Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BETLEHEM.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BETLEHEM."— Előadás másolata:

1 BETLEHEM

2 Isten Ábrahámnak ígérte meg, hogy népéből fog származni a Megváltó
Isten Ábrahámnak ígérte meg, hogy népéből fog származni a Megváltó. Ábrahám népét, az ő unokájáról Jákob-Izraelről nevezték el Izraelitáknak. Egyszerűen zsidóknak nevezzük őket. Jézus Krisztus tehát a zsidó népből, a zsidók országában született.

3 A kis Jézus megszületett, örvendjünk. Elküldötte ő szent fiát Istenünk
A kis Jézus megszületett, örvendjünk! Elküldötte ő szent fiát Istenünk! Betlehemben fekszik rongyos jászolban, azért van a fényesség a városban. Eleibe térdepelünk mindnyájan,  örvendezve énekelünk vígságban! Dicséretet mondunk édesanyjának,  ajándékot hozunk a kis Jézusnak.

4 A kis Jézus aranyalma,  Boldogságos Szűz Mária,  Egy kezébe ringatgatja,  A másikkal takargatja.  Aludj, aludj kisdedecske,  Betlehemi hercegecske,  Nem királyné a te dajkád,  Szolgálóbul lettem anyád.  Oh te dudás mit szundikálsz?  Fényes az ég, nem kell lámpás,  Ha kimegyek ajtóm elé,  Föltekintek az ég felé.  Ott látok egy szép kápolnát,  Benne a szép Szűz Máriát. 

5

6 A kis Jézus megszületett
Eleibe térdepelünk mindnyájan, Örvendezve énekelünk vígságban! Dicséretet mondunk Édesanyjának, Ajándékot hozunk a kis Jézusnak.

7

8 Ligeti János:karácsony éjszakáján
Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján! Áldd meg, Isten, a magyart karácsony éjszakáján! Engedd, hogy a harangszó, ha már mindenüvé elért, Egymáshoz öleljen szülőt, barátot, testvért És mindazokat, kiket a sors ma idegen fenyő alá állít, De lélekben itthon vannak mind egy szálig!... Kiket - mint tékozló gyermekeket - már elveszettnek hittünk. Ma hazahozza őket az egyszerű jászolba vetett hitünk És a magyar röghöz láncoló szeretet, Mely legyőz minden távot, tengert, gyűlöletet, Hogy öledbe hozza édes szülő a gyermekedet. Hitvesnek a hitvest, testvérnek a testvért, barátnak a barátot... Óh, színezüstben csillogó karácsonyfa, legyél érte áldott! - Bár ne aludna ki fényed soha, mely lángol karácsony éjszakáján, Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján! Ligeti János:karácsony éjszakáján

9

10                                                 Dicsőség az égben, béke itt a földön! Karácsony estéjén mindenki örüljön. Betlehem csodája, áldás, hit, szeretet, Hintse el sugarát a bús világ felett. Legyen minden ember, igaz szívű testvér! Ne űzzék az árvát, ne hulljon több könny, vér! Konduló harangszó szálljon fel az égbe, Szívetekben legyen karácsonyi béke!

11 Csendes éj, drága szent éj. Mindenek álma mély.
Nincs fönn más csak a drága szent pár, Várja gyermeke alszik-e már. Küldj le rá álmot, nagy ég! Csendes éj, drága szent éj. Örvendj szív, bízva élj! Isten gyermeke áldva néz rád. Hív az óra, mely víg reményt ád. Jézus a földre leszállt, Jézus a földre leszállt. Csendes éj, drága szent éj. Pásztor nép gyorsan kélj! Halld az angyali alleluját, Száll itt zengve s a távolon át. Üdvhozó Jézusunk él!


Letölteni ppt "BETLEHEM."

Hasonló előadás


Google Hirdetések