Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A rendszeres gyógyszerszedők aránya %

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A rendszeres gyógyszerszedők aránya %"— Előadás másolata:

1 A rendszeres gyógyszerszedők aránya %
Forrás: AXA-GKI, szeptember

2 Az orvos által felírt gyógyszert az esetek hány százalékában váltja ki?
Forrás: AXA-GKI, szeptember

3 Az orvos által felírt és kiváltott gyógyszert az esetek hány százalékában kezdi el rendszeresen szedni? Forrás Axa-GKI, szeptember

4 Az orvos által felírt és kiváltott gyógyszer szedésekor – különös tekintettel annak rendszerességére – mennyire követi az orvos előírásait? Forrás: AXA-GKI, szeptember

5 Követi-e az orvos utasításait?
Forrás: SZINAPSZIS, szeptember

6 Az előírt adag módosítása
Forrás: SZINAPSZIS, szeptember

7 Előfordult-e, hogy abbahagyta a gyógyszer szedését
Forrás: SZINAPSZIS, szeptember

8 Drága gyógyszer – elmaradó kiváltás
Forrás: SZINAPSZIS, szeptember

9 A ComFit adatbázis compliance adatai
87 orvosszakmai lapnak + 14 lap supplementumának összes cikke 8 laikusoknak szóló egészségügyi lap összes cikke Időszak: január 1. – október 1. 6784 cikk született összesen: 17 cikknek volt a beteg együttműködés témája 73 cikk született hatóanyagok vagy termékek compliance-ről: 52 cikkben szerepelt készítmény JÓ gyógyszerszedési fegyelemmel 25 cikkben szerepelt készítmény ROSSZ gyógyszerszedési fegyelemmel Forrás: ComFit Kft. további információ:

10 Jó gyógyszerszedési fegyelem Rossz gyógyszerszedési fegyelem
50 hatóanyag: kiugró: aliskiren és a perindopril amlodipin: 4-4 cikk 26 termék: kiugró: Exforge: 4 cikk Rossz gyógyszerszedési fegyelem 22 hatóanyag és két termék: rossz terápiás hűség 11 hatóanyag az „N” ATC csoportba tartozik Forrás: ComFit Kft. további információ:

11 további információ: www.comfit.hu
További érdekességek Amlodipin jó és rossz gyógyszerszedési fegyelemmel is megjelent 8 cikkben több mint egy hatóanyag terápiás hűségére tértek ki, de megjelölés azonos volt, tehát a compliance nem jelentett az adott szerek között megkülönböztető jegyet. A compliance 13 cikkben volt megkülönböztető jegy a szerek összehasonlításában. ATC 1 szerint nézve a compliance említéseket, a „C” ATC csoporthoz tartozó szerekről született a legtöbb említés. Ez egyenes arányban van a „C” csoport elsőségével az össz cikk számban. Forrás: ComFit Kft. további információ:

12 Compliance és reklámok
a 24 „jó compliance-ű” termékből 16 egyben az 50 legtöbbet reklámozott szer közé tartozik 903 reklámozott termék közül mindössze 5 termék reklámjában jelenik meg a jó terápiás hűség A gyógyszerszedési fegyelem tárgyalása csak kis mértékben érhető tetten a magyar szakmai sajtó 2010-es cikkeiben ez idáig. A compliance marketing üzenetként való alkalmazása már csíráiban megjelenik, ár egyelőre nem számottevő. Forrás: ComFit Kft. további információ:


Letölteni ppt "A rendszeres gyógyszerszedők aránya %"

Hasonló előadás


Google Hirdetések