Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isten félelemben és szomorúságban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isten félelemben és szomorúságban"— Előadás másolata:

1 Isten félelemben és szomorúságban
(Olvasmány)

2 Te mikor szoktál elszomorodni?
Szomorú vagyok, ha nem jól teljesítek; ha elveszítem a féltett tárgyaimat; ha az osztálytársam, barátom megsért; ha én sértem meg őt; ha szomorú embereket látok;

3 Te mitől szoktál félni? Félek, ha sötét van; ha egyedül vagyok;
ha ijesztő dolgot látok a TV-ben, a Neten; a szirénázó autó hangjától ; a veszélyes állatoktól ; a betegségektől ; a vihartól.

4 Értelmezzétek az alábbi igét!
„Aki a Felséges rejtekében lakik, A Mindenható árnyékában pihen, Az ezt mondhatja az Úrnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom.” (Zsoltárok 91, 1-2) Isteni felség: mindenek fölött levő, és senkinek alá nem vetett hatalom. Mindenható árnyékában pihen: az árnyék menedéket jelent Rejtek: aki a felséges Isten rejtekében van, az védettséget kap

5 Olvassátok el és jegyezzétek meg!
Isten veled van, amikor védtelennek érzed magad. A Mindenható Úr, aki mindent tud és mindent megtehet, számon tartja félelmeidet és szomorú napjaidat, gondjaidat is. Vigasztalásával, erejével segítségedre siet, mint ahogyan az anyamadár gondozza és védelmezi fiókáit.

6 Olvassátok el az alábbi történeteket. Tudtok –e hasonlót mesélni
Olvassátok el az alábbi történeteket! Tudtok –e hasonlót mesélni?? ÁRNYÉK… „Nagyapám fáradt öregember volt. Folyton a nagy eperfa árnyékát kereste. Délutánonként szívesen leheveredtem mellé. - Nagyapám, miért mindig ez eperfa árnyékában üldögélsz, mikor olyan szépen süt a nap? - Szeretek az árnyékban üldögélni, védelmet, rejteket ad a szememnek ártó fény ellen. - Ó, akkor értem már miért mondjuk, hogy Isten árnyékában jó megpihenni. - Bizony így van, jól értelmezed.”

7 FELSÉGES... „ - Nagyapa, mit jelent az, hogy felséges?
Mit? Fel és nem le, fent és nem lent, felséges, magasabb rendű, felettünk álló. Mint a „felséges királyom, életem-halálom kezedbe ajánlom?” Valahogy úgy… A Felséges Isten életünk Ura, vigyáz ránk és gondol velünk szükségünk szerint.”


Letölteni ppt "Isten félelemben és szomorúságban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések