Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bosszú helyett szeretet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bosszú helyett szeretet"— Előadás másolata:

1 Bosszú helyett szeretet

2 Tudod-e, mit jelent a bosszú?
A bosszú néha kegyetlen ártó tett az elszenvedett sérelemért,bántalomért, viszonzásul. Például: Megsértették a családomat, ezért bosszút esküszök ellenük… Néha bosszúból dacolunk másokkal szemben, mert haragszunk rájuk valamiért. Például: Egy gyerek bosszút forral a tanár ellen, amikor az egyest adott a feleletére és nem szólal meg, feleltetéskor , dacból… csak azért sem… Mély haragot, dühöt érez, az aki „vissza akarja adni” azt amivel őt megbántották. Pédául: Megverem, csak találkozzunk, kilyukasztom a kerékpárja gumiját, az már biztos…

3 Szeretet- összetartozás
Beszélgessetek az összetartozásról!

4 Bosszú helyett szeretet
Jézust is gyakran megbántották és visszautasították, pedig ő Isten szeretetét hozta az emberek közé. Mégsem vezette őt válaszában sértődöttség vagy bosszúvágy. Ha szeretettel viselkedünk mások iránt minden helyzetben, azt krisztusi lelkületnek, indulatnak nevezzük. Mondjatok példát a saját életetekből a krisztusi lelkület megnyilvánulására!

5 Jézust nem fogadják be egy samáriai faluba
Olvassátok el és beszéljétek meg az alábbi történetet! Jézust nem fogadják be egy samáriai faluba (Lukács 9, 51-56) Jézus Jeruzsálembe indult. Szállást kéretett egy samaritánus faluban, mert rájuk esteledett. Tudni kell, hogy a samaritánusok ellenségei voltak a zsidóknak, s ezért utasították el a szálláskérőket igen haragosan és ellenségesen. Jakab és János így szóltak: - Uram akarod-e, hogy ezt mondjuk: Szálljon le tűz az égből és eméssze meg őket??” Jézus feléjük fordult és megszidta őket: - Nem tudjátok , milyen lélek van bennetek, mert az Emberfia nem azért jött, hogy az emberek életét elveszítse, hanem, hogy megmentse.

6 „Az az indulat legyen bennetek, amely Jézus Krisztusban is megvolt.”
Jegyezzétek meg az igét, és próbáljatok e szerint viselkedni! „Az az indulat legyen bennetek, amely Jézus Krisztusban is megvolt.” (Filippi 2.5)


Letölteni ppt "Bosszú helyett szeretet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések