A 2010-es év egy szőlősgazda szemével.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Advertisements

Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
A MemoPont alkalmazással a város múltbeli térképén megtekintheti az ön aktuális pozícióját, másrészt azon MemoPontokat, ahonnan az épületek közel 100 éves.
Dél-alföldi Regionális Igazgatósága SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MÁJUS 17.
KIÜRÍTÉS. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A kiürítésre számításba vett útvonalon körforgó, toló, billenő és emelkedő zsalus rendszerű, valamint csak fotocella elven.
CÉG PREZENTÁCIÓ. Sok éves fejlesztői munka eredményeként létrehoztuk azt a szélvédőüveg gyártó technológiát, amellyel a világon egyedülálló minőség érhető.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Clean Bean® tisztító készlet kapszulás kávégépekhez.
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Nemzeti Audiovizuális Archívum
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Hagyományos húsvéti húságazati helyzetkép
Egészséges táplálkozás
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Gyermekvédelem.
Készítették: Vég Alexandra, Rácz Orsolya, Suták Anett
Valószínűségi kísérletek
2. előadás Viszonyszámok
Adatbázis normalizálás
Kompetenciamérés a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében 2007
Becslés gyakorlat november 3.
Értékpapír-piaci egyenes
Zsiros Péter A Bolyai János megyei matematikaverseny feladatsorairól és a javítás egységesítéséről Zsiros Péter
Esélyek a munkaerőpiacon
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Káros szenvedélyek A szenvedélybetegség – másként addikció vagy kóros szenvedély – hátrányos helyzetbe hozhatja az érintett személyt és környezetét is,
Vízkeresők csoport: Beke Szabolcs Bojtor Cintia Hegedüs András
Öröklési szerződés és Köteles rész
A magyar társadalom a népszámlálás tükrében
Boros Péterné SZEF Alelnök SZEF AKADÉMIA Vezetője
Keresetindítástól a perindításig 1. / keresetlevél benyújtása 2
Colorianne Reinforce-B
A kétszintű érettségi.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Bevezetés a jog- és államtudományokba
Statisztika 10 évf. 3 osztály 82 tanuló 9 évf. 4+1 osztály 118 tanuló Minden osztályt külön pedagógus javított 8 fő - részben of, ha vállalta.
Az ASP.ADO szakrendszerhez csatlakozó önkormányzatok adattisztítási, migrációs feladatai dr. Kása Brigitta aljegyző Eger,
Szabó mihály máté – gsunz5
A rendszeres gyógyszerszedők aránya %
Rádiótechnikai Vállalat
Emberi jogi képzés A tananyag és a képzés filozófiája
A hajszobrász: Baranyai Vivien 12.Asz
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Századfordulós ékkövek – tematikus kalandozások a szecesszió varázslatos világában HUSRB/1203/212/121 Workshop Szeged.
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
TÉNYEK UTÁN CSELEKVÉS Viziné Molnár Anna Uzsoki Utcai Kórház
Új pályainformációs eszközök - filmek
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Adatszolgáltatás a számlákról
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
…Alkotásod vázlatai meghozták kedvem, hogy megosszam Véled jelenlegleg íródó versemet. Ahogy levelemben említettem korántsem oly tiszteletre méltó, mint.
Az állóképesség fejlesztésének módszertana
Paulay Ede életének legsikeresebb rendezése
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Őshaza itt-ott, őshaza mindenütt
Magánszemélyként bérbe adnám az ingatlanomat.
Színházi élet - Németh Antal
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Algoritmusok.
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Zágorhidi Czigány Balázs: Könyvtár? Levéltár? Múzeum? Látogatóközpont?
Pipeline példák (Normál, 2019).
Előadás másolata:

A 2010-es év egy szőlősgazda szemével. Mire jó a Celladam növénykondicionáló készítmény?

A szőlő tavaszi munkái elvégezve.

A legidősebb emberek sem emlékeznek ilyen szőlőellenes időjárásra. A rengeteg, rengeteg, rengeteg eső ellenére a tavaszi, nyári munkák elvégezve A legidősebb emberek sem emlékeznek ilyen szőlőellenes időjárásra.

A rengeteg eső végett, tetejezni, pucolni, rendezni kellett a szőlőket.

Permetezés: Június 22.-én kapott permetezőszerrel az állandó esőzés végett csak június 28.-án tudtam a permetezést befejezni.

Az eső ezután is folyamatosan, állandóan esett Az eső ezután is folyamatosan, állandóan esett. A két szomszédom tízszer permetezett, ennek ellenére először leégett, majd teljesen lerohadt a termésük. Egyáltalán nem szüreteltek! Képek: 37. – 50. Az én szőlőmnek nagy része is elment, de ami megmaradt az november elejéig egészséges maradt, egyáltalán semmilyen rohadás, romlás nem volt tapasztalható. A kevés termés fő oka a hihetetlen rossz időjárás mellett az volt, hogy nagyon későn permeteztem. / 2010. június végén / Viszont részben levélhullás után a tőkéim egészséges hajtásokat neveltek, mint ha tavasz lett volna. A megmaradt fürtök kivétel nélkül egészségesek voltak.

Permetezett, nem permetezett sor egymás mellett:

Permetezett, nem permetezett sor !

Helyi feldolgozás:

Szomszédok szőlei:

A permetezés eredményeként az alábbiak állapíthatók meg: A szőlőtőke a betegségeket leküzdötte és egészséges hajtásokat hozott, mintha tavasz lenne. Az új levelek a friss hajtások teljesen egészségesek. A megmaradt szőlőfürtök teljesen egészségesek, a rengeteg eső ellenére semmilyen ismételt betegség, vagy rohadás nem tapasztalható. A permetezett szőlőből készült mustnak különlegesen finom íze van. Szakértők tíz egyforma üvegből kínált must közül ezt kiválasztották, mint a különlegesen legfinomabbat.

A permetezett szőlőből készült must tulajdonságai: Az első must cukorfoka 15,1-el indult. Ennek ellenére nagyon finom volt. Egészen november elejéig hagytam a tőkén pár fürt szőlőt. Ekkor is egészségesek voltak. Válogatott, legérettebb szemekből készült must cukorfoka emelkedett. Többféle mustot készítettem. A alapmust mellett készítettem édes szemelt szőlőből készített must hozzáadásával 15,1 és 17,5 cukorfok között különböző mustokat. Ezek is permetezett szőlő söprőjén indultak forrásnak! Az összes erjedését külön-külön permetezett szőlő seprőjén indítottam el. Jól záró üvegben napfénynek kitéve, az üveg tartalma ismét forrásnak indul és így nagyon finom pezsgő készíthető belőle. Különleges módon lehetne belőle pezsgőt készíteni. Gyógybor és gyógypezsgő készítés ! De vegyészeket kizárni !!!!!!!!! Csak természet törvényei szerint, minden adalékanyag nélkül !

A minimális esetleges prosztata gondjaim is teljesen megszűntek A készített mustokból napi minimum egy decilitert fogyasztottam legalább 14 napig. Ennek hatásaként a következőket tapasztaltam: A minimális esetleges prosztata gondjaim is teljesen megszűntek - normál vizelés, nulla fájdalom Vérnyomás normálissá vált. - a legmagasabb 247 / 139 volt, de jelenleg 140 / 90 alatt van. Feleségemnek is feltűnt, kérdezte, hogy az utóbbi időben fejfájásra nem panaszkodom a vérnyomásom végett. - úgy a fizikai, mint a szellemi teljesítőképesség feljavult. - egészségi állapot, teljesítőképesség tökéletes.