ELŐZZE MEG MATRACVÉDŐ TAKARÓNKAL

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Íme, az én anyám és az én testvéreim
Tanácsok szülőknek és gyerekeknek
A LEVEGŐ.
Erőforrások a Földön: Jut is marad is!!!!!
2012 Március 22:A Víz világ napja.
Feltehetek egy kérdést?
Sikeres emberek.
Néhány ötlet, amivel az életedet könnyebbé teheted.
gondolatok Automatikus Ne azt nézd ahová estél, hanem azt, hogy hol csúsztál meg.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Álmok… Caso não utilize a parte “voltando a sonhar” do modulo, favor deletar.
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Hogyan válasszak FOREX robotot?
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Gondolatok a barátságról
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
A magyar kötőszók története: kialakulásuk és fejlődésük az összetett mondatok szerkezeti típusaiban.
Frappáns novella a szeretetr Ő l... ( munkatársi csapat épités)
A víz-háborúk kora jöhet
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
13. Tétel.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Az Élet Vonata.
Készítette: a Dalai Láma
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Fülemüle informatika verseny
A környezet-szennyezés
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
mindenki másként reagál a változásokra.
Készítette: Rácz Imre Vince
Napra Valentin.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Frappáns novella a szeretetről...
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
16. Modern díj- és tartalékszámítás
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
!!! Tegyünk együtt Értük.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Hogy jön létre egy Paradigma.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
mint ami mások szerint szükséges!
zsu Tudom, hogy szükségem van rád! Te légy a párnám, ha fáradt vagyok !
Személyiségteszt.
AMC a siker záloga!  Akár ingyenesen regisztrálhatsz  Vagy1.200,-Ft induló tőke kell  3 olyan partnert keress magadnak akiket érdekel  Kövesd a javaslatokat.
Az internetes keresési módszerek
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Tantra Indiából
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
A éves gyermekek támogatása a tanulásban - szülői szemmel Prigl Ágnes szülő Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
Előadás másolata:

ELŐZZE MEG MATRACVÉDŐ TAKARÓNKAL ATKARIADÓ AZ ÁGYBAN ELŐZZE MEG MATRACVÉDŐ TAKARÓNKAL

TUDTA ? Gondolta, hogy párján kívül még többszázezer vendég van ágyában? Bár a legtöbb gyártó manapság matracait már atkataszító anyagokkal kezeli, a kezdeti hónapok alatt ezek az anyagok sokat veszítenek erejükből. Egy átlagos ágyban 1,5-2 millió atka is élhet, és a gondolaton kívül, hogy ott vannak, sokkal égetőbb probléma is van velük - nem szobatiszták!

A PROBLÉMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az atkák ürüléke okozza ugyanis az úgynevezett porallergiás megbetegedések döntő többségét, és tekintve, hogy még a legtisztább otthonokban is több milliós atka populáció lakozhat, felmerül a kérdés, hogy mit lehet ellenük tenni, mivel előzhető meg a porallergia kialakulása – ha még nem késő.

Kik is ezek az apró állatok? Az atkák 0,25-0,3 mm nagyságú, pókokkal rokonságban levő rovarok, amelyek a 18-24 Celsius fokos hőmérsékletet, valamint a nyirkos helyeket – 70-80%-os páratartalom – kedveli. Fő tápláléka az emberi hámsejtek – pontosabban az azt megemésztő penészgombák -, amiből 1 grammnyi 1 millió atka napi betevőjének felel meg.

A fő probléma az atkákkal nem jelenlétükből, hanem abból a már említett tényből adódik, hogy nem szobatiszták. Ürülékük okozza ugyanis a porallergia megjelenését, valamint növeli az asztma kialakulásának esélyét. Mivel az atkák akár naponta húszszor is ürít, agy kiszámolható, hogy csak ágyunkban naponta 10-20 millió kis atkapiszok is keletkezhet, ami nem csak gusztustalan, de nagyon egészségtelen is!

Hogyan irtsuk ki az atkákat hálószobánkból? A válasz sajnos az, hogy sehogyan. Nincs mód az házi atkapopuláció teljes kiirtására, de számuk néhány egyszerű módszerrel könnyedén csökkenthető.

MÓDSZEREK Elsőként az egészséges hálószoba kialakítása jöhet szóba. Sok helyen halljuk, hogy az elektronikai eszközök – főleg tévé, számítógép – nem valók hálószobába, hiszen zavarhatják a teljes kikapcsolódást, ráadásul a képernyőn megtapadó porszemek – és rajtuk a több tízezer kis „deszant-atka” tovább rontja az alvásra gyakorolt hatásukat. Igyekezzünk tehát kerülni a porfogókat, például a könyveket, padlószőnyeget – az ágyak után a csúcs atkatelep!

Ha lehet, kerüljük el a párologtató használatát, illetve ne tegyünk vízzel teli edényt a radiátorra, hiszen ezek csak növelik a páratartalmat, amit az atkák nagyon kedvelnek. Szellőztessünk, szellőztessünk, szellőztessünk! A friss levegő és a napfény az a két dolog, amit az atkák nagyon nem szeretnek, ezért amikor csak módunk van rá, szellőztessünk.

Az egészséges fekhely kialakítás talán sokkal nehezebb feladat Az egészséges fekhely kialakítás talán sokkal nehezebb feladat. Néhány aranyszabály követve azonban sokat tehetünk azért, hogy megtizedeljük azt a bizonyos kétmilliós populációt.

A legfontosabb szabály: amennyiben lehetséges, kerüljük a kárpitozott ágyakat! Nemcsak azért fontos, mert sokkal könnyebben kezelhető fekhely alakítható ki, ha az ágy és a matrac két külön részt képez, hanem az atkák kiűzése, távoltartása is könnyebb, hiszen nem biztosítunk nekik akkora életteret, ráadásul jó időben a matrac is kivehető az ágyból és lehet szellőztetni, napoztatni. Tehát, ha atkamentes fekhelyet szeretnénk, akkor mindenképpen kerüljük a kárpitozott anyagokat ágyunkban.

. A természetesség jegyében legjobb, ha fa alapanyagot választunk! Még ennél is fontosabb azonban az ágynemű megfelelő tisztítása! Ne csak a huzatot mossuk, hiszen hiába a tiszta ágyneműhuzat, ha belül megmaradnak az atkák. Ezen felül, ha megoldható, tegyük ki napra, mert a napsütés az egyik leghatékonyabb ellensége az atkáknak. Egyik legfontosabb pont a megfelelő párna megválasztása. Nem csak a nyaki csigolyák szempontjából, hanem az atkák szempontjából sem mindegy, hogy milyen párnát választunk!

A memória habból készült párnák antiallergének, különleges belső szerkezetüknek megfelelően az atkák nem kedvelik, nem, illetve alig tudnak megtelepedni bennük. Ha nincs lehetőség a hagyományos párnák hetente történő mosására, akkor mindenkinek azt ajánljuk, hogy próbálja megtalálni a saját maga számára megfelelő formájú és keménységű memory hab párnát, hogy ne atka-tenyészeten hajtsa fejét álomra minden este.

Legfontosabb védvonalunk azonban az ágytakaró, vagy matracvédő takaró lesz! A matracvédő nem csak arra hívatott, hogy matracunkat a foltoktól, sérülésektől védje – hiszen a huzatokra a garancia a legjobb esetben is csak 24 hónap! -, hanem az atkák távoltartását is szolgálja!

Érdemes olyan matracvédő takarót beszerezni, ami több rétegű, a lényeg ugyanis az, hogy a testünkről lehulló miniatűr bőrdarabokat megakadályozzuk abban, hogy átjussanak a matracvédőn keresztül a matracba. Amennyiben sikerül megakadályozni ezt, akkor számolhatunk azzal, hogy az atkák sokkal kevésbé – mert mint az elején kifejtettük, az atkák kiirthatatlanok – fognak megtelepedni ágyunkban, hiszen ott nem találnak majd élelemforrást. A matracvédő mosása szintén hetente javasolt, ahogy napon való szellőztetése is!

Elmondható, hogy az atkák jelenléte természetes, hiszen amióta ágyunk van, ők benne élnek, jelentőségük azonban a technika fejlődésével és a modern élet velejáróival egyre erősödik, más allergiákkal együtt, vagy az asztmára való hajlam esetén, azonban komoly gondot okozhatnak, ezért érdemes felvenni velük a harcot, főleg, hogy nem is anyagi ráfordítást kíván, sokkal inkább odafigyelést és tervezést.

KÉRDEZZEN Ha bármilyen kérdés felmerül a témával kapcsolatban, kérem küldjék el a bp@matrackucko.hu címre, szívesen válaszolok! Sok sikert az atkamentes környezet kialakításához!