Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg."— Előadás másolata:

1 Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg korcs ágaimon más, mint a halál? Amikor jelek lepik el a mennyet, álmunkból kelni itt az óra már. De ha hozzám jössz, pedig megüzented, angyalod mégis álomban talál. Meg akartál rajtam teremni, rossz fán; Nem voltál rest naponta jönni hozzám. Ajtóm bezártam. Ágam levetett. Éjszakámból feléd fordítom orcám: boríts be, Bőség! Irgalom, hajolj rám! Szüless meg a szívemben, Szeretet!

2 Advent időszakában minden vasárnap valami nagyon fontos dolog történik: eljön hozzánk egy-egy angyal. Az első vasárnap angyala kék köpenyébe burkolózva leszáll az égből. Miért teszi ezt? Hogy közelebb kerüljön az emberekhez. A legtöbb ember észre sem veszi Őt, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját, és megértik az üzenetet, amit a kék köpenyes angyal hozott. Ez az üzenet a szeretetről, a türelemről, a várakozásról szól, és arról, hogy kezdhetjük öltöztetni a szívünket az ünnepre.

3 Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a közös készülődés ideje
Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a közös készülődés ideje. Ma kell meggyújtani az adventi koszorún az első gyertyát. Az első adventi koszorút 1860-ban, a berlini árvaházban Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor készítette. Egy kör alakú, abroncsos csilláron minden nap eggyel több gyertyát helyezett el, ezzel jelezve az idő múlását karácsonyig. Ma már fenyőkoszorúval díszítjük az otthonunkat, és négy gyertyával jelképezzük a négy adventi vasárnapot.

4 Advent idején vásároljuk az ajándékokat, amelyekkel karácsonykor örömet szerzünk szeretteinknek. Van egy olyan ajándék, amelyből bármennyit adunk vagy kapunk, soha nem elég, soha nem fogy el, és soha nem unjuk meg. Ez a szeretetünk kifejezése. Advent idején mutasd meg minden nap a szeretetedet! Mindenkinek minden nap jár egy mosoly, egy simogatás, és egy szeretlek szó!

5 Advent első vasárnapja M. S
Advent első vasárnapja M.S. mester: Mária látogatása Erzsébetnél Selmecbánya, 1506.

6 Szeretetteljes, békés készülödést:


Letölteni ppt "Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések