Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”"— Előadás másolata:

1 Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”
A 7. parancsolat 2. Mózes 20, 14

2 Paráználkodás – hűtlenség
Értelmezzétek, mit jelent a – PARÁZNÁLKODÁS – kifejezés. Hűtlenség: Becsapja, megcsalja házastársát Következménye: Hűtlenség bánat szomorúság harag elhagyatottság bánat szomorúság harag elhagyatottság

3 Olvassátok el a történetet. Beszéljétek meg!
Dávid és Betsabé 2 Sámuel 11, 1-12 Dávid a királyi palota tetejéről meglátta Betsabét fürödni, aki Úriás felesége volt. Az asszony szép volt. Dávidnak annyira tetszett, hogy magához hívatta. A férjét Úriást pedig elküldte harcolni, kitette a halál veszélyének. Úriás meghalt. Felesége elgyászolta. Dávid ezután magához vette. Gyermekük lett. Isten Nátánnal üzent Dávidnak: Miért tettél olyan, ami az Úrnak nem tetszik? Leöletted Úriást, hogy a felesége a Te feleséged legyen. Dávid így felelt: Vétkeztem az Úr ellen! Nátán ezt mondta:Az Úr elengedte vétkedet! Azonban Dávid és Betsabé gyermeke meghalt. Keserűség, bánat, szomorúság következett a hűtlenkedés után.

4 Te tudsz hűséges lenni a barátodhoz? Beszéljétek meg.
Hűség és kitartás Olvassátok el! Te tudsz hűséges lenni a barátodhoz? Beszéljétek meg. Istenhez és az emberekhez, a házastárshoz való hűség összefügg egymással. A hűtlenségben minden összetörik, sérül. Tehát: Légy hűséges! Tiszteld Istenedet, embertársaidat, barátaidat. Isten a házastársak egymás melletti kitartására biztat!

5 A barátságról szól Micimackó alábbi története.
Hűség és kitartás A barátságról szól Micimackó alábbi története. Nézzétek meg!

6 Kihez, mihez vagy hűséges? Beszéljétek meg!
Hűség és kitartás Kihez, mihez vagy hűséges? Beszéljétek meg!


Letölteni ppt "Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések