Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep"— Előadás másolata:

1 Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
A Pesterzsébet, Kispest és Pestlőrinc szennyvizeinek tisztítására tervezett telep helyét az Országos Tervhivatal jelölte ki december 23-án. A beruházási program többszöri átdolgozása mellett a telep folyamatosan épült, és szeptember 14-étől működik üzemszerűen re az iszapkezelés is megvalósult.

2 tisztítja a technológiai folyamatok során képződő szagos levegőt.
A telep élőgépek technológiával kombinált szennyvíztisztítás eredményeként az EU-normáknál jobb paraméterekkel rendelkező vizet juttat a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba;  feldolgozza és zöldenergiává alakítja a beszállított szervesanyag-tartalmú hulladékot; gyakorlatilag önellátó, hiszen szennyvíziszapból és szerves hulladékból megtermeli elektromos energiaigényének közel 90%-át, hőenergia-szükségletének pedig 100%-át; tisztítja a technológiai folyamatok során képződő szagos levegőt.

3 A szennyvízszolgáltatás folyamata

4 Újrahasznosítás a szennyvíztisztítóban
A boltokból vissza küldött,elrontott termékeket (pl. Cola) felhasznosítják (mert magas a cukor tartalma). Az állati tetemekből kozmetikai termékeket készítenek.

5 Víz védése Ha tehetjük ne szennyezzük a vizet: mert káros a földnek és az embereknek. A víz a legnagyobb mennyiségben előforduló folyadék a földön, valamennyi élő szervezetnek szüksége van rá. Igaz, hogy Földünk több mint kétharmad részét víz borítja, de ennek a mennyiségnek csak a 2,7 százaléka édesvíz, csak ez alkalmas emberi fogyasztásra.

6 Készítette: Rozin Anna Jeléinek Réka 9.a 2.csoport


Letölteni ppt "Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep"

Hasonló előadás


Google Hirdetések