ADVENT 2008 kulikne@freemail.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
by Louis Armstrong and Kenny G from the album Classics in the Key of G ENJOY Hagyd, kérlek, hadd fusson le a fájl magától. A zene a következő képnél kezdődik.
Advertisements

Nemesvitai Karácsony „Igazi Karácsonyi csodára várva”
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
A KARÁCSONYI IDŐ SZIMBÓLUMAI
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Wass Albert Karácsonyi vers ll. F: Laci.
ADVENT.
Fölöttünk új csillag ég
ITT A KARÁCSONY!.
ADVENT ANGYALAI.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz
Készítette: Pállai Viktória
Bár az idő soha meg nem áll, és folyton-folyvást változik, a Karácsony áldása időtlen időkig megmarad, a béke, az öröm és a szeretet örök ígéretének.
Karácsonyi óhaj.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Ha Eljön Karácsony…..
Napra Valentin.
Adventtől Karácsonyig
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Advent By: Móra Dávid.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Advent Bihari Gusztáv.
Készítette: Hendrich Kíra
ADVENT Salmani Krisztián.
Karácsonyi fények.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jó reggelt- Isten hozott !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Jó reggelt!.
BETLEHEM.
Mi is az az Advent?.
A szeplőtelen fogantatás sok FESTŐT megihletett már. A közelgő karácsonyt várjuk Máriával. Így kívánunk most, FESTMÉNYEKKEL békés, boldog karácsonyt !
A karácsony Készítette: ….
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Adventtől karácsonyig
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Harang szól a kisfaludban, szent karácsony éjjel,
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Az Advent Advent - Várakozás.
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
Jó reggelt! .
Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bensőséges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
Advent angyalai Az első vasárnap angyala  Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az.
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
ADVENT.
Előadás másolata:

ADVENT 2008 kulikne@freemail.hu

Advent angyalai Az első vasárnap angyala  Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

A második vasárnap angyala A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.

A harmadik vasárnap angyala Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A negyedik vasárnap angyala A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent. A Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes "szent idő" a karácsonyra való lelki felkészülés ideje. Advent első vasárnapja legkorábban november 27-én, legkésőbb december 3-án lehet.

Az adventi koszorú hagyományának első nyomait a néprajzkutatók északon, a Keleti-tenger partvidékén és szigetvilágában találták meg. Fűzfavesszőből koszorút fontak és örökzöldet csavartak köré. Ez a szokás később Európa más vidékein is meghonosodott.  A valódi adventi koszorú készítése a 19. században jött divatba. Egy hamburgi lelkész otthonába egy hatalmas fenyőkoszorút erősített a mennyezetre, melyen 24 gyertya volt, minden adventi napra egy-egy. Később az egyszerűség kedvéért csak négy gyetyát helyeztek el a koszorún. Minden adventi vasárnapon eggyel több gyertyát gyújtottak meg. A gyertyákat vörös és aranyszalagokkal díszítették, az élet és fény jelképével.

Zene : R . Claydermann – Ave Maria Ezeket a várakozással teli heteket régen szigorú böjttel töltötték az emberek, eljártak a hajnali misére, amit Szűz Mária tiszteletének szenteltek. Minden vasárnap gyertyagyújtáskor egy kedves kis éneket énekelhetünk a gyerekeknek, amit ők is hamar megtanulnak: 1. gyertyagyújtáskor: Ég a gyertya, ég, el ne aludjék, szíveinkben a szeretet ki ne aludjék.  2. gyertyagyújtáskor: Ég a gyertya, ég, el ne aludjék, szíveinkben a szeretet ki ne aludjék. Ég a gyertya, ég, fusson a sötét, szíveinkből a rosszaság kitakarodjék.  3. gyertyagyújtáskor: Ég a gyertya, ég, el ne aludjék, szíveinkben a szeretet ki ne aludjék. Ég a gyertya, ég, fusson a sötét, szíveinkből a rosszaság kitakarodjék. Ég a gyertya ég, nő a fényesség. Sötét földhöz a fényes ég egyre közelébb.  4. gyertyagyújtáskor: Ég a gyertya, ég, el ne aludjék, szíveinkben a szeretet ki ne aludjék. Ég a gyertya, ég, fusson a sötét, szíveinkből a rosszaság kitakarodjék. Ég a gyertya ég, nő a fényesség. Sötét földhöz a fényes ég egyre közelébb Ég a gyertya, ég, az adventi négy; azt ragyogja, azt lobogja: Jézus üdvözlégy Zene : R . Claydermann – Ave Maria