Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan."— Előadás másolata:

1

2 Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan hatást válthat ki, mely gazdagítja, megszépíti életünket. „Ég a gyertya asztalomon és emlékeztet./…/,sok melegség van ebben a kis gyertyában.”..

3 A t ű z mindig lehet ő séget adott arra, hogy köré gy ű lve az emberek át melegedjenek. A t ű z h ő je megmelegíti a testet míg fénye gyógyítja a lelket. A lángnyelvek fénnyel töltik meg a testet, és megvilágítják a legapróbb sötét zugokat is. A modern kor családi t ű zhelyét leginkább a gyertyák és mécsesek fénye helyettesítheti. „ Fényében mégis remény van, hogy világossága nem lobbanik el teljesen, és imbolygó fénye távoli, meg nem született, boldog emberekre világít.”….

4 A gyertya a t ű z elem fontos jelképe

5 A gyertya rövid története

6 Kínában több mint kétezer éve jól ismerték és használják a viaszgyertyát. A gyertyafény szám ű zi a nap során felgyülemlett feszültséget, pihentet ő.

7 A gyertya végig kíséri az embert az életén, hiszen a keresztel ő alkalmával éppúgy jelent ő s szímbólikus szerepet játszik, akár a születésnapitortán, vagy a ravatalnál.

8

9 Méhviasz gyertyákat már a rómaiak is készítettek, a faggyúgyertyák a XII. században jelentek meg, míg a manapság is használt sztearingyertyát 1825- ben szabadalmaztatta M.E. Chevreul és J. L. Gay-Lussac.

10

11 Béke Hit Szeretet Remény

12

13

14

15 A fény a Nap életadó erejének kifejez ő je. Mivel eloltható, az életbizonytalanságát is jelképezi.

16

17 Gyertya vagy viasz? …”Van, hogy csak gyertya ég az éjben, S te elfújod, hogy az se égjen, Az illanó füst az orrod megcsapja; Még éghetett volna gondolod magadba. Van, hogy csak kívülr ő l lassan ég el, Rozsdától csikorogva utolsót énekel. Jézus gyertyája világít el ő ttünk, (S mi) A lefolyt viaszból új gyertyákat öntünk.” /Lorinci/

18

19

20 Mostanában a gyertyák aranykorukat élik. Gyertyákkal díszitjük a lakás különböz ő részeit a gyertyák jelen vannak életünk minden nagyobb eseményein – hangulatos vacsora, esküv ő, karácsony, húsvét.

21 A gyertyaláng olyan hangulatos idillt varázsol körénk, melyben mindenki otthonosan érzi magát.

22

23 Összeállította: Kulikné Éva Zene :Alphaville – Flame Buják,2008.07.


Letölteni ppt "Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések