Pályaválasztási tanácsadás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyílt napok szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban k ö z é piskolára elők é.
Advertisements

A 2013/2014. tanévben. KIFIR működése 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 37. § (1) bekezdése alapján az általános iskola tanulója esetében a felvételi.
1 Pályaválasztás 2015/2016 Gyulai Implom József Általános Iskola.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
VIZSGAFELADATOK PMMIK, MÁJUS 26. LETÖLTHETŐ:hr2.pte.hu/vizsgappt.
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
A 2016/2017. tanév rendje Kecskemét, augusztus 29. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Felvételi jelentkezés február. Csak az itt található tájékoztató tartalmazza a hivatalos információkat! A jelentkezési határidő: 2016.
október 24.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma Pályaválasztási tájékoztató 8. osztályos tanulók részére.
Üdvözöljük a iskolaév beiskolázási bemutatóján
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Pályaválasztási szülői értekezlet Készítette: Gede Eszter
A szakiskolák aktuális problémái
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Gyulai Implom József Általános Iskola
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Az iskola bemutatása 2007 régebben: 624. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola.
Középfokú felvételi eljárás a 2016/2017. tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
MOB (MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG) felügyeletével
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
2017. Szeptemberében induló képzések
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
A matematikatanítás aktuális kérdései február
Integráció a felsőoktatási könyvtárak szolgáltatásfejlesztésében
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
szakmai referens, országos versenyszervező
A kétszintű érettségi.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Felvételi
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi eljárás dokumentumai
Beiskolázás 2017/2018 középfokú felvételi eljárás
A Nemzeti Pályainformációs Portál
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
középfokú felvételi eljárás
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Hallgatói juttatási rendszer
A középfokú felvételi eljárásról röviden…
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
A középfokú felvételi eljárás rendje
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói.
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink fizikából a es tanévben
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István EFOP pályaválasztási.
Középfokú felvételi eljárás a 2017/2018. tanévben
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Érettségi 2006-os év Szülői ért okt. 28.
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Iskolai szociális segítő
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Felvételi a középfokú iskolákban 2019.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
A tehetséggondozás kihívásai
TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT
Előadás másolata:

Pályaválasztási tanácsadás 2016-2017. tanév II. Rákóczi Ferenc Tagiskola

Felvételi eljárás menetrendje 2016. 10. 20. A középfokú iskoláknak, kollégiumoknak nyilvánosságra kell hozniuk honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. 2016. 11. 15. A Hivatal közzéteszi a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét. 2016. 12. 09. A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára

Felvételi eljárás menetrendje 2016. 12. 13. Az Arany János Tehetséggondozó Programjára történő pályázatok benyújtása. 2017. 01. 21., szombat 10.00 óra !!! Központi írásbeli felvételi vizsgák az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban. Központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára az érintett intézményekben.

Felvételi eljárás menetrendje 2017. 01. 26., csütörtök 14.00 óra Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a kilencedik évfolyamra, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára azoknak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. 2017. 02. 09. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények a Hivatal által meghatározott módon értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat.

Felvételi eljárás menetrendje 2017. 02. 15. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Hivatalnak. 2017. 02. 20.-03. 09. A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében.

Felvételi eljárás menetrendje 2017. 03. 09. – 15. Ebben az időszakban kerül fel az ideiglenes felvételi jegyzék az iskolák honlapjára. 2017. 03. 16-17. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában. 2017. 04. 26. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Felvételi eljárás menetrendje 2017. 06. 22-24. Beiratkozás a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési - és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

Pályaválasztási programok Pályaválasztási kiállítás – október 14. Műhelylátogatás – november 9. Nyílt napok Iskolák honlapja Pályaválasztási tanácsadó kiadvány

Központi felvételi Több tagozatra szükséges Érdemes megírni Előkészítők Indokolt esetben lehet csak pótló felvételire menni Matematika és magyar SNI-s, BTM-es tanulók esetében kérhető plusz idő és mentesítések figyelembe vétele Egységes helyszín Az értesítést be kell hozni az iskolába

Nyílt napok Minden középiskola szervez nyílt napot Tanítási időben szervezett nyílt napra 3 alkalommal lehet elmenni Igazolást kell hozni a részvételről Időpontokról folyamatos tájékoztatás Iskolák honlapja Lehetőség szerint a szülő is kísérje el a tanulókat

Jelentkezési lapok Papír alapon küldjük haza A tanuló adatait és a megjelölni kívánt szakokat, iskolákat kell kitölteni Minimum 3 szakot jelöljünk meg Szülő által aláírva visszaküldeni határidőre Elektronikus kitöltés Nyomtatott, teljes változat aláírása Határidők betartása

Előkészítők Horváth Krisztina - magyar Gelencsér Hajnal – matematika A hét kedd 7-8. óra B hét szerda 7. óra Gelencsér Hajnal – matematika A-B hét kedd 14:00- 14:45 Mecsár Emese – magyar A hét kedd 7. óra, csütörtök 7. óra B hét csütörtök 7. óra

Előkészítők A középiskolák is tartanak előkészítőket Fizetős foglalkozások Honlapokon, telefonon információ

Arany János Tehetséggondozó Program Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek számára Táncsics Mihály Gimnázium Kedvezmények Szigorú feltételek

Nemzeti Pályaorientációs Portál Segítség a szülőnek, tanulónak Iskolai kereteken belül is használjuk Kérdőívek Iskolakereső Segít a döntések meghozatalában Reális, elérhető célok kitűzése http://eletpalya.munka.hu/

Elérhetőségeink Telefon: 82/5152-960 E-mail: info@rafeisk.hu Cím: 7400 Kaposvár, Kanizsai u. 67. Pályaválasztási tanácsadó: Vörös Ildikó Elérhető minden pénteken 14:00 – 15:30-ig az iskolában Más időpontban előzetes egyeztetés után.

Köszönöm a figyelmet!