Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Feltehetek egy kérdést?
Az én világom Somogyi J (verse).
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Húsvét az élet ünnepe.
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Úton böjtben.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Nagyböjt első hete.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
BÖJT 2014.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A központi igazság alkalmazása
ISTEN hozott köztünk!.
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Véred árán, hogy megválts.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
Urunk megkeresztelkedése

Harmatozzatok égi magasok
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
I-095.
Harmatozzatok égi magasok
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
Törvény alatti állapot:
Miért olyan fontos a hit?
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Ökumenikus imahét bezárása
„Nap és pajzs az Úr, kegyelmet és dicsőséget ad az Isten
Református istentisztelet
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezünk
a reformáció 500 éve ünnepe
Kérdések az alkalom előtt
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14

Húsvétra adott válaszom Kétely és hitetlenség A történet tényszerű elfogadása elismerése. Belépek az ünnepbe, megtartom az ünnepkörrel járó szokásokat, hagyományokat, majd ugyanúgy ki is lépek belőle, az ünnep elteltével megy minden a régiben. Bevonódom Húsvétba. Isten életre kelt! Húsvét része lesz a mindennapi életemnek, meghatározza hozzáállásomat: élethez, halálhoz, földi dogokhoz, örökkévalósághoz

Egy fájdalmas diagnózis: az ember Isten nélkül, élő halott Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt.”

A szellemi halál tünetei Amikor a halál a „normalitás”. Erkölcsi érzékem eltompul. A bűnben élés a természetes állapot. Sodródás. Tudom mi lenne a helyes, de nincs erőm a bennem levő bűn felett, „igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez… közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és érzékek hajlamait” Meszelt sír szindróma: „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal.” A vallásos büszkeségem akadályoz!

A szellemi halál tünetei 4. Lepecsételt sír szindróma: „Jézus így szólt: „Vegyétek el a követ.” Márta, az elhunyt testvére így szólt hozzá: „Uram, már szaga van, hiszen negyednapos.” Jézus azonban ezt mondta neki: „Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?” János 11,39-40 Amikor a szégyenérzet akadályoz, sírüreggé teszi életemet. Kerülöm az élőket, nehogy kiderüljön, hogy halott vagyok.

A szellemi halál tünetei Szellemi apátia: „Hűtlenül elpártoltak, mint őseik, csalódást okoztak, mint a meglazult íj.” Zsoltár 78,57  „Az apátia az a bűn ami az embert oda vezeti, hogy ne higgyen semmiben és senkinek, ne érdekelje semmi, ne örüljön semminek, ne becsüljön le semmit, ne legyen semmi célja… sodródva, csupán a túlélésért élve, mivel nincs semmi célja amiért érdemes lenne életét feláldoznia.” Dorothy Sayers szellemi és morális lustaság, közöny, nemtörődömség, langyosság

Hogy lehet kijönni a szellemi halálból? Ismerd fel és ismerd be az állapotod Gyere Jézushoz úgy ahogy vagy Kérd testvéreid segítségét, ne szigetelődj el! Készíts egy cselekvési tervet. A változások nem maguktól és akaratunk ellenére jönnek: - ima és böjt - fegyelmezd magad - lépj ki a komfort zónádból

Kérdések a kiscsoportos beszélgetéshez Tanulmányozásra ajánlott ige: Ezékiel 37,1-14 különös tekintettel a 11-14 versekre A szellemi halál tünetei közül melyik kísért a legjobban? A kivezető út lépéseiből melyiket a legnehezebb megtennem? Miben segíthetnek testvéreim?