Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik."— Előadás másolata:

1 Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik barátokról. Pál mindig Istenre bízta, hogy mutassa meg hova kell menni. Így jutott el Szilással és kísérőivel Philippibe.

2 Olyan boldog vagyok mindattól, amit tőletek hallottam! Szeretném, ha megkeresztelnétek az Úr nevében! Legyen áldott a mi Urunk, akinek követője letté! Köszönjük a szállást, amit házadban kínálsz nekünk és el is fogadjuk. Szombaton az imahelyen sok asszony buzgón hallgatta őket.

3 Ezek a férfiak Isten igaz szolgái! Azért jöttek, hogy mindenkinek beszéljenek a megváltás örömhíréről! Jó jövedelmet szerez gazdáinak ez a lány jóslásaival! De már nem először kiabál utánunk, borzasztóan zavaró! Engem is bánt a dolog! Egy következő napon az imahelyre tartva…

4 Szellem! Jézus nevében megparancsolom neked, menj ki belőle!

5 Uram, nem látom többé a jövőt! Nem tudok már így pénzhez jutni! Ez hihetetlen! Mit tettek vele ezek az emberek?! Azonnal el kell vinnünk őket a bíróságra! Majd ott felelnek tetteikért! A lány érezte, hogy ki is ment belőle. Gazdáihoz fordult:

6 Ezek a zsidó emberek bajt hoznak városunkba! Bíró Úr, hallgasson meg minket is! Tartóztassák le őket! A béke megzavarása miatt! Vetkőztessétek le őket! Vesszőzzétek meg őket és vessétek őket a tömlöcbe! A bíróságon panaszt nyújtottak be ellenük.

7 Jól nézünk ki testvér! Csupa vér mindegyikünk! Jól összevertek minket! Bízok az Úrban! Igen. Ö biztosan velünk van és segít! Dicsérjük őt himnuszokkal A börtönben éjféltájban.

8 Fantasz tikus lehet az Istenük, ha ilyen erős hitet tud ébresz- teni!

9 Énekeljünk mi is velük!

10 Megrepedtek a falak! Nézd kinyíltak az ajtók és a bilincsek eloldódtak! Mi ez a hatalmas morajlás? Hallod Szilás testvér?

11 Mi történik itt? Minden ajtó nyitva! A vakok biztos mind elmenekültek. Végzek magammal, úgy is ezt tennék velem a bírák! Ne tégy magadban semmi kárt, mert mindannyian itt vagyunk!

12 Fáklyát! Döbbenetes, amit tettetek! Énekeltek, amikor jól összevertek titeket. A foglyokat visszatartották a szökéstől, pedig elszökhettek volna. Ezt csak az igaz Isten erejével tehettétek! Valóban igazat mondtál!

13 Elviszlek titeket a házamba!

14 Mondjátok meg, mit kell tennem, hogy üdvözüljek? Miatyánk aki a meny- nyekben vagy… Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülni fogsz te és házad népe! Most tanítunk titeket Jézusról és az ö tetteiről. Engedjétek meg, hogy sebeiteket rendbe tegyem! Kereszteljetek meg mindannyiunkat a családban!

15 Legyetek vendégeim! Osztozzatok örömünkben, hogy mi is az Úr családjához tartozunk! Áldjuk az Urat hatalmas tetteiért ! Asztalt terített nekik…

16 A bírák üzenik, hogy engedd szabadon azokat az embereket! Pál testvér a bírák ideküldtek, hogy bocsássalak szabadon benneteket! Menjetek, távozzatok békével! Virradat után...

17 Ítélet előtt nyilvánosan vesszőztek meg minket, pedig római polgárok vagyunk! Most meg titokban akarnak elbocsátani? Nem! Ők maguk vezessenek ki minket! Itt vagyok, hogy szabadon bocsássunk benneteket! Kérünk, távozzatok a városból! Menjünk Szilás testvér Lídia asszony házába, hogy beszéljünk nekik is az Úr tetteiről!


Letölteni ppt "Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések