Vadászterület kijelölések tapasztalatai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerkesztők és a törvény A források védelme és a hatóság eljárása.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
KORHATÁR BESOROLÁS a gyakorlatban
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Az esemény vagy eseménysorozat katasztrófává minősítése Jogszabályi háttér § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről.
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
Vadgazdálkodás és vadászatszabályzás Vallóniában (Belgium)
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
„Demo-Rendelet” 23/2011.(III.18.) Korm. Rendelet A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről.
A pénzügyi és gazdálkodási felelősségvállalás szabályozása
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
Somogy megye vadgazdálkodásáról röviden
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
A munkaviszony jogellenes megszüntetése december Dudás Katalin.
6. téma: A hatóság döntései
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Állam munkavédelmi feladatai
Szabálysértési méltányossági kérelem
Büntetőeljárás-jog.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Változások a szabálysértési jogban
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Az önkormányzat lakosságvédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §196/1996. (XII. 22.) Korm. rendelet a mentésben való részvétel szabályairól, a polgári.
A kitelepítés, kimenekítés, befogadás, visszatelepítés
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
A Vasúti vizsgaközpont
A helyi önkormányzatok az Alaptörvényben
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
A gondozási szükséglet- vizsgálatok változásai 2010.
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija1 Vadgazdálkodás és vadászat szabályozás Litvániában Laimutis Budrys Igazgató Természetvédelmi Minisztérium Természetvédelmi.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
A köztisztviselők jogállásáról…
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
Jogorvoslatok a Ket-ben
Földhasználati nyilvántartás
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
KÉPVISELET A POLGÁRI PEREKBEN
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Láncügyletek áfa kezelése szeptember 19.. Láncügylet Definíció: ugyanazon termék több alkalommal történő továbbértékesítése oly módon, hogy a termék.
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Szinay Attila Mezőkövesd, január 28.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
Dr. Andrássy Gergely Herendi és Purebl Ügyvédi Iroda tel:
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
A közigazgatási eljárás II.
A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése.
Társasház.
Polgári nemperes eljárások Polgári perrendtartásban szabályozott nemperes eljárások Szeptember 21. Dr. Molnár Judit.
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
A közigazgatási perek április 3..
A személyállapottal kapcsolatos perek A házassági perek
Határozatok Fajtái Ítélet per érdemében ítélet teljességének elve
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
A II. félévi tematika Büntető eljárásjog.
A civil szervezetek bírósági nyilvántartásával kapcsolatos eljárási szabályok módosulása Gyula, február 27. Előadó: dr. Réfi Edit.
Közbeszerzési Döntőbizottság
Föld nyilvántartás.
Szakfelügyeleti tapasztalatok
Előadás másolata:

Vadászterület kijelölések tapasztalatai Pintér István FVM

Az 1996-os vadászterület kialakításhoz képest jóval kiélezettebb helyzet alakult ki a jelenlegi terület kialakítás során. Volt olyan megye, ahol 85 %-os volt az átfedés aránya (Szabolcs-Szatmár-Bereg), míg máshol (Csongrád) egyáltalán nem voltak átfedések.

A vadászterület kialakítással kapcsolatban közel 600 fellebbezés került felterjesztésre. Határozatainkkal szemben mintegy 200 keresetet indítottak, 40 esetben nem született még bírósági döntés. A bírósági perek közül 149-t megnyertünk, 11-t elveszítettünk.

A földtulajdonosi gyűlés összehívásához szükséges egyharmad vizsgálata rendkívüli megterhelést jelentett a vadászati hatóságnak. Több ügyben (10) folyik rendőrségi vizsgálat a meghatalmazásokkal összefüggő okirat hamisítás gyanúja miatt. Ezen ügyek kimenetele befolyásolhatja a már lefolytatott közigazgatási eljárások eredményét. Egy jegyző két dátummal ( 4 különböző külalakkal) adott igazolást ugyanazon hirdetmény kihelyezéséről

Gyakori volt a hatósági munkát végző személyek közvetlen és közvetett fenyegetése ( Békés megye- rendőrségi nyomozás. Fenyegetés SMS-ben történt.

Nehezítette a hatósági feladat elvégzését, hogy a vadászterület kialakítására irányuló eljárásban minden érintett földtulajdonos ügyfélnek minősül, így egy több ezer hektáros vadászterület kialakítását meg lehetett gátolni 1 hektár földtulajdonnal is.

Az összehívók jelentős része kihasználta, hogy a földtulajdonosi gyűlés úgy támadható meg, ha minden tulajdonost perbe hívnak, így több gyűlés megtartása nem felelt meg a jogszabályi követelményeknek. A vadászati hatóság tudomására nem jutott, így ezt nem vizsgálta.

Azokon a területrészeken, ahol nem volt érvényes földtulajdonosi gyűlés, vagy polgári per miatt a közigazgatási eljárás felfüggesztésre került, nincs olyan személy vagy szervezet, mely a vad és élőhelye védelmével összefüggő feladatok ellátására jogszerűen megbízható. Ez a vadkár miatt szinte megoldhatatlan jogi helyzetet teremt, különös tekintettel arra, hogy a vad az állam tulajdonában van.

Jelenleg a tulajdonosok egyetemlegesen felelnek a vadkárért. Szükséges az átmenetet segítő jogi szabályozás kidolgozása.

  Gondot jelent, hogy átfedés esetén a kényszerhasznosítás során egyszerre kell tekintettel lenni a vadászterület rendeltetésére, a vadászterületté minősíthető föld tulajdoni, használati viszonyaira, a vad mozgási körére, életfeltételeire, védelmére, valamint az élőhely ökológiai adottságaira, az érintett földrészletek művelési ágára,

a területen mező-, erdő- vagy vadgazdálkodási tevékenységet folytató szervezet belső szervezeti felépítésére, a biztonságos vadászat lehetőségére, az erdőgazdálkodási üzemterv betartásának lehetőségére, államhatár esetében a szükséges védőtávolságra

Zárványterület ne keletkezzen, a háromezer hektár vagy azt meghaladó természetvédelem alatt álló területek - a védelmükhöz szükséges övezettel együtt - lehetőleg önálló vadászterületet képezzenek és a háromezer hektárnál kisebb területű természetvédelem alatt álló területek lehetőleg egy vadászterületre essenek

A jogszabály a szempontok között prioritást, alá és fölé rendeltséget nem állapít meg.

A vadászatra jogosultak nyilvántartásba vételét jelentősen lelassítja, hogy arra csak az üzemterv jóváhagyását követően kerülhet sor. A vadgazdálkodási üzemterv jóváhagyása hosszadalmas folyamat.

A kialakult helyzetet a Ket A kialakult helyzetet a Ket.-ben biztosított ideiglenes intézkedés alkalmazásával hidaltuk át. Meg kell jegyezni, hogy ezt a jogszabályi rendelkezést valójában erre az esetre nem lehetne alkalmazni. A Legfőbb Ügyészség ezt észrevételezte is, de elfogadta azon álláspontunkat, hogy átmeneti rendelkezés hiányában kénytelenek voltunk ehhez a jogi rendelkezéshez folyamodni.

A jelenlegi jogi szabályozás szerint csak az üzemterv lejáratát megelőző fél évvel lehet tartani vadászterület határának megállapítására irányuló földtulajdonosi gyűlést. Megoldás: A kérelmeket egy törvényben rögzített jogvesztő időpontig lehessen benyújtani, és a hatóság ezt követően a beérkezett kérelmeket egyszerre bírálhatná el.

Megnyugodtak-e a kedélyek? Még be sem fejeződtek a vadászterület kialakítással kapcsolatos ügyek, de már több földtulajdonosi képviselő leváltására, illetve a vadászati hasznosítás módjának megváltoztatására irányuló kérelem érkezett hatóságainkhoz