Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai"— Előadás másolata:

1 A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai
Felsőoktatási Minőségi Díj Tájékoztató rendezvény február 16. Intézményi Felkészítő Szakmai Konzultáció március 22. A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai

2 A Budapesti Corvinus Egyetem eddig összesen háromszor pályázott intézményi kategóriában a Felsőoktatási Minőségi Díjra ben dicséretben részesültünk, 2008-ban ezüst fokozatú elismerő oklevelet kaptunk. Így már rendelkeztünk: tapasztalattal, előző évekbeli pályázati anyagokkal, adatokkal. 2010-es pályázatunk sikerének egyik fő oka, hogy önértékelési rendszerünk és a pályázat szempontjaihoz igazodó adatgyűjtés ekkorra forrott ki, ekkor tudtunk rendszeresen, szisztematikusan és átfogóan gyűjtött összehasonlító adatokat prezentálni, és segítségükkel valódi fejlődést bemutatni. Mindezen előzmények mellett fontos eleme volt pályázatunk sikerének, hogy: részt vettünk a pályázati tájékoztatón, valamint tanulmányoztuk a sikeres pályázati anyagokat.

3 Pályázati anyagunk összeállítása során a PDCA logika érvényesítésére törekedtünk, vagyis az eredmények mellett jövőbeli terveinket, céljainkat is megpróbáltuk ismertetni. A pályázat 5+4-es struktúrarendszere alapján építettük fel anyagunkat, figyelembe véve a terjedelmi és súlyponti előírásokat. Az egyes pontok bemutatásánál – ahol csak lehetett – kérdőíves véleményfelméréseink eredményeit is bemutattuk. Így nem csak leíró képet festettünk pl. az informatikai infrastruktúráról, hanem ismertettük az egyetemi polgárok véleményét is.

4 Adottságok témakörben bemutattuk:
az egyetemi vezetést, az egyetem szervezeti felépítését, küldetését, testületeit, vezetőit, valamint a vezetés értékelési és fejlesztési mechanizmusait és minőségügyi koncepciónkat. Bemutattuk az egyetemi stratégiát, stratégiaalkotást, a stratégiai célok felülvizsgálatát és támogató eszközeinek fejlesztését. Összefoglaltuk az emberi erőforrásainkkal kapcsolatban a létszám és a munkaerő-kapacitás tervezést, toborzást, kiválasztást, teljesítményértékelési rendszert, javadalmazást, munkakörülményeket. A Partnerkapcsolatok és erőforrások témakör alatt tárgyaltuk a munkaadókkal, a volt hallgatókkal (Alumni) és nemzetközi partnereinkkel való kapcsolatunkat. Mindezek mellett bemutattuk ingatlangazdálkodásunkat, könyvtárainkat és informatikai infrastruktúránkat. Folyamatok bemutatásánál kitértünk az oktatással kapcsolatos folyamatokra, a tehetséggondozásra, az idegen nyelvű képzéseinkre, a hallgatói munkát támogató folyamatokra, a kutatási folyamatokra valamint a tudás- és technológiatranszfer elősegítésére.

5 Eredmények terén bemutattuk:
A közvetlen partnerek elégedettségét, vagyis gólya-felmérésünket, hallgatói véleményezési rendszerünket, végzős hallgatói véleményfelmérésünket, karrierkövetésünket (DPR, Alumni) valamint munkaadókkal készített felmérésünket. A munkatársak elégedettségénél külön kitértünk az oktató/kutató munkatársakkal és külön az adminisztratív munkatársakkal készített felméréseinkre. Társadalmi hatás alatt tárgyaltuk a rangsorokban való szerepléseinket és munkaadói kapcsolatainkat, az ő véleményfelmérésüket. Itt érdemes még a közéleti szerepvállalásokat is megjeleníteni. Kulcsfontosságú eredményeknél bemutattuk az oktatás, a nemzetköziesedés, a kutatás-fejlesztés és az emberi erőforrás menedzsment területén elért eredményeinket, amelyek az egyetem stratégiai célkitűzéseivel kapcsolatos eredményeket tükrözik.

6 Az egyedi, jó intézményi gyakorlatokat, specialitásokat érdemes kiemelni. Így tettünk például, amikor bemutattuk a Budapesti Corvinus Egyetem szakjainak versenyhelyzetét évről-évre feldolgozó elemezési gyakorlatunkat. Nagyobb figyelmet szentelhettünk volna a tartalmak súlypontozására, a célértékekre és a külső összehasonlításokra (benchmarking), a trendek bemutatására és az eredmények alapján indított fejlesztések bemutatására. A pályázat nem csak a pályamunka megírásából áll. Nagyon fontos jól felkészülten várni az értékelő bizottságot. A nyertes intézménynek tájékoztatási kötelezettségei mellett nagy hangsúlyt kell fektetnie a marketingkommunikációra (honlap, logó, hír, kiadványok).

7 Budapesti Corvinus Egyetem nevében!
Sok sikert kívánok a Budapesti Corvinus Egyetem nevében! Pap Viktória Minőségügyi szakreferens


Letölteni ppt "A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések