A SZÖVET Szerveink szövetekből állnak!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyar Hidrológiai Társaság XXVII. Országos Vándorgyűlés Baja július Szekció. A CSATORNÁZÁS ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS KULCSKÉRDÉSEI NAPJAINKBAN.
Advertisements

Kötő és támasztószövet: felépítés 1. 1.A kötő és támasztószövetek felépítése: Sejtes és sejt közötti állomány (Kötőszövet: folyékony, támasztószövet: szilárd.)
A fehérjék világa. Az élővilág legfontosabb szerkezeti és funkcionális építőkövei a fehérjék Szállítás és raktározás (hemoglobin, myoglobin, ferritin)
Klikk a folytatáshoz!. Mi a vércukor? A vércukor a vérben lévő szőlőcukor, idegen szóval glukóz. A vércukor szintje egészséges embernél 4,5 - 6,5 mmol/l.
Búvárok csoport: - Babos Gréta - Lajtai Barnabás - Nagy Bianka - Süte Tamás Keszthely, március 22. Klikkelve lépj tovább!
43. lecke A harasztok Hajtásos testszerveződés: - a legfejlettebb testszerveződés a növényeknél - a sejtek specializálódtak és differenciálódtak: szöveteket.
A PAPRIKA, MINT NÉPÉLELMEZÉSI CIKK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi.
Hogyan épül fel a testünk? Testfelépítés 8. oszt / 1.
A diszacharidok (kettős szénhidrátok) - olyan szénhidrátok, amelyek molekulái 2 monoszacharid egységből épül fel - képződésük: Q 1 -OH + HO-Q 2 ↔ Q 1 -O-Q.
A fehérjék emésztése, felszívódása és anyagcseréje
Az árakból hozzuk ki a maximumot!
FÉNYMÁSOLÓ TÖRTÉNETE.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
Adatbázis normalizálás
Gyűjtőköri szabályzat
A sport és testnevelés legfontosabb kézikönyvei, nyomtatott tájékoztató kiadványai Doktori Iskola Salamin Krisztina
Víz a lakásunkba.
A napsugárzás jótékony hatásai:
1. A TENGERVÍZ SÓTARTALMA
Sejtbiológia.
Adatok importálása, rendezése és szűrése
Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület
Balaton Marcell Balázs
ENZIMOLÓGIA.
Légzés-szövettan.
10.lecke Szivacsok.
A talajok szervesanyag-készlete
C, H, O,N, S, P,  organogén elemek
A gyermekszegénység alakulása – 2007 kutatási eredmények ORSZÁGOS KONFERENCIA A GYERMEKSZEGÉNYSÉGRŐL Miniszterelnöki Hivatal – Miskolc Város Önkormányzata.
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
Növények világa.
KÉNBÁNYÁSZOK.
Bevezetés a jog- és államtudományokba
Környezeti teljesítményértékelés
Ismétlés.
5. lecke TESTÜNK SZÖVETEI 8. osztály
Előgerinchúrosok törzse
Bevezetés Az ivóvizek minősége törvényileg szabályozott
KINEMATIKA (MOZGÁSTAN).
1.Szénhidrogének.
A létminimum-számítás megújítása
Hormonokról általában Hormonhatás mechanizmusa
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Az orvostudomány és jóga gyakorlati összekapcsolása, alkalmazása az egészség megőrzése és betegségek kezelése során: Swami Sivananda Saraswati orvos-jógi.
A hatékony adományozás eszközei igazgató, Magyar Adományozói Fórum
A közlekedés és az idegenforgalom
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
A KRÉTA rendszer céljai, fejlesztési irányai
MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA
Általános csonttan A végtagok szerkezete
Tremmel Bálint Gergely ELTE-TTK, környezettudomány MSc
A Weende-i takarmányanalitikai rendszer
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Összeállította: J. Balázs Katalin
Bináris kereső fák Definíció: A bináris kereső fa egy bináris fa,
A mozgás szervrendszere
A szállítási probléma.
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
TIENS PROPOLISZ TABLETTA
Válassza ki a Blaha Lujza tér végállomásra vonatkozó helyes állítást!
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Az ízület. Az ízület szerkezete, összetartó tényezői, az ízületekben lehetséges mozgások.
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Anyagok csoportosítása
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
OpenBoard Kezelő Tananyag közzététele a KRÉTA rendszerben.
A LEVEGŐ, MINT ABIOTIKUS ÖKOLÓGIAI TÉNYEZŐ
Műanyagok.
“Kicsit kemény, nehéz, de kezdem élvezni”
Előadás másolata:

A SZÖVET Szerveink szövetekből állnak! A SZÖVET: adott funkcióra specializálódott SEJTEK és SEJTKÖZÖTTI terekben található SEJTKÖZI ÁLLOMÁNY Ilyen pl. a csontszövet= glikoprotein+1-es típusú KOLLAGÉN= OSTESKOLLAGÉN (35%) Az ínyszövet még nagyobb mennyiségben tartalmaz kollagént,ezért terhelhetőbb, nyújthatóbb, ellenállóbb a csontnál, de ezért gyógyul sokkal nehezebben is a csontnál. A tömött rostos szövetek mellett a legnagyobb mennyiségben a laza rostos szövetek teszik ki szervezetünk szerveinek legnagyobb részét Vagyis minden szervünk valamilyen sejtből + kötőszövetből azaz kollagénből áll!

A KOLLAGÉN AZAZ KÖTŐSZÖVET A kollagén vagy kötőszövet a természetben nem található aminosavak láncolatából álló fehérje. Állatok kötőszöveteiből ki lehet vonni, de a folyamat irreverzibilis azaz visszafordíthatatlan! Ilyen pl. a zselatin, amelyet szarvasmarha, vagy ló esetleg sertés csont kollagénjéből állítanak elő. (Egy csontból készült jó húsleves lehűlve „zselatinná” válik) Mit jelent ez „konyhanyelven”? Megeszünk valamilyen állati fehérjét, ez a gyomorban „felrobban”, majd a nyombélbe jutva a hasnyálmirigy enzimjei aminosavakká bontják. Ezek az aminosavak lesznek szervezetünk kollagén szükségletének alapkövei!! Vagyis kész emberi kollagén nincs,azt a szervezet maga állítja elő!!

A KOLLAGÉN FUNKCIÓI Szerveket köt össze Szervek tokját képezi Szervek belső vázát alkotja (szervek erei,idegei futnak benne) Szerveket rögzít (például: izmokat a csonthoz) Elválasztó sövényeket alkot (tüdő) Hézagokat tölt ki (elvesztett szerv helye) A test belső vázát alkotja A bőr és a nyálkahártya rétegét alkotja

KOLLAGÉN TERMÉKEK A PIACON NATÚR KOLLAGÉN = hidrolizált sertés kollagén Összetevők:fehérje,szénhidrát,zsír, energia. Aminosavak:glicin, hidroxiprolin, prolin,glutaminsav, alamin, arginia. KOLLAGÉN LÁGYZSELATIN KAPSZ. Összetevők:kollagén-peptid,szójababolaj, zselatin, lecitin,víz,glicerin,méhviasz,fényező anyag, KOLLAGÉN AKTÍV (haj, bőr, köröm,csont,porc) Összetevők:kollagén fehérje hidrolizátum ,Ca és Mg karbonát,C+B6 vit KOLLAGÉN HIARULONSAV:kollagén+hyaluronsav kivonat?,+C-vitamin KOLLAGÉN TRIPLA SZERVES CINKKEL Összetevők:hal eredetű kollagén?,+ cink-citrát,tömegnövelő+csom.gátló Árak átlagosan 2500 fr.

BIYOVIS TERMÉKEK ÉS A KOLLAGÉN AZ ÉRFAL ÉS A FLOWNORM Az érfal sejtjeit kötőszövet „ragasztja” egymáshoz. Ez a kötőszövet egy kollagén fehérje. A kollagén fehérje összetevői: lizin és prolin. Az ELLAGSAV a lizin prekurzora (olyan vegyület, amely biokémiai úton képes más vegyületté alakulni),vagyis az ellagsavból lizin lesz! A gránátalma tartalmazza a legtöbb ellagsavat! A lizin TEFLONKÉNT működik (lezárja az érfalat), A kollagén csak a C-vitamin segítségével tud beépülni a sejtfalba!

A SZINERGIA CSÚCSA A lizin, a C-vitamin és az E vitamin EGYÜTT meg tudja akadályozni a kollagén emésztő enzimek romboló hatását! Ezek az enzimek szükségszerűen lebontják a betegnek vélt kollagént. A plakkokat elkezdik lebontani (megint szivárog az érfal),a letöredezett plakk részecskék az érrendszer bármelyik (agy,szív) artériájában beszorulhatnak (stroke,infarktus). A lizin és a C-vitamin EGYÜTT állítja elő a karnitint, amely át tudja alakítani a zsírsavakat (pl. vérzsír) biológiai energiává! Ez a szinergén hatás biztosítja a „normális áramlást”=FLOWNORM

ZÖLDHÉJÚ KAGYLÓ ÉS A TÖBBIEK ZÖLDHÉJÚ: cápaporc, zöldhéjú kagyló por, HALFEHÉRJE! NONIMED Nappali Krém : hyaluronsav: nagy molekulájú szénhidrát,ott van minden szövetünkben illetve kötőszövetünkben! (bőr.56%, izmok,csontok 35%, ÍZÜLETI FOLYADÉK 9%, különösen a csípő,térd és vállízületben) Biyovis tea : számos aminosav „prekurzora”, szinergén hatásával sok kollagén „alapanyaga” lehet. Termék katalógus 31-dik oldal! =MARHAZSELATIN KAPSZULÁK! Aloe vera, Flavonoid King, Gránátalma,Noni.

KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET! KÖSZÖNET NEM szakemberként,HANEM laikusként VISZONT felkészültként mondtam el mindezt! A BIYOVIS termékek gyártóiban igazi, profi celluláris medicina szakembereket látok, akik látják, mi kell a SZÖVETEINKNEK: a SEJTJEINKNEK, a sejtközötti állományunknak, azaz a KOLLAGÉN termélésünknek! Köszönet érte! KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET!