Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar"— Előadás másolata:

1 Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar
Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék A Veszprémi Egyetem Georgikon Mezõgazdaságtudományi Kar kutatási-fejlesztési tevékenysége kétszázéves múltra nyúlik vissza. Az õsi Georgikon az oktatás mellett a kornak megfelelõ szintû, a mezõgazdaság valamennyi területére kiterjedõ kutató-fejlesztõ tevékenységet is folytatott. Az elmélet és a gyakorlat összekapcsolására való törekvése miatt jelentõs hajtóereje volt a mezõgazdaság és a biológia korai XIX. századi fejlõdésének.

2 Tanszékvezető: Dr. Husvéth Ferenc
Takarmányosok: Dr. Wágner László egyetemi docens Dr. Dublecz Károly egyetemi docens Dr. Pál László tanársegéd Dr. Bartos Ádám tanszéki mérnök Stiller Szilárd PhD hallgató

3 Oktatási tevékenység Agrármérnök Agrárkémikus mérnök
Gazdasági agrármérnök Növényorvos Vendéglátó és szálloda Környezetmérnök Kötelező tárgyak Takarmányozástan (2+2; 4) Takarmányozás technológia (2+2; 3) Takarmánykémia és technológia (1+2;4) Táplálkozás és élelmezéstan Élelmiszerek tartósítása

4 Választható tárgyak: Monogasztrikusok takarmányozása Kérődzők takarmányozása Takarmányanalitika Lótakarmányozás és tartástechnológia Lovasturizmus Lovaskultúra és hagyományok Táplálkozásélettan Human nutrition Élvezeti élelmiszerek Takarmány és élelmiszer analitika

5 Kutatási programok

6 Dr. Wágner László Takarmányok mikroelem meghatározásának módszertani vizsgálata. Takarmányaink toxikus mikroelem (Pb, Cd, Hg, As) terhelése. Zsírsavak meghatározásának módszertani vizsgálata. Élelmiszereink zsíroldható vitamintartalmának (A,E) meghatározása. Takarmányok, élelmiszerek triptofán-tartalmának meghatározása.

7 Dr. Dublecz Károly Toxin megkötő anyagok hatékonyságának in vitro vizsgálata A takarmány ochratoxin-tartalmának hatása broiler csirkék termelésére, anyagcserjére és a szövetek toxin szintjére. Baromfitakarmányok energiaértékelésének továbbfejlesztése Baromfitakarmányok fehérjeértékelése, aminosav-forgalom. Alternatív növényi eredetű fehérjeforrások felhasználásának lehetőségei a baromfi-takarmányozásban. Broiler szülőpár állományok termelésének javítása takarmányozással Hűtött baromfi termékek mikrobiológiai paramétereinek változása a hűtési hőmérséklet függvényében.

8 Kutatási feltételrendszer
Állatház Takarmánykeverő

9 Kutatási feltételrendszer
Laboratórium Új műszerek: WICAM toxin mérő műszer Fiber Cup rostmeghatározó atomabszorpciós készülék gázkromatográf spektrofotométer

10


Letölteni ppt "Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar"

Hasonló előadás


Google Hirdetések