Készítette: Jon A. Palmer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
férfivá és nővé teremtette őket.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
Mikor még semmi nem létezett..
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Miatyánk Pecznyík Pál verse. Miatyánk, ki vagy a mennyekben, a nagy világegyetemben. Jelenléted mindent áthat, azt is, mit a szem nem láthat. Mikrovilág,
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Mt 19,16-30.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
JÓ REGGELT !.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
1. A „két történet” összevetése /1. ( Ter 1,  Ter 2, 4-9 (10-14) ) a) H ASONLÓSÁGOK : – Az ember Isten „alkotása”, „teremtménye”. – A férfi.
Református istentisztelet
Isten akarata szerint élni ma
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Készítette: Jon A. Palmer Isten királysága III. Készítette: Jon A. Palmer

A Királyság definíciója Mit jelent uralkodni? uralkodni, Úr és uralma héber mashal, mamlakah, malkut görög  basilea

A Királyság definíciója uralni, uralkodni, birodalom, királyság, királynak lenni, fenség, mesternek lenni,uralom, uralmi terület, uralmi tartomány, birtokos, királyi, király a Király szimbolizálja a királyságát és mindent, ami benne van és hozzátartozik. Magyar korona.

A Király definíciója Szuverén, (egyeduralkodó) uralkodó, mester, helytartó, aki felelősséggel bír, hogy egy meghatározott terület, tartomány fölött uralkodjon, azzal a hatalommal, hogy ő képviselje és szimbolizálja ezt a területet, az összes erőforrásaival  és mindennel, ami ahhoz tartozik.

Miért vagyunk, és honnan jövünk… Isten teremtette az embereket, azért, hogy az Ő Mennyei királyságát képviselje, terjessze, felépítse ebben a fizikai világban, és ezáltal kolonizáljuk ezt a földet, hogy a mennyhez hasonlóvá váljon. Azért vagyunk teremtve, hogy a mennyet leképezzük a földön!

Az uralkodási mandátum… Isten az embernek mint fajnak adta, tehát férfinek és nőnek mindnyájunk uralkodók, királyok vagyunk, hogy egy testületi királyságot képezzünk, akik a földön uralkodunk és képviseljük a mennyei királyságot.

Az uralkodási mandátum… 2 Móz. 19:5-6 És lesztek ti nékem papok birodalma és szent nép. Ezek azok az igék, melyeket el kell mondanod Izrael fiainak. Mt 6:10 Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

Miről szólnak az igeversek? Isten adta az embernek uralmat a földön Isten adta az embernek uralmat a teremtett világ fölött, de nem az embertársai fölött Isten adta az embernek uralmat a föld fölött de nem a menny fölött.

Miről szólnak az igeversek? Isten adta az embernek egy vele való kapcsolatot nem egy róla szóló vallást Isten adta az embernek a földet, mint ajándék, nem a mennyet, mint jutalom.

Nagykövet Egy képviselő vagy nagykövet csak addig hasznos a kiküldő országának, amennyire élő a kommunikáció, kapcsolat köztük. Ha megszakad a kapcsolatuk bármilyen okból, akkor a nagykövet már nem tudja hitelesen képviselni az országát.

Nagykövet Azért a legfontosabb feladata a nagykövetnek, hogy napra kész legyen a kommunikációja kiküldő országával. Így az ember számára a Szent Szellemmel való kapcsolat a legfontosabb feladata.

Szent Szellem A Szent Szellem a legfontosabb személy az egész földön. A vele való kapcsolatunk pedig a legfontosabb feladatunk, tevékenységünk. Fontosabb, mint a munkád, vagy házasságod, szolgálatod, vagy a bankszámlád. Ő a kapcsolat te és a mennyország  közt.

Róma 6:16 Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?

A Sátán taktikája Kifosztotta az embert csalással meghiúsította az ember Istennel való közvetlen kapcsolatát és ezzel legyőzhető, leuralhatóvá vált az ember Így megnyerte a földi uralmat magának.

Ádám nemcsak az Istennel való kapcsolatát veszítette el Haza árulást követett el Önállósította magát a Menny uralmától és ezáltal, meg lett fosztva az ő saját hatalmától. Nagykövet volt megbízás nélkül, Király volt birodalom nélkül

Ádám tehát… Uralkodó volt hatalom nélkül. Képviselő státusz nélkül, Polgár ország nélkül. Örökös volt örökség nélkül. Ez volt az igazi halála.

1 Móz 2:17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.

1 Móz 2:17 Miután Ádám vétkezett,  még 930 eves koráig élt a halálban. A Halál nem megszűnést jelent, hanem megszakítást, elválasztást. Amikor mi fizikálisan meghalunk, nem szűnünk meg létezni, hanem csak elválasztódik a testünktől a szellemünk, ill. a lelkünk.

1 Móz 2:17 Nézzük meg, hogy mitől lett elválasztva Ádám, hogyan hatott a halál rá és az egész emberiségre…

1 Móz 2:17 Pozíció elvesztése Felelősség elvesztése Önérzékeny és szégyenérzete és volt. Félelemmel tele és bizalmatlan a hatalommal szemben

1 Móz 2:17 A természetfölötti hatalma elvesztése Fárasztó és frusztráló munka Fajdalom, kellemetlenség a Kontrollra való szükség és hajlam. És a legsúlyosabb…

Móz 3:15 És ellenségeskedést szerzek közötted (kígyó) és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

Móz 3:15 Az embernek legnagyobb szüksége az, ami a legnagyobb vesztesége. Nem más, mint az uralkodása, a hatalma, a királysága. Nem veszítettünk egy vallást, sem egy mennyországot, hanem egy királyságot.

Ádám esete óta… az emberekben él a vágy, hogy helyreállítsák a Teremtőjükkel való kapcsolatot. Ez rengeteg vallás kialakulásához vezetett és folyamatosan keletkeznek új vallások. Hindu, Iszlám, Buddhizmus, New Age, ezotéria, krisna és Kereszténység, stb. Mind keresik az Istennel (Természet fölöttivel) a kapcsolatot.

Ádám esete óta… Akármit csinálna az ember, akár mennyire hűséges, kitartó, odaszánt, jámbor, önfeláldozó, szolgálatra kész, stb… nem tudja visszaszerezni azt, amit elveszített. Mert ahhoz, Isten kellene, hogy legyen, mert a Sátán, nem adja ezt könnyen fel.

Isten ezért maga hozta a megoldást… amikor ő elküldte a fiát Jézus Krisztust, mint az új Ádámot, az új prototípust csak ő általa lehet visszakerülni a Királyságba hogy újra az eredeti hatalmunkkal tudjuk rendelkezni az eredeti státuszunkat kapjuk meg és az eredeti uralmunkat foglaljuk el.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET