Thermal Hotel Visegrád **** superior

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

Étrend-kiegészítő vagy gyógyszer? Határterületi termékek elhatárolásának szempontjai Medical Tribune konferencia október 1. Dr.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága HACCP alkalmazása mezőgazdasági termékeknél (Mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek minőségbiztosítási rendszerei)
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Ökológia állattenyésztésünk értékei és felhasználási lehetőségei versenyképességünk növelése céljából Seregi J. – Holló G. – Holló I. – Repa I. Mosonmagyaróvár,
Klikk a folytatáshoz!. Mi a vércukor? A vércukor a vérben lévő szőlőcukor, idegen szóval glukóz. A vércukor szintje egészséges embernél 4,5 - 6,5 mmol/l.
Az élelmiszer-ellenőrzés évi tapasztalatai Foodapest, február 23. – dr. Süth Miklós Foodapest, február 23. – dr. Süth Miklós.
ELTINGA és MTA KRTK KTI Horváth Áron április 7. Lakásárak, támogatások és energiahatékonyság.
Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb.
TIENS DiCHO Csodás otthon DiCHO termékekkel. DiCHO Di Di – jelentése: csökkentés Cho Cho – jelentése: házimunka A DiCHO tehát a házimunkák könnyed csökkentését.
ENERGIA TAKARÉKOS RENDSZERSZEMLÉLET AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN Fehér János okl. kohómérök Fűtéstechnikai szakmérnök Székesfehérvár, 2010.JAN.20.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás.
FOGYASZTÓK TÁJÉKOZTATÁSA. Az élelmiszerek csomagolásán, címkéin feltüntetett információkban a magyar fogyasztók hány százaléka bízik mindig, néha, illetve.
A PAPRIKA, MINT NÉPÉLELMEZÉSI CIKK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
Vetésforgó tervezése és kivitelezése. Vetésforgó Vetésterv növényi sorrend kialakításához őszi búza250 ha őszi árpa50 ha lucerna ebből új telepítés 300.
 Foglalkoztatási programelem támogatása Ft  Szociális Szövetkezet létrehozása  Képzés, foglalkoztatás, gyümölcsültetvény kialakítása  2.
Biomassza Murai Péter Tóth Barnabás Erdős Boglárka Tibold Eszter.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben Konferencia és kiállítás november 9. Nagy létesítmények használati melegvíz készítő napkollektoros rendszereinek.
Zsírok, olajok Trigliceridek. Trigliceridek (Zsírok, olajok) A természetes zsírok és a nem illó olajok nagy szénatomszámú karbonsavak (zsírsavak) glicerinnel.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
A fehérjék emésztése, felszívódása és anyagcseréje
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Hagyományos húsvéti húságazati helyzetkép
Egészséges táplálkozás
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
PANNON-LNG Projekt Tanulmány LNG lehetséges hazai előállításának
Energetikai gazdaságtan
Összeállította: Horváth Józsefné
Dr. Kovács László Főtitkár
A napsugárzás jótékony hatásai:
Étlap Mark Wotney űrhajósnak, aki túlélte a lehetetlent, csontritkulása volt és az egyedülléttől ideges lett.
Költséghatékonyság a vendéglátásban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Helyszín Dátum Előadó Előadó szervezete.

A talajok szervesanyag-készlete
C, H, O,N, S, P,  organogén elemek
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 39.hét Szeptember Hétfő Kedd
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 39.hét Szeptember Hétfő Kedd
Operációkutatás I. 7. előadás
Piaci kockázat tőkekövetelménye
Hormonokról általában Hormonhatás mechanizmusa
A márkázás Marketing gyakorlat 6..
Közétkeztetési Kerekasztal
Szelektív hulladékgyűjtés
Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet
A közlekedés és az idegenforgalom
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Számítógépes szimulációval segített tervezés
Avagy vissza az őskorba!
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
RUGÓK.
AVL fák.
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Új pályainformációs eszközök - filmek
MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA
Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar
A Weende-i takarmányanalitikai rendszer
MÉZEK KÉMIÁJA PÁLYÁZAT
Megújuló energiaforrások
Állandó és Változó Nyomású tágulási tartályok és méretezésük
A gazdasági fejlettség mérőszámai
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Értékeink mentén TOP Pályázat benyújtása.
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Előadás másolata:

Thermal Hotel Visegrád **** superior Így csináljuk Mi! Gyermekételek a Thermal Hotel Visegrád **** superior szállodában Előadók:Hága Péter Ványi László 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Élelmiszerek Fogalma: Emberi fogyasztásra szánt illetve alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan anyag vagy termék. Élelmiszerekkel szemben támasztott legfontosabb követelmények: Emberi táplálkozásra való alkalmas állapot Tápérték (fehérje, szénhidrát és zsírtartalom) Biológiai érték (emészthetőség, vitamin- és ásványisó-tartalom) Élvezeti érték (Külső tulajdonságok: alak, szín, állomány; belső adottságok: íz, illat, zamat.) Élelmiszerbiztonság (mikrobiológiai és toxikológiai-kémiai tulajdonságok) Kollégáink minden esetben ellenőrzik a minőséget az áru átvételkor illetve az alapanyag feldolgozása előtt. 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Élelmiszer csoportosítás Halmazállapot szerinti: folyékony, szilárd Származásuk szerint: ásványi, növényi és állati eredetűek. A feldolgozottság mértéke szerint: nyers vagy feldolgozatlan, feldolgozott. Élettani hatásuk szerint: alaptápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír), védőtápanyagok vitaminok, ásványi anyagok). 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Tápértékek Fehérje-, zsír-, szénhidráttartalom, és a felhasználásukkal számítható energiatartalom Vitamintartalom, esszenciális zsír- és aminosav tartalom Ballasztanyag-tartalom Mikroelem-tartalom Természetes aromaanyagok tartalma Hasznos mikroorganizmus-tartalom 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Élvezeti érték Az élelmiszer élvezeti értéke azt fejezi ki, hogy érzékszervi tulajdonságai milyen mértékben étvágygerjesztők és teszik azt kívánatossá. Az élvezeti értéket a termék következő érzékszervi tulajdonságai adják:          illat, íz, zamat, aroma külső megjelenés állomány, állag, konzisztencia érettség, friss állapot 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Gyermek étrend tervezés lépésről-lépésre Figyelembe vesszük a szállodánkba érkező legkisebb Vendégeink életkorát, mert a választékot ez alapján alakítjuk ki: 0-3 éves 3-6 éves 6-12 éves A menü összeállítást a Konyhafőnök végzi 7 napos forgással. Szem előtt tartjuk a helyi termelők által kínált nyersanyagokat és a szezonalitást. Az egy étkezésre eső napi tápanyagszükséglet bevitel megvalósuljon. A napi választékból egy minden esetben tartalmaz állati eredetű fehérjeforrást. 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Gyermek étrend tervezés lépésről-lépésre Fontos a jódozott konyhasó használata. Ügyelünk arra, hogy az ételízesítőket mellőzzük konyhánkból: leveskocka, só tartalmú ételpor, ételízesítő paszták. Nem célszerű 30%-nál magasabb zsírtartalmú húsokat feldolgozni. Kiemelt fontosságú a tervezéskor, hogy színben, formában, illatban, állagban különböző ételeket kínáljunk. Változatos konyha technológiákat alkalmazunk: főzés, sütés, párolás, konfitálás… Fontos a: tálalás és a HACCP maximális betartása mellett az ételek hőmérséklete. Megjegyzés: koffein és alkohol tartalmú ételeket természetesen nem készítünk Gyermek vendégeinknek 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Allergiát és intoleranciát okozó anyagok Amelyről a 1169/2011/EU rendeletben határoztak, hogy az allergiát és intoleranciát okozó anyagokat az étlapon fel kell tüntetni, vagy legalább szóban tájékoztatni kell a vendéget. Ételallergia: Ételallergia esetén ellenanyag mutatható ki a beteg szervezetében, amely reakciót mutat. Ez azt jelenti, hogy az étel bevitele után azonnal, maximum 1-2 órán belül az adott allergiára jellemző tünetek jelentkeznek. Intolerancia: Az intoleranciák esetében mindig valamilyen enzimdefektus áll fenn. Ez azt jelenti, hogy valamilyen emésztéshez szükséges anyagot nem termel a szervezet. Leggyakoribb fajták: Laktózintolerancia: Tejcukor bontó enzim hiány Glükózintolerancia: Cukor bontó enzim hiány Gluténintolerancia: szénhidrát, fehérje, zsír felszívódási képessége csökken Allergiát és intoleranciát okozó anyagok 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Visi Mókus gyermekbüfé kínálata Főételek: Reggeli kínálat: - zöldségpüré - rántotta - kókusztejes borsófőzelék - tejberizs - rizses csirke gombócok mandulatejben - kukoricamálé - sonkás párolt rizs - müzli - rántott hal rudak - zabkása - szójatejes parajfőzelék - tejbegríz - jérce mellek paradicsom raguban - joghurt - mandulatejes burgonyapüré Deszert kínálat: - mini sajtok rántva - házi túrórudi - rizstejes gombás spagetti - házi pillecukor - mini halpogácsa - vargabéles - gőzölt petrezselymes kukorica - mákos diós nudli - sült szója sajt - habcsók - oliván pirított cukkini - palacsinta - mini pizza, hot-dog, hamburger, gyros - kinder maxi king - húsgolyók Visi Mókus gyermekbüfé kínálata 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Gyermek kínálat Szállodánkban 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Gyermek kérdőív 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Főzzünk együtt a THV-ban! Programjaink között szerepel a: Palacsinta sütés Gofri készítés Mézeskalács díszítés Muffin sütés Kókuszgolyó készítés 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia

Köszönjük a megtisztelő figyelmüket! 2017/11/14 KidsOasis IV.Családbarát Turizmus Konferencia