Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyílt napok szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban k ö z é piskolára elők é.
Advertisements

A 2013/2014. tanévben. KIFIR működése 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 37. § (1) bekezdése alapján az általános iskola tanulója esetében a felvételi.
1 Pályaválasztás 2015/2016 Gyulai Implom József Általános Iskola.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
VÁLTOZÁSOK A SZAKKÉPZÉSBEN április 04. dr. Harangozó Ildikó Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A 2016/2017. tanév rendje Kecskemét, augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
Felvételi jelentkezés február. Csak az itt található tájékoztató tartalmazza a hivatalos információkat! A jelentkezési határidő: 2016.
Érettségi tájékoztató 2015/ Értékelt vizsga: 290/ 301 Érdemjegy54321 Darabszám
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
október 24.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma Pályaválasztási tájékoztató 8. osztályos tanulók részére.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Pályaválasztási szülői értekezlet Készítette: Gede Eszter
Továbbtanulás
Gyulai Implom József Általános Iskola
A 2017-es felsőoktatási felvételi pontszámítás
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Középfokú felvételi eljárás a 2016/2017. tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 22.
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Barcsák Marianna KPSZTI
2017. Szeptemberében induló képzések
Pályaválasztási tanácsadás
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
szakmai referens, országos versenyszervező
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Felvételi
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Felvételi eljárás dokumentumai
Beiskolázás 2017/2018 középfokú felvételi eljárás
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
középfokú felvételi eljárás
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Merre tovább a középiskola után?
A középfokú felvételi eljárásról röviden…
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Kétszintű érettségi vizsga
Általános iskola eredménye, értékelése
A középfokú felvételi eljárás rendje
Programjaink fizikából a es tanévben
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István EFOP pályaválasztási.
Középfokú felvételi eljárás a 2017/2018. tanévben
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Belügyi Rendészeti Ismeretek
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Érettségi tájékoztató 2019
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Felvételi a középfokú iskolákban 2019.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT
Előadás másolata:

Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben 2019.04.27.

1. A középfokú felvételi eljárás résztvevői Tanulók: 8. évfolyamos általános iskolai tanulók, 6. évfolyamos általános iskolai tanulók, 4. évfolyamos általános iskolai tanulók Középfokú iskolák: Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Szakiskola Készségfejlesztő iskola

2. A középfokú felvételi eljárás szakaszai Az általános felvételi eljárás, amely 2017. január 21. és április 26. között tart. A rendkívüli felvételi eljárás, amely 2017. május 8. és augusztus 31. között tart.

Az általános felvételi eljárás részei A középfokú intézmények meghatározzák tanulmányi területeiket és elkészítik a felvételi tájékoztatójukat /http://www.oktatas.hu és a középfokú iskolák honlapjai/ Az általános iskolák tájékoztatják tanulóikat a középfokú beiskolázásról - október 20-ig a 8. évfolyamra járó tanulókat - október 30-ig írásban a 7. évfolyamra járó tanulók szüleit

Az egyes középfokú intézmények felvételi eljárásának elemei A középfokú felvételi eljárás keretében az intézmény a felvételi kérelmekről vagy kizárólag a tanulmányi eredmények alapján, vagy gimnázium és szakgimnázium esetén a tanulmányi eredmények és a központi írásbeli vizsga eredményei alapján /szervező középfokú iskolák jegyzéke november 15-től az OH honlapján megtalálható/, vagy gimnázium és szakgimnázium esetén a tanulmányi eredmények, továbbá a központi írásbeli vizsga és a szóbeli vizsga eredményei alapján dönthet. A felvételi eljárás során figyelembe vehető egyéb vizsgálatok /művészeti, sport képzések, egyházi intézmények esetén/

A felvételi eljárás elemeinek egymáshoz való viszonya, tanulmányi eredmények figyelembevétele Központi írásbeli vizsga /egy vagy két tantárgyból/ az elérhető felvételi pontszám minimum 50 %-a Szóbeli vizsga eredménye az elérhető felvételi pontszám maximum 25 %-át teheti ki Tanulmányi eredmények – a magatartás és a szorgalom értékelése nem számítható be

A központi írásbeli vizsgák Tantárgyak: magyar nyelv, matematika /lehet, hogy csak az egyik tantárgy/ Időtartam: tantárgyanként 45 perc, közöttük 15 perc szünet Tantárgyanként 10 feladat, tantárgyanként 50 pont Eszközök: kék vagy fekete színű toll, rajzokhoz ceruza, matematika tantárgy esetén segédeszköz kizárólag vonalzó, körző, szögmérő lehet Jelentkezés: 2016. december 9-ig – „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP” benyújtásával / http://www.oktatas.hu és az iskola honlapjáról letölthető/ Ideje: 2017. január 21. 10:00 óra, diákigazolványt vagy személyi igazolványt vinni kell - pótló írásbeli: 2016. január 26. 14:00 óra -

A központi írásbeli vizsgák eredményeinek közzététele A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középiskola 2017. február 9-éig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat, azzal, hogy a vizsga részletes eredményeit tartalmazó Értékelő lapot minden tanulónak átadja. A jogszabályi előírásoknak megfelelően az értesítés kizárólag ebben a formában történhet meg.

Szóbeli vizsga az egyes középiskolák felvételi eljárása során Szervezését a jogszabály feltételhez köti /középfokú iskolák felvételi tájékoztatója/ Ideje: 2017. február 20. és 2017. március 9. között A vizsga követelményei: a középfokú iskola pedagógiai programjában és felvételi tájékoztatójában foglaltak szerint

A felvételi jelentkezési időszak A középfokú felvételi eljárás során benyújtandó felvételi lapok: - jelentkezési lap(ok) – abba a középfokú iskolába küldi az általános iskola, ahová a tanuló jelentkezett - tanulói adatlap – a középfokú iskolák és a tanulmányi területek sorrendjét tartalmazza – az általános iskola kizárólag az Oktatási Hivatalnak küldi meg - mindkettőt az általános iskola tölti ki a KIFIR elektronikus adatlap kitöltő rendszer segítségével /a szülő adatbegyűjtő lapon szolgáltat adatot a kitöltéshez/ A jelentkezési lapok és a tanulói adatlap továbbításának határideje: 2017. február 15.

A felvételi jelentkezési időszak A jelentkezési lapok feldolgozása a középfokú iskolákban – a sorrendet nem ismerik A középfokú intézmények elkészítik a jelentkezők felvételi jegyzékét – honlapukon 2017. március 10-ig nyilvánosságra hozzák A tanulói adatlapok feldolgozása – az OH elkészíti a jelentkezők listáját, amely tanulmányi területenként tartalmazza -ABC sorrendben- a jelentkezők névsorát. Ezt a középfokú iskolák rendelkezésére bocsátja 2017. március 23-ig. A középfokú iskola igazgatója a fentiek alapján elkészíti az ideiglenes rangsort /név mellett sorszám vagy „E” betű/ - 2017. április 7-ig.

A módosító időszak Módosító időszak: 2017. március 16-17. A módosítást a tanulók az általános iskolában végezhetik el. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet. A tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható. Új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepel – a Középfokú iskolával egyeztetni kell! Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! A korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

A tanulók és az általános iskolák tájékoztatása a középfokú felvételi eljárás eredményéről A középfokú iskolák 2017. április 19-éig megkapják a Oktatási Hivataltól az egyeztetett felvételi jegyzéket. A középfokú iskola írásbeli értesítést küld minden tanulónak a felvételi eljárás eredményéről 2017. április 26-áig. Az általános iskola értesítése jegyzék formájában is történhet. Jogorvoslati lehetőségek /a középfokú iskola fenntartójához kell benyújtani/

Köszönöm a figyelmet!