A tékozló fiú (Lukács 15, 11-32)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)
Advertisements

Úton böjtben.
Feltehetek egy kérdést?
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
A szabadítás öröm-e? (az idősebb tékozló fiú) Lukács 15,25-32
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Isten ajándéka embertől emberig
Ádventi ráhangoló gondolatok
ALAPIGE: 1Kir 3,
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Zene: Claydeman Klikkelj!
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Névnapodra Szeretettel
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ébresztő!.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Zene nem szól már és minden távol jár, jöhetek Hozzád
Ami lehetetlen az embereknek, az lehetséges az Istennek. Lukács 18, 27.
Uram, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
Ki a szívét osztja szét....
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A szabadítás öröme (a kisebbik tékozló fiú). „Amit ma megehetsz ne halaszd holnapra.” népi „bölcsesség”
Az Élet Igéje szeptember „Illett, hogy vigadjunk és örvendezzünk, mert öcséd meghalt, de föltámadt; elveszett, de megkerült.” (Lk 15,32)
BB Biblia-kör.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Az Élet Igéje április.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
Alexander Fleming igaz története.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE
Beszélgessetek arról, amikor hálásak voltatok valamiért!
Vágyaink Isten mérlegén
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA
Isten félelemben és szomorúságban
Jézus tanítása az irgalomról és a megbocsátásról.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
A történet régen esett meg
Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”
Bosszú helyett szeretet
Az élet tisztelete 6. Parancsolat „Ne ölj!” 2 Mózes 20, 13.
Kérdések az alkalomhoz:
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
Előadás másolata:

A tékozló fiú (Lukács 15, 11-32)

Tudod-e mi példázat? A példázat olyan példatörténet, amely segít megérteni egy fontos gondolatot. Jézus gyakran beszélt példázatokban, amelyekben a korabeli élet dolgaihoz hasonlította Isten szeretetét.

Olvassátok el és beszéljétek meg a tékozló fiú történetét! tékozlás=pazarló, fecsérlő, herdáló Olvassátok el és beszéljétek meg a tékozló fiú történetét! Egy embernek volt két fia. A fiatalabb kikérte apjától a család vagyonának ráeső részét, amit az apja oda is adott neki. A fiú elköltözött távoli vidékre és ott eltékozolta a vagyonát. Nem maradt neki semmije. Ezért beállt disznópásztornak, s azt ette amit a disznók, mert senki sem adott neki ételt. Ekkor magába szállt és elhatározta, hogy vissza megy apjának házába. Mikor az apja meglátta, boldogan fogadta. Nagy vendégséget tartott örömében a fia tiszteltére. A bátyja ekkor nagyon megharagudott és ezt monda apjának:- Látod és mióta szolgálok neked, és te nem adtál nekem egy kecskegidát sem, hogy mulathassak a barátaimmal. Fiam, - mondta az apja- Vigadnod és örülnöd kellene, hogy a te testvéred elveszett és megtaláltatott!!

A tékozló fiú... Isten helyett mindenféle más utakat választott, de ez csak rövid ideig jelentett örömet számára. Amikor felismerte, hogy rossz úton járt, változtatni akart , így visszatért a jó útra Istenhez. Isten olyan, mint a szerető szülő, mindig örömmel és szeretettel fogadja az embert!

Tudod-e mit jelképeznek az alábbi tárgyak és szavak? Üdvözlő csók=megbocsájtás Gyűrű=hatalom Saru=szabadság Díszes ruha=visszafogadás Vagyon, pénz= része lesz benne Bűnbánat: annak felismerése, hogy hibát követtünk el, és szeretnénk megváltozni. Megtérés: a rossz tettek elhagyása, visszatérés Isten útjára.

Jegyezzétek meg az igét és eszerint viselkedjetek! „Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek…” (Apcsel. 3, 19)