Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmai tanácskozás Szakmai továbbképzési rendszer fejlesztése Salgótarján, 2008 december 16.
Advertisements

1 MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2008 Versenyképesség Minőség Boldogulás Menner Ákos.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
PEDAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
NTP-TSZV- M CSEÖH MŰHELYFOGLALKOZÁS Kutatási eredmények ismertetése Szegő Dóra.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
EFQM, ISO, NMD, KMD, COM SZÖM, IMIP CQAF A szakképzés minőségfejlesztési lehetőségei, útjai a hazai gyakorlatban és az Európai Unióban Menner Ákos 2005.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
BME Részidős Mesterképzés 2015 tavasz Emberi erőforrás menedzsment Teljesítményértékelés Emberi erőforrás menedzsment Teljesítményértékelés Dr. Gyökér.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
A Magyarországon működő iskolai drogprevenciós programok leírása Paksi Borbála, Demetrovics Zsolt, Nyírády Adrienn, Nádas Eszter, Buda Béla, Felvinczi.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” (K ) Az „Innova” kutatás „A helyi innovációk keletkezése,
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
NIIF VoIP projekt aktualitások
Reflexiók a társadalmi és a nonbusiness marketing fogalmi kérdéseihez
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Mayer József Budapest február 27.
Intézményfejlesztés a román-magyar határmentén
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Teljesítményértékelési rendszer
SZÁMVITEL.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
Mátészalkai Szakképző Iskola
Szervezetfejlesztés II. előadás
2.1. Használhatósági célok
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Vállalati értekezlet Cégnév.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai
HEFOP P /1.0 A működési folyamatok mintaszerű újraszervezése az integrált vidéki nagyegyetemek minőségközpontú működésének támogatása.
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Cégnév….. KAIZEN AKCIÓ A ….. TERÜLETEN
Felnőttképzés a közművelődésben
Általános iskola eredménye, értékelése
Vállalati emberi erőforrás menedzsment Teljesítmény-menedzsment.
Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Etikai dilemmák A Közszolgálatban
A Magyarországon működő iskolai drogprevenciós programok leírása
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Céges értekezlet címe Előadó.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Előadás másolata:

Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8 Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4.8. előadás

Szakképzési Önértékelési Modell

Szakképzési Önértékelési Modell Cél – Adottság – Eredmény EREDMÉNYEK Az Eredmények arra keresnek választ, hogy az alkalmazott módszerek meghozzák-e az intézmény által elvárt sikereket. Ezekben a kritériumokban azt kell bemutatni, hogy az intézmény milyen eredményeket ért el és ezen eredmények milyen mértékben az alkalmazott módszerek következményei. Cél – Adottság – Eredmény logika Kulcs- fontosságú eredmények Munkatársi Közvetlen partneri Társadalmi hatás eredményei

SZÖM – Eredmények kritériumok 9. Kulcs- fontosságú eredmények 7. Munkatársi 6. Közvetlen partneri 8. Társadalmi hatás eredményei Társadalom és közvetett partnerek szemszögéből Közvetlen partnerek szemszögéből Fenntartó és stratégiánk szempontjából Munkatársak

A SZÖM III. Eredmények oldalának struktúrája Kötelező vizsgálati terület (1) Kötelezően mérendő kulcsindikátor (K) Benchmarking indikátor (B), mérésük nem kötelező

előre megtervezett céljaival, Eredmények 6. A közvetlen partnerek elégedettségével kapcsolatos eredmények Milyen eredményeket ért el az intézmény a közvetlen partnerek elégedettsége terén előre megtervezett céljaival, más intézmények eredményeivel összehasonlítva, az elmúlt években?

6.b) A közvetlen partnerek elégedettségét alátámasztó számszerű adatok Eredmények 6. A közvetlen partnerek elégedettségével kapcsolatos eredmények 6.a) A közvetlen partnerek véleménye az intézményről és teljesítményéről 6.b) A közvetlen partnerek elégedettségét alátámasztó számszerű adatok

Eredmények 7. A munkatársak elégedettségével kapcsolatos eredmények Milyen eredményeket ért el az intézmény a munkatársak elégedettsége terén előre megtervezett céljaival, más intézmények eredményeivel összehasonlítva, az elmúlt években?

Eredmények 7. A munkatársak elégedettségével kapcsolatos eredmények 7.a) A munkatársak véleménye az intézményről és teljesítményéről 7.b) A munkatársak elégedettségét alátámasztó számszerű adatok

Eredmények 8. A társadalmi hatással kapcsolatos Milyen eredményeket ért el az intézmény a társadalom, illetve a társadalmat képviselő szervek, szervezetek elégedettsége terén - előre megtervezett céljaival, - más intézmények eredményeivel összehasonlítva, - az elmúlt években?

Eredmények 9. A kulcsfontosságú eredmények Milyen eredményeket ért el az intézmény előre megtervezett céljaival, más intézmények eredményeivel összehasonlítva, az elmúlt években?

Eredmények 9. A kulcsfontosságú eredmények 9.a) Az intézmény kulcsfontosságú eredményei előre megtervezett és legfontosabbnak tartott eredmények, kulcsfolyamatok eredményei, pedagógiai/nevelési program céljai, stratégiából adódó kiemelt célok. 9.b) Az intézmény kulcsfontosságú eredményeit alátámasztó számszerű adatok kulcsfontosságú eredményeinek követése, előrejelzése és javítása, intézményi működés hatékonysága.

Adottság – Eredmény kapcsolat Egy tevékenység megfelelő működéséről több adat, Eredmény oldali információ is tájékoztat Egy adat, mutató, vélemény, több tevékenység működésének eredményességéről is tájékoztat

Adottságok – Eredmények kapcsolata 1. Vezetés 6. Közvetlen partnerek elégedettsége 7. Munkatársak elégedettsége 2. Stratégia 9. Az alapvető teljesítménycélokkal kapcsolatos eredmények 3. Emberi erőforrások

Kulcs- és benchmarking indikátorok értelmezése Kulcsindikátorok köre változott SZÖM II. szinten 28 kulcsindikátor Benchmarking indikátorok SZÖM II. szinten 71 benchmarking indikátor Új Értelmezési és Számítási útmutató Már a Benchmarking indikátorok is szerepelnek az útmutatóban

Kérdések

Köszönöm a figyelmet!