Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA"— Előadás másolata:

1

2 MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA
Biológiai-élettani szükségletek (Amit eszünk, azzá leszünk) A biztonság szükséglete A szeretet szükséglete (Kant: az ember társas lény) Szeretünk,hogy szeressenek! Az elismerés szükséglete („dolgozom,mert elismerik a munkámat”) Kognitív szükségletek (tudni,érteni,tanulni) Esztétikai szükségletek (szépség, rend, tisztaság) Az önmegvalósítás szükséglete ( azzá váltam, amivé akartam??!!) BIYOVIS MUNKATÁRS ÉS A PIRAMIS?

3 A FELNŐTTÉ VÁLÁS „RÖGÖS” ÚTJA
EMBRIONÁLIS ÉS CSECSEMŐKOR (0-1 év) KISDED-KISGYERMEKKOR (1-3 év) ÓVODÁSKOR(3-6 év) KISISKOLÁSKOR (6-10 év) PUBERTÁRSKOR(10-18 év): PREPUBERTÁRS(10-14 év) PUBERTÁRS (14-16 év) POSZTPUBERTÁRS (16-18 ÉV)

4 SZELLEMI KÉPESSÉGEK FEJLŐDÉSE
IQ SZAKASZOK 0-3 év neuronok „tánca”=ITT DŐL EL MINDEN!(30 milliárdból=100 milliárd neuron!) 3-6 év a neuronok kapcsolódásának ideje= MIÉRT? KORSZAK 6-10 év feltöltődés=a szocializáció és a szellemi képességek kiteljesedése („gyepesedés” elkerülése:ok-okozat keresése) 10-16 év az IQ szakaszának befejező időszaka, megoldó képesség fejlődésének befejezése ( IQ nem fejlődik tovább)

5 ANYA- GYERMEK KAPCSOLATA A TESTI-LELKI FEJLŐDÉSBEN
A KÖTŐDÉS 1. BIZTONSÁGOS= AZ „ŐSBIZALOM” KIALAKÍTÁSA Maslow piramisának első 3 lépcsője, szeret teljes környezetben alakul ki 2.ELKERÜLŐ=ingerszegény környezet (ha anyát nem érdeklem, akkor senkit sem) befele fordulás, ez lesz a stratégiája 3. AMBIVALENS=KAPASZKODÓ ÉS EGYBEN TOLÓ IS! Ambivalens az anya, ezért a gyerekben ki sem alakulnak az attitűdök,nincs megoldási stratégiája DEZORGANIZÁLT= menekül az anya majd a világ elől is! Saját magához is agresszív-azért nem szeretnek, mert bennem van a hiba! Nincs stratégiája! B.I.P. ÉS A KÖTŐDÉS

6 A SZÜLŐK ÉS A GYERMEK KAPCSOLATA:
A korai szakaszban az anya a teljesen meghatározó: a legfontosabb a fizikai érintés már az embrionális szakaszban! Már 3 hónapos kortól mindent hall! Felélénkülési reakció : színek, hangok: megtanulja, mit kell tennie, hogy figyeljenek rá! Megkülönböztető: 6 hónapos kortól felismeri anyját! Helyzetváltoztató: kúszik-mászik, hogy a közelünkbe kerüljön Anya- lánya: nőiesség, női erő (olyanná válni) Anya-fia: probléma az elvált szülőknél! Apa-lánya biztos társ láttatása, fizikális erő Apa-fia instrumentális feladatok elsajátítása PUBERTÁRSKOR VÉGE: ENGEDJETEK EL!

7 HOGYAN SEGÍTHET A BIYOVIS? MIT, MIKOR, MIÉRT?
OPTIVIT : 11 vitamin! FOLSAV (B9M vitamin), ,piridoxin(B6) aminosav szintézis,(alkohol, dohányzás, fogamzásgátlónál sokat,60 enzim működése) cink: szénhidrát-zsír anyagcsere,350 enzim működése, Mg, réz,szelén stb. BiyovitGold+Optivit+króm+Aranygyökér+Ginkgo +Ginzeng+Q10 (24 elem) LCVitamin MultiDrops (4 éves kortól) Melissan stb.

8 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
„ NEM AZ FOGJA GYERMEKEIDET SIKERES LÉNYEKKÉ TENNI, HOGY TE MIT TESZEL ÉRTÜK, HANEM AZ,HOGY MEGTANÍTOTTAD-E ŐKET ARRA,HOGY MIT TEGYENEK MEG ÖNMAGUKÉRT” ANN lANDERS

9 Következő Webkonferencia:
2017. Szeptember 11.


Letölteni ppt "MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések