A Gyógyszerhamisítás veszélyei Szellemitulajdonjog-védelem a gyakorlatban III. rész Amit egy középiskolásnak tudni illik... TE DÖNTHETSZ!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
Advertisements

TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Directions: Answer all the below questions and ask your consultant to provide you with your results! Directions: Answer all the below questions and ask.
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
A Drog és a Kábítószer fogalma
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
Dr. Matejka Zsuzsanna „Gyógyszerterápiás gondozás”
A GYÓGYSZERHAMISÍTÁS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS VETÜLETEI
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
A tőzsdei bevezetés felügyeleti szempontjai
A rossz hír hozóját lefejezik ugye …
„LEHETŐSÉGEK, KIHÍVÁSOK” Lakitelek Népfőiskola január 25.
Body Mass Index vagyis Testtömeg index
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Az internetes gyógyszervásárlás veszélyei
Hamisított gyógyszerek: A kék tabletta másik útja Dr. Rékassy Balázs M
Reklámok az interneten: célozni tudni kell! Erőss Csaba.
UFS Group Sales Képzés Zárástechnika Készítette: Németh István
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
Antibiotikum- rezisztencia
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre a Kormányhivatal helyi népegészségügyi szakigazgatási.
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
SFI – Affiliate marketing "Strong Future International."
Gyógyszerek minőségbiztosítása GMP alapelvek
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Konferencia a gyógyszerbiztonságról – OGYI július 2. Gyógyszerhamisítás - az EU egységes fellépése Dr. Szepezdi Zsuzsanna Főigazgató OGYI.
SZÜLŐK LÁZZAL, LÁZCSILLAPÍTÁSSAL KAPCSOLATOS ISMERETEI
13 tanács egy életre.
Vényköteles gyógyszerek expediálásakor végzendő betegoktatás
Citosztatikus keverékinfúziók előállítása I.
Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára.
Olvasd lassan és csendben!.
Informatika a gyógyszertárban
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Online értékesítési modellek
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre ÁNTSZ-engedélye van, amit az üzlet működését engedélyező.
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
Köszöntünk az bemutatóján FUEL FREEDOM INTERNATIONAL HUNGARY.
Olvasd lassan és csendben!
Norvegija – Šiaurės pašvaistė 45 le cke az életben Nov 2009 He YanMusic: snowdream.
MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET Good Distribution Practice TÁVOKTATÁS MODUL TESZT Dr. Lakatos Péter PhD Magyar Logisztikai Egyesület, Alelnök, Logisztikai.
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
WLS B EMUTATÓ Az év üzlete!!! Készítette: Bakai Éva.
A gyógyszertárak és az ÁNTSZ feladatai a megváltozott jogszabályi környezetben Dr. Bódis Lászlóné országos tisztif ő gyógyszerész.
A gyógyszertárak hatósági felügyelete szakmai ellen ő rzési szempontok Dr. Bódis Lászlóné országos tisztif ő gyógyszerész.
Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. Uniós elvárások teljesítése a gyógyszertárakban.
1 [KATAPULT LIVE ADÁS] Hogyan vegyél fel online marketinges csapattársat?...avagy így válaszd ki a legjobb embert, a legrövidebb idő alatt!
Mit kell tudni a gyógyszer interakciókról? Dr. Vas Ádám kutatási főtanácsadó Richter Gedeon Nyrt egyetemi tanár SZTE ÁOK I. Belklinika Hatások és ellenhatások.
1 Hogyan szerezz affiliate partnereket, akik többszörözni tudják a bizniszed?
Ezt szavazták meg az év legjobb jének
Hatékony kereskedés és marketing az interneten
Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti Drogmegelőzési Intézet
45 lecke az életben Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Therápia segítő program
Matematika Klikej Zene: ERA - Cathar Rhythm K.K.03/09.
VÉDEKEZZÜNK ELLENE! Ruházattal, kullancsriasztó szerek használatával
Napjaink legfontosabb ipari ágazata, az elektronika
Ezt szavazták meg az év legjobb jének
Gyógyszerszedés a hétköznapokban
Miért veszélyes a gyógyszerhamisítás?
Előadás másolata:

A Gyógyszerhamisítás veszélyei Szellemitulajdonjog-védelem a gyakorlatban III. rész Amit egy középiskolásnak tudni illik... TE DÖNTHETSZ!

Miért veszélyes a gyógyszerhamisítás? Mottó: Gyógyszert a gyógyszertárból!

Ki használt már életében valamilyen gyógyszert ? Én még fájdalomcsillapítót se veszek be...... Vitamint szedek Minden nap. Magas a vérnyomásom....

A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk Mindenki használt már életében valamilyen gyógyszert. Egy újszülött már életének harmadik napján kap védőoltást. Forrás: maszol.ro

Nem mehetünk el a gyógyszerhamisítás, mint jelenség mellett, mert egy rossz döntés az életünkbe kerülhet.

Gyógyszerhamisítás? És az miért olyan nagy biznisz? A gyógyszerfejlesztés idő- és költségigényes, de fontos ahhoz, hogy hatékony és megbízható gyógyszer kerüljön a piacra. Egy új termék bevezetése átlagosan 10-12 évig tart, és több mint egymilliárd amerikai dollárba kerül! Nos, a hamisítók ezt mind megspórolják!

Gyógyszerhamisítás? Gyártás

Gyógyszerhamisítás? Szállítás

Gyógyszerhamisítás? Raktározás

Gyógyszerhamisítás? Értékesítés

Gyógyszerhamisítás?

Gyógyszerhamisítás Melyek a leggyakrabban hamisított gyógyszerek? Fogyasztószerek Teljesítményfokozók Vágyfokozók Rákgyógyszerek Antibiotikumok Cukorbetegség elleni gyógyszerek Bármi más

Gyógyszerhamisítás Szerinted? Mekkora a valószínűsége, hogy hamis gyógyszert kapunk? Szerinted?

Ki vásárolt már internetes oldalon?

Dehát ki akar a neten rendelni gyógyszert? Akinek nincs ideje semmire Aki nem akar orvoshoz rohangálni Akinek ciki orvoshoz menni Aki kényelmes Aki spórolni akar az árán Aki nem gondolja át a következményeit

Nézd, milyen ravaszul próbálnak megbízhatónak látszani! Megbízható országok Rend Kanadai (valójában indiai) Nyugalom Doktornő Ne aggódj, nem kell recept Világos, tiszta háttér Boldogság Ismerős megjelenésű gyógyszerek

Ebből legális kb. 200! LEGITSCRIPT ADATOK ALAPJÁN Az Amerikai Egyesült Államokban működő, internetes gyógyszertárakat ellenőrző szervezet (Legitscript) adatbázisában kb. 35 000 aktív internetes gyógyszertár szerepel. Ebből legális kb. 200!

Mi történik, ha mégis neten rendelsz Mi történik, ha mégis neten rendelsz? -Legjobb esetben csak a pénzed veszted el és nem kapsz semmit vagy -Kapsz egy ilyen csomagot

És vajon mi lesz a csomagban És vajon mi lesz a csomagban? Azt senki nem tudja -gyógyszer -hatóanyag nélküli tabletta -tabletta más hatóanyaggal -cukorka -drog -patkányméreg -semmi

Vannak legális magyarországi internetpatikák Vannak legális magyarországi internetpatikák? Igen, de Magyarországon csak olyan internetes patika árulhat gyógyszert, amely mögött tényleges, fizikailag is működő, engedéllyel rendelkező gyógyszertár áll.

Legális magyarországi internetpatikák Ezek is csak olyan gyógyszereket árulhatnak a neten, amelyeket vény nélkül is meg lehet venni. Megfázás elleni szerek Fájdalomcsillapítók Táplálék-kiegészítők Vitaminok

Legális magyarországi internetpatikák Egy logo védi ezeket, mely rákattintva átviszi a vásárlót a gyógyszerügyi hatóság honlapjára (OGYÉI).

Szerinted hol árulnak még Magyarországon gyógyszert illegálisan Szerinted hol árulnak még Magyarországon gyógyszert illegálisan? Piacokon, utcán, konditermekben

Mit tehetünk? Mielőtt gyógyszert rendelünk, bizonyosodjunk meg arról, hogy az oldal legális-e. Senkitől ne vegyünk át, vagy fogadjunk el gyógyszert. Kérdezzük meg a szüleinket. Kérdezzük meg az orvosunkat. Kérdezzük meg a gyógyszerészt.

Te mit gondolsz?