. Kosd március 13. Abonyi Sándor
Bölcsesség a világosságban (Efézus 5: 15-17)
Előadás másolata:

Istenfélelem

Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi Istenünk megemésztô tûz.” – Zsid. 12,29  „Igen rettenetes Isten ô a szentek gyûlésében, és félelmetes mindazokra, a kik körûlte vannak” - Zsolt. 89,8

Példák  Ábrahám  „Ne nyujtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd ôt: mert most már tudom, hogy istenfélô vagy, és nem kedvezél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek én érettem.” 1 Móz. 22,12  Ábrahámnak Isten volt a legfontosabb

Példák  Jób  „Vala ùz földén egy ember, a kinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélô vala és bûn-gyûlölô.” Jób 1,1  „És monda az ùr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat Jóbot?Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélô, és bûn-gyûlölô.” Jób 1,8

Példák – akik nem félték az Urat  A gonosztevő a kereszten  „Felelvén pedig a másik, megdorgálá ôt, mondván: Az Istent sem féled-é te? hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett. ” Lk. 23,40

Az Istenfélelem jutalma  5 Móz. 10: :1 17 Mert az Úr, ati Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad. 18 Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek; szereti a jövevényt, adván néki kenyeret és ruházatot. 19 Szeressétek azért a jövevényt; mert ti is jövevények voltatok Égyiptom földén. 20 Az Urat, a te Istenedet féljed, Őt tiszteljed, Ő hozzá ragaszkodjál és az ô nevére esküdjél. 21 Ő a te dícséreted, és ô a te Istened, aki azokat a nagy és rettenetes dolgokat cselekedte veled, a melyeket láttak a te szemeid. 22 A te atyáid hetvenen mentek vala alá Égyiptomba; most pedig az Úr, a te Istened megsokasított téged, mint az égnek csillagait! Szeresd azért az Urat, ate Istenedet, tartsd meg az Ő megtartani valóit: rendeléseit, végzéseit és parancsolatait minden idôben.

Az Istenfélelem jutalma  Péld. 10:27 27 Az Úrnak félelme hosszabítja meg a napokat; az istenteleneknek pedig esztendeik megrövidülnek.  Zsolt. 112:1 Dicsérjétek az Urat. Boldog az ember, a ki féli az Urat, és az ô parancsolataiban igen gyönyörködik.  Zsolt. 115:13 Megáldja azokat, a kik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat.  Péld 31:30 Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!

Az Istenfélelem jutalma  Mal. 3:16 Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelôi, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ô elôtte azoknak, akik félik az Urat és becsülik az ô nevét.  Jel. 11, 18 És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, a kik a földet pusztítják.

Az Istenfélelem jutalma  Péld. 3:7-8 7 Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól. 8 Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontaidnak.  1 Timothy 2: Hasonlatosképen az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magokat; nem hajfonatokkal és aranynyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel, 10 Hanem, a mint illik az istenfélelmet valló asszonyokhoz, jó cselekedetekkel.

Tanulság  Préd. 12: (12:15) A dolognak summája, mindezeket hallván, ez: az Istent féljed, és az ô parancsolatit megtartsad; mert ez az embernek fôdolga! 14 (12:16) Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre elôhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen az.