VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
Advertisements

MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
Az IKER önértékelő IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
vizuális megismerés – vizuális „nyelv” vizuális kultúra
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
ESETTANULMÁNY Készítette: Fenyvesi Petra
Kispálné Horváth Mária
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Teljesítményértékelési rendszer
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Konfliktusok az iskolában
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
HHR.
„Mindegy, hogy képességeid mekkorák, fő, hogy a tőled telhető legjobbat formáld belőlük és általuk.” (Weöres Sándor)
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Pedagógusokat segítő szerepek
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Az iskolai szervezet és fejlesztése
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Iskolai szociális segítő
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
A tehetséggondozás kihívásai
Előadás másolata:

VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS A szenvedély elsodor. Az ész a gyeplő, amely megfékez” Benjamin Franklin VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS

KÖZNEVELÉSI MESTER-VEZETŐ VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS PEDAGÓGUS SZAKVIZSGA KÖZOKTATÁSI VEZETŐ KÖZNEVELÉSI MESTER-VEZETŐ ??? irányítói szint 10-16 év vezetői gyakorlat 30-35 évesek

KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ Elmúlt 5 év hazai változásai Nemzetközi tendenciák Új vezetői kompetenciák

KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ KÉPZÉSI TARTALOM Vezetői identitás Önismeret szerepe a vezetésben Időgazdálkodás Stresszkezelés Etikett, protokoll Coach szemlélet a vezetésben Együttműködés, kooperáció Vezetői visszajelzés és értékelés Csapatépítési módszerek Köznevelési intézmények élete Jogi környezet változásainak kezelse Értekezletveze-tés Szabályzatké-szítés Digitális média kezelése Medializált terek Multitasking IKT hatékony használata Adatvédelem

KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ Az első végzett évfolyamtól kapott vélemények: A képzés során nagyon sokat fejlődtem a vezetés szinte minden fontos területén. Megerősítést kaptam sok tekintetben, új ismereteket szerezhettem olyan területeken, amelyeket a hagyományos továbbképzési rendszerek nem érintettek. Sok mindenben megerősítést is kaptam eddigi vezetői munkámat illetően, de szembesültem azokkal a hibáimmal is, amiken változtatnom kell a jövőben, hogy munkámat professzionálisabban végezzem. Mindenképpen sikerült, mint vezetőnek szembenézni a hibáimmal, illetve, hogyan kell változtatni. Szemlélete formáló volt a képzés, gondolat elindító. Megerősítést kaphattunk abban, hogy mit csinálunk jól és hol kell változtatni. A napi tevékenységemet segítette, frissítettem az addigi ismereteket, megújítottam, más szemlélettel végzem munkámat. A megszerzett tudást rögtön megosztottam kollégáimmal, jó érzés volt, hogy újat tudok mutatni, ami hasznos, napi feladatvégzésünket, munkánkat, együttműködésünket segíti.

KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ Javaslat jogszabályi változtatásra 3. Vezetői pályázatnál kötelező (2021-től) Előny vezetői pályázatnál (2020-ig MERRE TOVÁBB . . . . . . . ? ? ?

A vezetői tevékenységek során –az alábbi tevékenységek fejlesztésére kell fokozott figyelmet fordítani: Cél kitűzése Vezetői munka Problémamegoldó képesség Kommunikáció Képzés és tanácsadás Változás- és konfliktuskezelés Időgazdálkodás Értékelés

A vezetői visszajelzés tantárgy oktatásának célja A közoktatási vezetők saját élményű gyakorlatra és tapasztalatra épülő fejlesztési beállítódásának konkrét helyzetekből, esetekből kiinduló elemzése, kialakítva a Cselekedni – Megtapasztalni – Észlelni – Megérteni – Megoldást találni – Cselekedni folyamat alkalmazását saját vezetői munkájukban, kollégáikkal való kapcsolatok kezelésében.

A vezetői tevékenység komplex rendszere A fejlesztő értékelés felfogása szerint  egy oktatási szervezet is csak olyan mértékben képes fejlődni, amilyen mértékben a benne dolgozó munkatársak képesek a fejlődésre. A megfelelő módon közölt visszajelzéssel nagymértékben elő lehet segíteni valakinek a fejlődését. A humán rendszerekben azzal kell szembenéznünk, hogy az alkalmazottaknak különböző a lelkiviláguk, magatartásuk, egymáshoz való alkalmazkodóképességük.

Kompetenciák kontaktus kezelés, ezek használata, az információhiány felismerése, az információ szisztematikus szervezése, az információk gyűjtése, elemzése, feldolgozása, ellenőrzése, tárolása, az információk „visszanyerése”, a feladatok koordinálása, a prioritások megállapítása, feladatok és felelősségek sokféleségével való bánás, az ellenőrző rendszerek kiépítése, emberek viselkedésének megfigyelése, a problémák visszavezetése forrásukhoz, támogató, fejlesztő visszajelzést adása, konfliktuskezelés, kapcsolatépítés, a fejlődés iránti elkötelezettség, a befolyásolás, az eredmény-orientáltság.

A szenvedély elsodor. Az ész a gyeplő, amely megfékez” Benjamin Franklin KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!