Hagyományos megjelenítés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Ellenőri továbbképzés Budapest, Ellenőri továbbképzés Budapest, MLSZ JB.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
1 Számítógép Hálózatok A hálózatok kialakulása, alapfogalmak Készítette: Csökmei István Péter ( CsIP ) Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar levelező.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Tűzterhelés. Az építmény adott tűzszakaszában, helyiségében jelen lévő és / vagy beépített éghető anyagok tömegéből és a fűtőértékből számított hőmennyiség.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
Megjegyzések Dinya László vitaindító tanulmányához
Vezetékes átviteli közegek
Készítette Tanuló: Kereszturi Patrik
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Frekvencia függvényében változó jellemzők mérése
Becslés gyakorlat november 3.
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Egyszerű kapcsolatok tervezése
A közigazgatással foglalkozó tudományok

A KINOVEA mozgáselemző rendszer használata
Kockázat és megbízhatóság
Levegőszennyezés matematikai modellezése
Levegőtisztaság-védelem 6. előadás
Tervezés I. Belsőtér BME-VIK.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Rangsorolás tanulása ápr. 13..
Szerkezeti elemek tervezése. Oszlopok
Környezetgazdaságtan 1
Hipotézisvizsgálat.
A földrajzi kísérletek szervezése és végrehajtása
Piaci kockázat tőkekövetelménye
Gazdaságstatisztika Korreláció- és regressziószámítás II.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
Az élesség beállítása vagy fókuszálás
Szerkezetek Dinamikája
Mi a káosz? Olyan mozgás, mely
? A modell illesztése a kísérleti adatokhoz
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Tilk Bence Konzulens: Dr. Horváth Gábor
Számítógépes szimulációval segített tervezés
A talajok mechanikai tulajdonságai IV.
Compliance és Corporate Governance
Cégnév….. KAIZEN AKCIÓ A ….. TERÜLETEN
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
A SZINTEZÉS A SZINTEZÉS. A SZINTEZÉS A SZINTEZÉS.
Perspektív térábrázolás
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Posteinerné Toldi Márta
Négy vállalkozási alaptípus
A szállítási probléma.
Dr. Varga Beatrix egyetemi docens
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Készítette: Koleszár Gábor
Abacusan – ArTec Robotist Robotika
Algoritmusok.
OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben.
Környezetgazdaságtan 6. előadás A környezeti szabályozás eszközei
Előadás másolata:

Vízkivételi hely környezetének érzékenysége vízbázis védelmi szempontból Hagyományos megjelenítés Védőtávolság kijelölése euklédeszi távolság alapján A bemutató megkezdéséhez Kattints a szürke alapú szövegdobozokra Védőtávolságok meghatározása fuzzy alapú megközelítés A bemutató egy elképzelt vízkivételi hely körüli védőterület kijelölését mutatja be interaktív módon homogén földtani közeget és sík domborzatot feltételezve. A cél az, hogy lássuk mi a különbség az éles átmenetek és a fuzzy-alapú lágy határkijelölés között. A hazai szabályozás csak az előbbit fogadja el, a fuzzy halmazok használata esetünkben elméleti jelentőségű. Szigmoidális modell Lineáris modell J-alakú modell Egyedi töréspontokkal definiált lineráris modell

Távolságok definiálása euklédeszi távolságokkal: a puffer zónák kialakításakor mindig ezt a módszert alkalmazzuk

Hagyományos megoldás

Miben különbözik az euklédeszi távolságtól? Szigmoidális modell c: 20 m (halmazbeli tagság=1) d=800 m (halmazbeli tagság=0) Miben különbözik az euklédeszi távolságtól?

Miben különbözik az euklédeszi távolságtól? Lineáris modell c: 20 m (halmazbeli tagság=1) d=800 m (halmazbeli tagság=0) Miben különbözik az euklédeszi távolságtól?

Miben különbözik az euklédeszi távolságtól? J-alakú modell c: 20 m (halmazbeli tagság=1) d=800 m (halmazbeli tagság=0) Miben különbözik az euklédeszi távolságtól?

Egyedileg több ponton skálázott a: 20 m (halmazbeli tagság=1) b: 200 m (0.8) c: 500 m (0.5) d: 700 m(0.2) e: 800 m (0) Miben különbözik az euklédeszi távolságtól?

Euklédeszi távolság és a lineáris fuzzy függvény A vízszintes tengelyen az euklédeszi távolság van a függőleges tengelyen a lineáris fuzzy függvénnyel előállított érték. A függvény valóban jól láthatóan lineáris. 800 métertől kezdődően egyenletesen növekedve eléri az 1-es értéket 20 méternél, annak megfelelően, ahogy beállítottuk előre. Jelen helyzetben ez a megoldás nem jelent többet a vízvédelmi védőzónák egyszerű kijelöléséhez. vissza

Euklédeszi távolság és a szigmoidális fuzzy függvény A vízszintes tengelyen az euklédeszi távolság van a függőleges tengelyen a szigmoidális fuzzy függvénnyel előállított érték. A függvény inflexiós pontja a vízkivételi ponttól 20+390 m-re azaz 410 m-re van. A lineáris távolsághoz képest a kezdeti szakaszban szigorúbb, a 800 méterhez közelítve pedig megengedőbb szabályozást tesz lehetővé. A hagyományos megközelítést jól kiegészítheti az egyes tevékenységek engedélyezése során. vissza

Euklédeszi távolság és a J-shape fuzzy függvény A vízszintes tengelyen az euklédeszi távolság van a függőleges tengelyen a J-shape fuzzy függvénnyel előállított érték. A függvény csak a teljes értékű halmazbeli tagság közvetlen környezetében, azaz a 20 méteres belső zóna környékén ad nagyobb értékeket. Ez esetben ez azt jelenti, hogy a vízkivétel 20 m-es zónája után igen megengedővé válik a szabályozás. Esetünkben sem a hagyományos megközelítés helyett, sem azt kiegészítve nem használható, az értékek túl gyorsan csökkennek le 0.05 alá. vissza

Euklédeszi távolság és az egyedileg, több ponton skálázott fuzzy függvény A vízszintes tengelyen az euklédeszi távolság van a függőleges tengelyen az egyedileg, több ponton skálázott függvénnyel előállított érték. A halmazbeli tagság értéke a megadott távolságok szerint csökken, úgy ahogyan várjuk. Ez az a módszer, ami több pontos megfeleltetésnél a legpraktikusabb, egyenletes átmenetekkel állíthatjuk be a fontosabb pontjait a függvénynek. vissza