Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bensőséges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bensőséges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan."— Előadás másolata:

1 Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bensőséges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan hatást válthat ki, mely gazdagítja, megszépíti életünket. „Ég a gyertya asztalomon és emlékeztet./…/,sok melegség van ebben a kis gyertyában.”..

2 A tűz mindig lehetőséget adott arra, hogy köré gyűlve az emberek át melegedjenek. A tűz hője megmelegíti a testet míg fénye gyógyítja a lelket. A lángnyelvek fénnyel töltik meg a testet, és megvilágítják a legapróbb sötét zugokat is. A modern kor családi tűzhelyét leginkább a gyertyák és mécsesek fénye helyettesítheti „ Fényében mégis remény van, hogy világossága nem lobbanik el teljesen, és imbolygó fénye távoli, meg nem született, boldog emberekre világít.”….

3 A gyertya a tűz elem fontos jelképe

4 A gyertya rövid története

5 Kínában több mint kétezer éve jól ismerték és használják a viaszgyertyát A gyertyafény száműzi a nap során felgyülemlett feszültséget, pihentető.

6 A gyertya végig kíséri az embert az életén, hiszen a keresztelő alkalmával
éppúgy jelentős szímbólikus szerepet játszik, akár a születésnapitortán, vagy a ravatalnál.

7

8 Méhviasz gyertyákat már a rómaiak is készítettek, a faggyúgyertyák a XII. században jelentek meg, míg a manapság is használt sztearingyertyát ben szabadalmaztatta M.E. Chevreul és J. L. Gay-Lussac.

9

10 Béke Hit Szeretet Remény

11

12

13

14 A fény a Nap életadó erejének kifejezője
A fény a Nap életadó erejének kifejezője. Mivel eloltható, az életbizonytalanságát is jelképezi.

15

16 Gyertya vagy viasz? …”Van, hogy csak gyertya ég az éjben,
S te elfújod, hogy az se égjen, Az illanó füst az orrod megcsapja; Még éghetett volna gondolod magadba. Van, hogy csak kívülről lassan ég el, Rozsdától csikorogva utolsót énekel. Jézus gyertyája világít előttünk, (S mi) A lefolyt viaszból új gyertyákat öntünk.” /Lorinci/

17

18

19 Mostanában a gyertyák aranykorukat élik
Mostanában a gyertyák aranykorukat élik Gyertyákkal díszitjük a lakás különböző részeit a gyertyák jelen vannak életünk minden nagyobb eseményein – hangulatos vacsora, esküvő, karácsony, húsvét.

20 A gyertyaláng olyan hangulatos idillt varázsol körénk, melyben mindenki otthonosan érzi magát.

21

22 Összeállította: Kulikné Éva Zene :Alphaville – Flame Buják,2008.07.


Letölteni ppt "Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bensőséges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések